UYGUN BAKIMLARLA ZARARLI ETKİYİ AZALTMAK MÜMKÜN

KADIN VE GÜZELLİK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.07.2017 - 12:16, Güncelleme: 28.07.2017 - 12:16
 

UYGUN BAKIMLARLA ZARARLI ETKİYİ AZALTMAK MÜMKÜN

Korunmasız bir şekilde uzun süre güneş ışınlarına maruz kalınması durumunda karşılaşılan güneş yanıkları, önlem alınmadığında, yıllar boyu sürebilecek leke sorunlarına neden olabiliyor.
Dr. Can Mustafa Eren, “Güneşten yandık, peki şimdi ne yapmalıyız” sorusuna cevap arayanlara, yapılması gerekenler hakkında ipuçları verdi. Güneşin ve denizin cazibesine dayanamayıp, korunmasız uzun süre dışarıda kalan kişilerde görülen güneş yanıklarının, yıllar sürebilecek leke sorunlarına dönüşebildiğini ifade eden Eren, yanık oluştuktan sonra ilk aşamalarda yapılacak uygun bakımlarla zararlı etkiyi azaltmanın mümkün olduğunu kaydetti. Hafif yanık varsa aloe vera, lanolin gibi sakinleştirici, nemlendirici içerikli kremler kullanmanın, serin duşlar almanın faydalı olduğunu belirten Dr. Can Mustafa Eren, “Tüm yanıklarda su kaybı olduğu için ağızdan da bol sıvı almak, ağrı varsa ağrı kesici kullanmak faydalı olacaktır” dedi. İleri derece yanıklarda destek şart Su toplayan daha ileri bir yanık durumunda ise bir sağlık kuruluşundan destek alarak, kortizon ve nemlendirici içeren kremlerin günde birkaç defa kullanılmasının önemli olduğunu vurgulayan Dr. Can Mustafa Eren, şöyle devam etti: “2-3 gün sonra soyulma aşamasında kaşıntı olabilir, tedaviye antihistaminik içeren losyon da eklenebilir. Bazen yanıklar yıllar sürecek leke problemlerine neden olur. Bunların tedavisinde cildin sakinleştiği kış aylarında kimyasal peeling ve lazer ile cilt yenileme işlemleri önerilir.” Güneş koruyucu ve geniş kenarlı şapkaların kullanılmasının önemine de işaret eden Eren, “Bu basit önlemler ile yıllar sürecek leke sorunlarıyla uğraşmadan güneşli günlerin tadını çıkarabiliriz” şeklinde konuştu.
Korunmasız bir şekilde uzun süre güneş ışınlarına maruz kalınması durumunda karşılaşılan güneş yanıkları, önlem alınmadığında, yıllar boyu sürebilecek leke sorunlarına neden olabiliyor.
Dr. Can Mustafa Eren, “Güneşten yandık, peki şimdi ne yapmalıyız” sorusuna cevap arayanlara, yapılması gerekenler hakkında ipuçları verdi.
Güneşin ve denizin cazibesine dayanamayıp, korunmasız uzun süre dışarıda kalan kişilerde görülen güneş yanıklarının, yıllar sürebilecek leke sorunlarına dönüşebildiğini ifade eden Eren, yanık oluştuktan sonra ilk aşamalarda yapılacak uygun bakımlarla zararlı etkiyi azaltmanın mümkün olduğunu kaydetti.
Hafif yanık varsa aloe vera, lanolin gibi sakinleştirici, nemlendirici içerikli kremler kullanmanın, serin duşlar almanın faydalı olduğunu belirten Dr. Can Mustafa Eren, “Tüm yanıklarda su kaybı olduğu için ağızdan da bol sıvı almak, ağrı varsa ağrı kesici kullanmak faydalı olacaktır” dedi.

İleri derece yanıklarda destek şart
Su toplayan daha ileri bir yanık durumunda ise bir sağlık kuruluşundan destek alarak, kortizon ve nemlendirici içeren kremlerin günde birkaç defa kullanılmasının önemli olduğunu vurgulayan Dr. Can Mustafa Eren, şöyle devam etti:
“2-3 gün sonra soyulma aşamasında kaşıntı olabilir, tedaviye antihistaminik içeren losyon da eklenebilir. Bazen yanıklar yıllar sürecek leke problemlerine neden olur. Bunların tedavisinde cildin sakinleştiği kış aylarında kimyasal peeling ve lazer ile cilt yenileme işlemleri önerilir.”
Güneş koruyucu ve geniş kenarlı şapkaların kullanılmasının önemine de işaret eden Eren, “Bu basit önlemler ile yıllar sürecek leke sorunlarıyla uğraşmadan güneşli günlerin tadını çıkarabiliriz” şeklinde konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.