YAZ SONU GÜZELLİĞİ

KADIN VE GÜZELLİK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.09.2013 - 16:53, Güncelleme: 18.09.2013 - 16:53
 

YAZ SONU GÜZELLİĞİ

Uzun bir aradan sonra Sağlık ve Güzellik köşesinden tekrar merhaba. Yaz temposu yoğunluğu ve 2. bebeğimizin heyecanı ile bir süre yazmaya ara vermiştim. Buradan,19. yılını kutlayan gazetemiz ve TV ekibini de tekrar kutluyorum.
 Sonbaharın yüzünü gösterdiği bugünler de, güzellikle ilgili yazdan kalma sorunlara nasıl çözüm bulabiliriz sorularını cevaplayacağım. *Yazın ara verdiğim lazer epilasyona ne zaman başlayabilirim? Normalde yazın dahi yapılabilecek lazer uygulamalarına bronz tenlilerde yapmamak gerekir. Bu dönemde bronz bir cilde sahip değilseniz lazer uygulamanıza devam edebilirsiniz. *Yaz döneminde yüzümde artan lekelerle nasıl mücadele edebilirim? Leke tedavisinde en önemli kural güneşten korunmaktır. Bunu için hem güneşli ortamdan uzak durmak hem de güneş koruyucu krem desteği uygulamak gerekir. Oluşan lekelere, güneşin etkisinin kaybolmaya başladığı Ekim ayı gibi tedaviye başlamak daha iyi olabilir. Cildin yapısına göre Peelingler, Lazer sistemleri, Cilt bakım uygulamaları ve gerekli ürün destekleri ile planlama yapılabilir. Özellikle leke problemi olsun olmasın güneşin olumsuz etkilerinden kurtulabilmek için yüzeyel peelingler önerilmektedir. *Yaz döneminde artan kırışıklar için ne yapmalıyız? Koruyucu tedavi açısından Cilt bakımı önemli yer tutmaktadır. İnce kırışıklıkların tedavisinde Dermaterapi ve PRP önemli yer tutmaktadır. Bununla birlikte özellikle Sertap Erener ile biraz daha gündeme oturan Fibrocell uygulaması iyi sonuçlar vermektedir. Derinleşenler içinse en önemli seçenekler Botox ve Dolgu uygulamalarıdır. *Tatil sonrası saç dökülmesi olmaya başladı, ne yapmalıyım? Özellikle tatil yerlerindeki havuz suları ve güneşin olumsuz etkisiyle dökülmeler başlayabilir. Ya da mevsim geçişlerinden dolayı bu dönemde saç dökümleri artabilir. Öncelikle yapılacak saçlı derinin muayenesi ve gerekli testlerden sonra doktorunuz tarafında gerek görülürse Saç Mezoterapisi, Dermaterapi, PRP ve Fibrocell önerilebilir. Dökülme az ama açıklık fazla ise Saç Ekimi planlanabilir. İşlemlerle ilgili ayrıntılara diğer yazılarımızda gireceğiz. Sağlık ve güzellik alanında ki sorularınızla haftaya görüşmek üzere. İletişim: gencyasam@gencyasam.com.tr
Uzun bir aradan sonra Sağlık ve Güzellik köşesinden tekrar merhaba. Yaz temposu yoğunluğu ve 2. bebeğimizin heyecanı ile bir süre yazmaya ara vermiştim. Buradan,19. yılını kutlayan gazetemiz ve TV ekibini de tekrar kutluyorum.

 Sonbaharın yüzünü gösterdiği bugünler de, güzellikle ilgili yazdan kalma sorunlara nasıl çözüm bulabiliriz sorularını cevaplayacağım.

*Yazın ara verdiğim lazer epilasyona ne zaman başlayabilirim?

Normalde yazın dahi yapılabilecek lazer uygulamalarına bronz tenlilerde yapmamak gerekir. Bu dönemde bronz bir cilde sahip değilseniz lazer uygulamanıza devam edebilirsiniz.

*Yaz döneminde yüzümde artan lekelerle nasıl mücadele edebilirim?

Leke tedavisinde en önemli kural güneşten korunmaktır. Bunu için hem güneşli ortamdan uzak durmak hem de güneş koruyucu krem desteği uygulamak gerekir.

Oluşan lekelere, güneşin etkisinin kaybolmaya başladığı Ekim ayı gibi tedaviye başlamak daha iyi olabilir. Cildin yapısına göre Peelingler, Lazer sistemleri, Cilt bakım uygulamaları ve gerekli ürün destekleri ile planlama yapılabilir.

Özellikle leke problemi olsun olmasın güneşin olumsuz etkilerinden kurtulabilmek için yüzeyel peelingler önerilmektedir.

Asyabahis Roman"">*Yaz döneminde artan kırışıklar için ne yapmalıyız?

Koruyucu tedavi açısından Cilt bakımı önemli yer tutmaktadır.

İnce kırışıklıkların tedavisinde Dermaterapi ve PRP önemli yer tutmaktadır. Bununla birlikte özellikle Sertap Erener ile biraz daha gündeme oturan Fibrocell uygulaması iyi sonuçlar vermektedir.

Derinleşenler içinse en önemli seçenekler Botox ve Dolgu uygulamalarıdır.

*Tatil sonrası saç dökülmesi olmaya başladı, ne yapmalıyım?

Özellikle tatil yerlerindeki havuz suları ve güneşin olumsuz etkisiyle dökülmeler başlayabilir. Ya da mevsim geçişlerinden dolayı bu dönemde saç dökümleri artabilir.

Öncelikle yapılacak saçlı derinin muayenesi ve gerekli testlerden sonra doktorunuz tarafında gerek görülürse Saç Mezoterapisi, Dermaterapi, PRP ve Fibrocell önerilebilir.

Dökülme az ama açıklık fazla ise Saç Ekimi planlanabilir.

İşlemlerle ilgili ayrıntılara diğer yazılarımızda gireceğiz.

Sağlık ve güzellik alanında ki sorularınızla haftaya görüşmek üzere.

İletişim: gencyasam@gencyasam.com.tr

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.