KULA’DA YARIM ASIRLIK YOL YENİLENİYOR

KIRKAĞAÇ - KÖPRÜBAŞI - KULA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.09.2016 - 09:41, Güncelleme: 27.09.2016 - 09:41
 

KULA’DA YARIM ASIRLIK YOL YENİLENİYOR

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile Kula ile Selendi arasında kalan ve yarım asırdır bakımsız bırakılan 42 kilometrelik yolun sıcak asfalt çalışmaları hızla ilerliyor.
Manisa genelinde yürüttüğü asfalt çalışmaları ile yolları baştan aşağıya yenileyen ve konforlu hale getiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile Kula ile Selendi’yi birbirine bağlayan ve eski yol olarak bilinen yolda yoğun bir şekilde çalışmalara devam ediyor. Selendi’den Kula’nın Şehitlioğlu mahallesine kadar ilerleyen yol çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanması planlanıyor. 50 YILLIK ÇİLE SON BULACAK Yaklaşık 50 yıldır bakım, onarım, sıcak asfalt ve yol genişletme gibi çalışmalardan mahrum kalan Kula ile Selendi’yi birbirine bağlayan eski yol, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi tarafından yürütülen sıcak asfalt çalışmaları kapsamında yenileniyor. 42 kilometre uzunluğundaki çift yönlü yolun bazı bölümlerinde daralmalar olduğundan zaman zaman hızlarını düşürmek zorunda kalan araç şoförlerinin çilesi bitiyor. Yol kusurlarından dolayı geçmişte birçok ölümlü trafik kazasına sebebiyet veren eski yol, sıcak asfalt çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Kula ile Selendi arasında sürücülere rahat ve güvenli bir ulaşım sağlayacak. “KALİTELİ BİR YOL OLACAK” Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil ile birlikte yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, çalışmalar bittiğinde çok kaliteli bir yolun ortaya çıkacağını belirtti. Başkan Tosun, “Bir süredir Manisa Büyükşehir Belediyemiz Kula’da yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Bunların en önemlisi ise Kula ile Selendi’yi bağlayan, eski yol diye adlandırdığımız hat üzerinde sıcak asfalt çalışmasıdır. Bu yol, çok ciddi eksiklik olarak gördüğümüz bir noktaydı. Yolun ciddi sorunları vardı. Tahmin ediyorum ki, çalışmalar bittiğinde Kula ile Selendi arasında alternatif bir ulaşım güzergahı olarak vatandaşlarımız bu yolu tercih edeceklerdir. Çünkü, ciddi bir boşluğu dolduracak. Çalışma anlamında da çok kaliteli bir yol olacak. Kula ile Selendi’yi birbirine bağlayan eski yolu baştan aşağıya yenileyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve ekibine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.    
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile Kula ile Selendi arasında kalan ve yarım asırdır bakımsız bırakılan 42 kilometrelik yolun sıcak asfalt çalışmaları hızla ilerliyor.
Manisa genelinde yürüttüğü asfalt çalışmaları ile yolları baştan aşağıya yenileyen ve konforlu hale getiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile Kula ile Selendi’yi birbirine bağlayan ve eski yol olarak bilinen yolda yoğun bir şekilde çalışmalara devam ediyor. Selendi’den Kula’nın Şehitlioğlu mahallesine kadar ilerleyen yol çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanması planlanıyor.

50 YILLIK ÇİLE SON BULACAK
Yaklaşık 50 yıldır bakım, onarım, sıcak asfalt ve yol genişletme gibi çalışmalardan mahrum kalan Kula ile Selendi’yi birbirine bağlayan eski yol, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi tarafından yürütülen sıcak asfalt çalışmaları kapsamında yenileniyor. 42 kilometre uzunluğundaki çift yönlü yolun bazı bölümlerinde daralmalar olduğundan zaman zaman hızlarını düşürmek zorunda kalan araç şoförlerinin çilesi bitiyor. Yol kusurlarından dolayı geçmişte birçok ölümlü trafik kazasına sebebiyet veren eski yol, sıcak asfalt çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Kula ile Selendi arasında sürücülere rahat ve güvenli bir ulaşım sağlayacak.

“KALİTELİ BİR YOL OLACAK”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil ile birlikte yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, çalışmalar bittiğinde çok kaliteli bir yolun ortaya çıkacağını belirtti. Başkan Tosun, “Bir süredir Manisa Büyükşehir Belediyemiz Kula’da yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Bunların en önemlisi ise Kula ile Selendi’yi bağlayan, eski yol diye adlandırdığımız hat üzerinde sıcak asfalt çalışmasıdır. Bu yol, çok ciddi eksiklik olarak gördüğümüz bir noktaydı. Yolun ciddi sorunları vardı. Tahmin ediyorum ki, çalışmalar bittiğinde Kula ile Selendi arasında alternatif bir ulaşım güzergahı olarak vatandaşlarımız bu yolu tercih edeceklerdir. Çünkü, ciddi bir boşluğu dolduracak. Çalışma anlamında da çok kaliteli bir yol olacak. Kula ile Selendi’yi birbirine bağlayan eski yolu baştan aşağıya yenileyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve ekibine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.



 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.