KULA'DA BİN 500 KEKLİK DOĞAYA SALINDI

KIRKAĞAÇ - KÖPRÜBAŞI - KULA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.08.2017 - 08:55, Güncelleme: 07.08.2017 - 08:55
 

KULA'DA BİN 500 KEKLİK DOĞAYA SALINDI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve avcılar tarafından da desteklenen “2017 Yılı Doğaya Kanatlı Hayvan Yerleştirme Programı” kapsamında; Manisa'nın Kula ilçesinde, 1.500 keklik yavrusu doğaya bırakıldı.
ŞUANA KADAR 21 BİN 300 ADET KINALI KEKLİK TABİATA BIRAKILMIŞ OLDU Düzenlenen törende konuşan Orman ve Şu İşleri Bakanlığı 4'üncü Bölge Manisa Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Kerim Geçoğlu, “2016-2017 yılında 5 bin 500 adet kınalı kekliği tabiata bıraktık. 2012 yılından buyana bu etkinlikler devam ediyor. Şuana kadar toplamda 21 bin 300 adet kınalı keklik tabiata bırakılmış oldu. Buradaki amacımız; üretim istasyonlarında üretilen kekliklerimizi tabiata saldığımızda yaban hayvanları ile karşı karşıya kalacak. Önemli olan bizim burada yüzde 10’luk bir başarıdır” dedi.Kula kaymakamlığını vekaleten bakan Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu ise, “Bozduğumuz doğayı tamir etmeye çalışıyoruz. İnşallah amacına ulaşır." şeklinde konuştu.   “BOZARSANIZ TAMİR ETMEK ÇOK ZOR OLUYOR" AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise “Burada tabiatı korumak doğada dengeyi sağlamak adına bir faaliyette bulunuyoruz. Bugünden itibaren burada avlanmamak lazım. Kurallara uyarak avlanmamız gerekiyor. Doğayı korumamız gerekiyor. Bozmamamız gerekiyor. Bozarsanız tamir etmek çok zor oluyor. Bu dağlarımızda kekliklerin bıldırcınların, tavşanların diğer hayvanların eksik olmaması lazım. Bunlar olursa ekolojik dengemiz bozulmaz” dedi. Keklik salımının ardından AK Partili Özdağ ve beraberindekiler, inşaatı tamamlanan ve su toplamaya başlayan YurtbaşıGöleti’nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.  
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve avcılar tarafından da desteklenen “2017 Yılı Doğaya Kanatlı Hayvan Yerleştirme Programı” kapsamında; Manisa'nın Kula ilçesinde, 1.500 keklik yavrusu doğaya bırakıldı.
ŞUANA KADAR 21 BİN 300 ADET KINALI KEKLİK TABİATA BIRAKILMIŞ OLDU
Düzenlenen törende konuşan Orman ve Şu İşleri Bakanlığı 4'üncü Bölge Manisa Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Kerim Geçoğlu, “2016-2017 yılında 5 bin 500 adet kınalı kekliği tabiata bıraktık. 2012 yılından buyana bu etkinlikler devam ediyor. Şuana kadar toplamda 21 bin 300 adet kınalı keklik tabiata bırakılmış oldu. Buradaki amacımız; üretim istasyonlarında üretilen kekliklerimizi tabiata saldığımızda yaban hayvanları ile karşı karşıya kalacak. Önemli olan bizim burada yüzde 10’luk bir başarıdır” dedi.Kula kaymakamlığını vekaleten bakan Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu ise, “Bozduğumuz doğayı tamir etmeye çalışıyoruz. İnşallah amacına ulaşır." şeklinde konuştu.
 
“BOZARSANIZ TAMİR ETMEK ÇOK ZOR OLUYOR"

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise “Burada tabiatı korumak doğada dengeyi sağlamak adına bir faaliyette bulunuyoruz. Bugünden itibaren burada avlanmamak lazım. Kurallara uyarak avlanmamız gerekiyor. Doğayı korumamız gerekiyor. Bozmamamız gerekiyor. Bozarsanız tamir etmek çok zor oluyor. Bu dağlarımızda kekliklerin bıldırcınların, tavşanların diğer hayvanların eksik olmaması lazım. Bunlar olursa ekolojik dengemiz bozulmaz” dedi. Keklik salımının ardından AK Partili Özdağ ve beraberindekiler, inşaatı tamamlanan ve su toplamaya başlayan YurtbaşıGöleti’nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.