KULA BELEDİYESİ’NE AHDE VEFA ZİYARETİ

KIRKAĞAÇ - KÖPRÜBAŞI - KULA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.11.2016 - 09:11, Güncelleme: 30.11.2016 - 09:11
 

KULA BELEDİYESİ’NE AHDE VEFA ZİYARETİ

Kula Belediye Meclisi tarafından alınan karar ile Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nin üzerinde bulunan isimsiz parka verilen ‘Halil Esendağ ve Selçuk Duracık Parkı’ için Halil Esendağ’ın kardeşi Harun Esendağ, dayısı Hasan Güleç ve ülkücü arkadaşı İsmail Ayaz, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’u makamında ziyaret etti.
Kula Belediye Meclisi, darbe dönemlerinde Türkiye’de iz bırakan yaraları, aldığı kararlar ile sarmaya devam ediyor. İlk önce 12 Eylül darbesi mimarı Kenan Evren isminin Kula'dan kaldırılmasına imza atan Belediye Meclisi, Kenan Evren Mahallesi’nin ismini eski adı olan ‘Bey Mahallesi’ olarak değiştirmişti. Aynı dönemde ülkücü kimliği ile bilinen Manisalı Halil Esendağ ve Selçuk Duracık, darbe zihniyeti tarafından asılarak şehit edilmişlerdi. Kula Belediye Meclisi aldığı karar ile iki ülkücü şehidin adlarının unutulmaması ve o günlerin tekrarlanmaması adına Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde yer alan isimsiz parka iki şehidin isimlerini verdi. Parka verilen isimler nedeniyle Halil Esendağ’ın kardeşi Harun Esendağ, dayısı Hasan Güleç ve Ülkücü arkadaşı İsmail Ayaz, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’u makamında ziyaret ederek teşekkür etti. Daha Sonra Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Faik Şentürk ile beraber parka geçtiler. Halil Esendağ’ın kardeşi, abisinin adının verildiği parkta bulunmaktan mutlu olduğunu ifade etti. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik kimliğinin hiçbir darbenin ve darbe teşebbüsünün parçalayamayacağını söyleyerek, “Darbe izlerini Kula’da imkanlarımız dahilinde silmeye çalışıyoruz. Darbelerde birçok gencimizi toprağa verdik. Gençlerimizin bu fedakarlığını; yollara, meydanlara ve parklara isimlerini vererek ölümsüzleştirmeye, gelecek nesillere örnek teşkil etmesi için çalışıyoruz” dedi.  
Kula Belediye Meclisi tarafından alınan karar ile Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nin üzerinde bulunan isimsiz parka verilen ‘Halil Esendağ ve Selçuk Duracık Parkı’ için Halil Esendağ’ın kardeşi Harun Esendağ, dayısı Hasan Güleç ve ülkücü arkadaşı İsmail Ayaz, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’u makamında ziyaret etti.
Kula Belediye Meclisi, darbe dönemlerinde Türkiye’de iz bırakan yaraları, aldığı kararlar ile sarmaya devam ediyor. İlk önce 12 Eylül darbesi mimarı Kenan Evren isminin Kula'dan kaldırılmasına imza atan Belediye Meclisi, Kenan Evren Mahallesi’nin ismini eski adı olan ‘Bey Mahallesi’ olarak değiştirmişti. Aynı dönemde ülkücü kimliği ile bilinen Manisalı Halil Esendağ ve Selçuk Duracık, darbe zihniyeti tarafından asılarak şehit edilmişlerdi. Kula Belediye Meclisi aldığı karar ile iki ülkücü şehidin adlarının unutulmaması ve o günlerin tekrarlanmaması adına Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde yer alan isimsiz parka iki şehidin isimlerini verdi. Parka verilen isimler nedeniyle Halil Esendağ’ın kardeşi Harun Esendağ, dayısı Hasan Güleç ve Ülkücü arkadaşı İsmail Ayaz, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’u makamında ziyaret ederek teşekkür etti. Daha Sonra Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Faik Şentürk ile beraber parka geçtiler. Halil Esendağ’ın kardeşi, abisinin adının verildiği parkta bulunmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik kimliğinin hiçbir darbenin ve darbe teşebbüsünün parçalayamayacağını söyleyerek, “Darbe izlerini Kula’da imkanlarımız dahilinde silmeye çalışıyoruz. Darbelerde birçok gencimizi toprağa verdik. Gençlerimizin bu fedakarlığını; yollara, meydanlara ve parklara isimlerini vererek ölümsüzleştirmeye, gelecek nesillere örnek teşkil etmesi için çalışıyoruz” dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.