TÜRK KADINLAR KONSEYİ’NDEN  ‘SÜRPRİZ PROJELER’ MÜJDESİ

KADIN VE GÜZELLİK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.12.2018 - 18:56, Güncelleme: 11.12.2018 - 18:56
 

TÜRK KADINLAR KONSEYİ’NDEN  ‘SÜRPRİZ PROJELER’ MÜJDESİ

Türk Kadınlar Konseyi (TKK) Manisa Şubesi,  yeni çalışma yılı öncesi Türk Kadınlar Konseyi Başkanı Mübeccel Kafkaslı'nın evinde toplandı. TKK Manisa Şubesi’nin dünyaya adını duyurduğunu ifade eden Başkan Kafkaslı, yaptıkları projeler hakkında bilgiler verdi.
Yeni sezon çalışmaları ile ilgili yapılacak çalışmaların planlamasını yapmak için yoğun bir tempoda olan Manisa Türk Kadınlar Konseyi üyeleri dün bir araya geldi.   Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı'nın evinde gerçekleşen toplantıya TKK yönetimi ve üyeleri katıldı. Toplantıda 2018 yılı çalışmaları ve yeni sezon çalışmaları hakkında konuşuldu.  Manisa’da ilerleyen zamanlarda 2 önemli projeye imza atacaklarını duyuran Başkan Kafkaslı, bu projeleri yakın zamanda açıklayacaklarını belirtti. ETV & Denge Gazetesi’ne demeç veren Başkan Kafkaslı,  konuşmalarına başlamadan önce 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nün çıkış hikayelerini  anlatarak kadın haklarının önemine değindi. Kadına şiddettin son bulması ve kadının gerçek değerinin yaşamda karşılık bulmasını umarak çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Kafkaslı, bu çalışmalarla TKK Manisa Şubesi’nin dünyaya ismini duyurduğunu belirterek “Eylül Ayında Dünya Kadınlar Konseyi Kongresi Endenozya'da oldu. Türk Kadınlar Konseyi üyelerimiz ve Manisa'dan da 3 üyemiz bu kongreye katıldı. Türk kadınlarını çok güzel bir şekilde temsil ettiler. Arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum “ dedi.   İKİ PROJE SÜRPRİZİ Türk Kadınlar Konseyi olarak tüm üyelerle birlikte özveriyle çalıştıklarını ifade eden Başkan Kafkaslı, özellikle kadınların ve öğrencilerin hayatlarına dokunduklarını vurguladı.  Başkan Kafkaslı, “ Her yıl ortalama 400 aileye yardımda bulunuyoruz.  Daha fazla öğrenciye burs vermek ve kadınların üretime katılmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En büyük amacımız kadınların eğitimli ve el becerisi yüksek bireyler olması. Kadının ayakları üzerinde durabilmesi için bu şart. Her kadının okuması gibi bir durum söz konusu olmayabiliyor. Bu durumda el becerisini ortaya çıkarmak gerek. Şimdi 2 projemiz var. Ancak bu projeler sürpriz olsun. Daha sonra açıklayacağım.” dedi.   300 KADIN AŞ&İŞ SAHİBİ OLDU Bugüne kadar açılan kurslar sayesinde 300 kadına Manisa Bezi Dokuma eğitimi verdiklerini vurgulayan Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi vasıtasıyla destek verdiklerini söyledi. Kafkaslı, “Biz kadınlarımızın istihdamı  için hep iş başındayız. Siz zannetmeyin ki oturuyoruz. Manisa Bezi projemizle şimdiye kadar 300 kadınımıza istihdam sağladık. Bu 300 kadın yaptıkları el işleriyle güzel işler başardılar. Hem iş verdik hem aş verdik. ” dedi. -Özlem ŞAHİN  
Türk Kadınlar Konseyi (TKK) Manisa Şubesi,  yeni çalışma yılı öncesi Türk Kadınlar Konseyi Başkanı Mübeccel Kafkaslı'nın evinde toplandı. TKK Manisa Şubesi’nin dünyaya adını duyurduğunu ifade eden Başkan Kafkaslı, yaptıkları projeler hakkında bilgiler verdi.
Yeni sezon çalışmaları ile ilgili yapılacak çalışmaların planlamasını yapmak için yoğun bir tempoda olan Manisa Türk Kadınlar Konseyi üyeleri dün bir araya geldi.   Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı'nın evinde gerçekleşen toplantıya TKK yönetimi ve üyeleri katıldı. Toplantıda 2018 yılı çalışmaları ve yeni sezon çalışmaları hakkında konuşuldu.  Manisa’da ilerleyen zamanlarda 2 önemli projeye imza atacaklarını duyuran Başkan Kafkaslı, bu projeleri yakın zamanda açıklayacaklarını belirtti. ETV & Denge Gazetesi’ne demeç veren Başkan Kafkaslı,  konuşmalarına başlamadan önce 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nün çıkış hikayelerini  anlatarak kadın haklarının önemine değindi. Kadına şiddettin son bulması ve kadının gerçek değerinin yaşamda karşılık bulmasını umarak çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Kafkaslı, bu çalışmalarla TKK Manisa Şubesi’nin dünyaya ismini duyurduğunu belirterek “Eylül Ayında Dünya Kadınlar Konseyi Kongresi Endenozya'da oldu. Türk Kadınlar Konseyi üyelerimiz ve Manisa'dan da 3 üyemiz bu kongreye katıldı. Türk kadınlarını çok güzel bir şekilde temsil ettiler. Arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum “ dedi.
 
İKİ PROJE SÜRPRİZİ
Türk Kadınlar Konseyi olarak tüm üyelerle birlikte özveriyle çalıştıklarını ifade eden Başkan Kafkaslı, özellikle kadınların ve öğrencilerin hayatlarına dokunduklarını vurguladı.  Başkan Kafkaslı, “ Her yıl ortalama 400 aileye yardımda bulunuyoruz.  Daha fazla öğrenciye burs vermek ve kadınların üretime katılmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En büyük amacımız kadınların eğitimli ve el becerisi yüksek bireyler olması. Kadının ayakları üzerinde durabilmesi için bu şart. Her kadının okuması gibi bir durum söz konusu olmayabiliyor. Bu durumda el becerisini ortaya çıkarmak gerek. Şimdi 2 projemiz var. Ancak bu projeler sürpriz olsun. Daha sonra açıklayacağım.” dedi.
 
300 KADIN AŞ&İŞ SAHİBİ OLDU
Bugüne kadar açılan kurslar sayesinde 300 kadına Manisa Bezi Dokuma eğitimi verdiklerini vurgulayan Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi vasıtasıyla destek verdiklerini söyledi. Kafkaslı, “Biz kadınlarımızın istihdamı  için hep iş başındayız. Siz zannetmeyin ki oturuyoruz. Manisa Bezi projemizle şimdiye kadar 300 kadınımıza istihdam sağladık. Bu 300 kadın yaptıkları el işleriyle güzel işler başardılar. Hem iş verdik hem aş verdik. ” dedi. -Özlem ŞAHİN
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.