Başkan Cengiz Ergün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı davet etmek için Ankara'ya gidecek  

KÜLTÜR SANAT (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.04.2019 - 14:24, Güncelleme: 11.04.2019 - 14:24
 

Başkan Cengiz Ergün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı davet etmek için Ankara'ya gidecek  

Türkiye'nin en köklü festivallerinden biri olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin bu yıl 479'uncusu gerçekleştirilecek. Festivalde 6 ton mesir binlerce vatandaşa saçılacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere devlet büyüklerini festivale davet etmek üzere önümüzdeki hafta Ankara'ya gideceğini açıkladı. 
  23-28 Nisan tarihleri arasından gerçekleştirilecek olan 479. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali programı belli oldu. Şehzadeler ilçesindeki bir kafede gerçekleştirilen festivalin tanıtım toplantısına Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Aksoy ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.     6 Ton Mesir Koruma Altında   Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ise, "Şuanda festivalde saçılacak olan 6 ton mesirimizi dün itibariyle hazırlamış bulunuyoruz. Koruma altına aldık ve 28 Nisan'da saçımını gerçekleştireceğiz. 26 Nisan Cuma günü de cuma namazından sonra her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneğe, inanışa uygun mesir macunlarının hep birlikte okumasını gerçekleştireceğiz" dedi.     "HERKESİ FESTİVALE DAVET EDİYORUM"   Mesir Macunu Festivali'nin 479 yıldır süregelen bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise şunları söyledi:    "UNESCO tarafından 'İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası' listesine alınan ve ülkemizdeki en köklü festivallerden biri olan Manisa Uluslararası Mesir Macunu Festivali'ni bir kez daha inşallah 23-28 Nisan tarihleri arasında kutlama fırsatı bulacağız. 250'nin üzerinde bir yurt dışından katılım sağlanarak inşallah en güzel şekilde bu festivalimizi yapma fırsatı bulacağız. Ben buradan Manisa'nın tanıtımı noktasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız, partilerimizin genel başkanları, bakanlarımız, milletvekillerimiz olmak üzere herkesi bu festivale davet ediyorum. İnşallah önümüzdeki hafta fırsat bulduğum takdirde Ankara'da da bu davetlerimizi bizzat kendilerine verme fırsatını bulma çabası içinde olacağız."  
Türkiye'nin en köklü festivallerinden biri olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin bu yıl 479'uncusu gerçekleştirilecek. Festivalde 6 ton mesir binlerce vatandaşa saçılacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere devlet büyüklerini festivale davet etmek üzere önümüzdeki hafta Ankara'ya gideceğini açıkladı. 
  23-28 Nisan tarihleri arasından gerçekleştirilecek olan 479. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali programı belli oldu. Şehzadeler ilçesindeki bir kafede gerçekleştirilen festivalin tanıtım toplantısına Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Aksoy ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.
 
  6 Ton Mesir Koruma Altında
  Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ise, "Şuanda festivalde saçılacak olan 6 ton mesirimizi dün itibariyle hazırlamış bulunuyoruz. Koruma altına aldık ve 28 Nisan'da saçımını gerçekleştireceğiz. 26 Nisan Cuma günü de cuma namazından sonra her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneğe, inanışa uygun mesir macunlarının hep birlikte okumasını gerçekleştireceğiz" dedi.
 
  "HERKESİ FESTİVALE DAVET EDİYORUM"
  Mesir Macunu Festivali'nin 479 yıldır süregelen bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise şunları söyledi: 
  "UNESCO tarafından 'İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası' listesine alınan ve ülkemizdeki en köklü festivallerden biri olan Manisa Uluslararası Mesir Macunu Festivali'ni bir kez daha inşallah 23-28 Nisan tarihleri arasında kutlama fırsatı bulacağız. 250'nin üzerinde bir yurt dışından katılım sağlanarak inşallah en güzel şekilde bu festivalimizi yapma fırsatı bulacağız. Ben buradan Manisa'nın tanıtımı noktasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız, partilerimizin genel başkanları, bakanlarımız, milletvekillerimiz olmak üzere herkesi bu festivale davet ediyorum. İnşallah önümüzdeki hafta fırsat bulduğum takdirde Ankara'da da bu davetlerimizi bizzat kendilerine verme fırsatını bulma çabası içinde olacağız."

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.