YÜZ ŞEKLİNE GÖRE SAÇLARIMIZI NASIL KESTİRMELİYİZ?

KADIN VE GÜZELLİK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.08.2017 - 09:22, Güncelleme: 05.08.2017 - 09:22
 

YÜZ ŞEKLİNE GÖRE SAÇLARIMIZI NASIL KESTİRMELİYİZ?

İŞTE TÜM SORULARINIZIN CEVABI BU YAZIMIZDA...
Yuvarlak yüzler nasıl saç kestirmeli? Yuvarlak yüzlere sahip olanların ihtiyacı olan şey yüzlerini ovalleştirecek kesimledir. Bunun için başın üstünde hacimlenen saçlar idealdir. Asimetrik saç kesimi, yüzü oval göstermek konusunda yardımcı olacaktır. Omuz hizasında tuttuğunuz saçlarınızı çene hattından aşağıya doğru katlarla kestirerek yüzünüz için ideal bir saç elde edebilirsiniz. Oval yüzler nasıl saç kestirmeli? Oval yüze sahip olanlar en şanslı olanlardır. Bu tip yüze sahip olanlar her türlü saçlarını rahatlıkla kullanabilirler. Fakat en ideali: Omuz boyunda uzunluk, saçı ortadan ayırarak yumuşak dalgalar oluşturmak ve bunların büyük dalgalar olmasını sağlamaktır. Kare yüzler nasıl saç kestirmeli? Kare yüzünüz varsa ve saçlarınızı uzun kullanmayı seviyorsanız mümkün olduğunca uzatın. Saçlarınızın hafif dalgalı olmasına özen gösterin. Bu yüzünüzü daha ince gösterecektir. Çeneden aşağıya doğru uzayan saçlar yüzünüzün uzun görünmesini sağlar. Saçlarınızı omzunuza kadar düzleştirip daha sonra dalgalı yapabilirsiniz. Kalp yüzler nasıl saç kestirmeli? Yüzünüzün alt kısmı dar üst kısmı genişse, yani elmacık kemikleriniz daha çıkı ve çenenin daha sivri ise sizin için ideal saç şekli, çene hattına kadar saçlarını düz indirip çene boyunda hacimlenmesini sağlamaktır. Alnın bir kısmını saç modeliyle kapatarak üstteki orantısızlığı yok etmiş olursunuz. Elmas oval yüzler nasıl saç kestirmeli? Elma ve oval bir yüze sahipseniz o halde saçlarınızın katlarını azaltmalısınız. Yuvarlak ve katlı kesimlerden kaçınmalısınız. Saçları mümkün olduğunca uzun tutup, kulak hizasının altında biraz kat verip, dalgalarla hareketlendirerek kullanmak işinize yarayacaktır. Uzun yüzler nasıl saç kestirmeli? Uzun yüze uygulanılacak saç kesiminde amaç uzun görünümü kısaltıp, yüze oval bir duruş kazandırmaktır. Bunun içinde belli ilüzyonlara başvurmalıdır. Bunlardan bazıları; kahkül bırakmak, yüzü çerçevelemek, katlı kesim, saçı yandan ayırmak, dalgalı kullanmaktır. Kahkül bırakarak geniş alnınızı kapatıp yüzün boyunu kısaltmış olursunuz.
İŞTE TÜM SORULARINIZIN CEVABI BU YAZIMIZDA...
Yuvarlak yüzler nasıl saç kestirmeli?

Yuvarlak yüzlere sahip olanların ihtiyacı olan şey yüzlerini ovalleştirecek kesimledir. Bunun için başın üstünde hacimlenen saçlar idealdir. Asimetrik saç kesimi, yüzü oval göstermek konusunda yardımcı olacaktır. Omuz hizasında tuttuğunuz saçlarınızı çene hattından aşağıya doğru katlarla kestirerek yüzünüz için ideal bir saç elde edebilirsiniz.

Oval yüzler nasıl saç kestirmeli?

Oval yüze sahip olanlar en şanslı olanlardır. Bu tip yüze sahip olanlar her türlü saçlarını rahatlıkla kullanabilirler. Fakat en ideali: Omuz boyunda uzunluk, saçı ortadan ayırarak yumuşak dalgalar oluşturmak ve bunların büyük dalgalar olmasını sağlamaktır.

Kare yüzler nasıl saç kestirmeli?

Kare yüzünüz varsa ve saçlarınızı uzun kullanmayı seviyorsanız mümkün olduğunca uzatın. Saçlarınızın hafif dalgalı olmasına özen gösterin. Bu yüzünüzü daha ince gösterecektir. Çeneden aşağıya doğru uzayan saçlar yüzünüzün uzun görünmesini sağlar. Saçlarınızı omzunuza kadar düzleştirip daha sonra dalgalı yapabilirsiniz.

Kalp yüzler nasıl saç kestirmeli?

Yüzünüzün alt kısmı dar üst kısmı genişse, yani elmacık kemikleriniz daha çıkı ve çenenin daha sivri ise sizin için ideal saç şekli, çene hattına kadar saçlarını düz indirip çene boyunda hacimlenmesini sağlamaktır. Alnın bir kısmını saç modeliyle kapatarak üstteki orantısızlığı yok etmiş olursunuz.

Elmas oval yüzler nasıl saç kestirmeli?

Elma ve oval bir yüze sahipseniz o halde saçlarınızın katlarını azaltmalısınız. Yuvarlak ve katlı kesimlerden kaçınmalısınız. Saçları mümkün olduğunca uzun tutup, kulak hizasının altında biraz kat verip, dalgalarla hareketlendirerek kullanmak işinize yarayacaktır.

Uzun yüzler nasıl saç kestirmeli?

Uzun yüze uygulanılacak saç kesiminde amaç uzun görünümü kısaltıp, yüze oval bir duruş kazandırmaktır. Bunun içinde belli ilüzyonlara başvurmalıdır. Bunlardan bazıları; kahkül bırakmak, yüzü çerçevelemek, katlı kesim, saçı yandan ayırmak, dalgalı kullanmaktır.
Kahkül bırakarak geniş alnınızı kapatıp yüzün boyunu kısaltmış olursunuz.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.