TÜRK KADINLAR KONSEYİ YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI

KÜLTÜR SANAT (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.01.2020 - 17:43, Güncelleme: 19.01.2020 - 17:43
 

TÜRK KADINLAR KONSEYİ YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI

Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi, 2020 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. 2019 yılında hayata geçirdikleri faaliyetlerin değerlendirmesini yapan Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi Başkanı Mübeccel Kafkaslı, 2020 yılında da yapılmasını planladıkları faaliyetlerini konsey üyeleri ve toplantılarına katılan misafirleri ile paylaştı.
Manisa’da yardıma muhtaç ailelerin, kadınların ve öğrencilerin yardımına koşan Türk Kadınlar Konseyi’nin 2020 yılında gerçekleştirmek istediği hedefleri yine takdir topladı. Konseyin faaliyetlerinin paylaşıldığı toplantıya üyelerin yanı sıra, Manisa Valisi Ahmet Deniz’in eşi Olcay Deniz, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara’nın eşi Nur Çaykara, Şehzadeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Esin Ağırkaya, Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman Kuşçuoğlu’nun eşi Fikriye Kuşçuoğlu, Türk Kadınlar Konseyi Uzman İletişimcisi Pınar Özel’de katıldı. “YARDIM ELİ UZATMAYA DEVAM EDECEĞİZ” Düzenlenen toplantıda konuşma yapan Mübeccel Kafkaslı; “İnsan odaklı projelerimiz ile 2019 yılında da gönüller fethettiğimizi biliyorum. Her elinden tuttuğumuz kadınımız, öğrencimiz adeta bizim ailemizden biri oluyor. Türk Kadınlar Konseyi olarak kadınlarımızın aile bütçelerine katkıda bulunabilmesi için kurslar düzenliyoruz. Bu kurslarda Manisa Bezi hazırlamayı öğreniyorlar. Bu kurslarımız 20 Ocak Pazartesi gününden itibaren başlıyor. Bugüne kadar 400’den fazla kadınımıza Manisa Bezi’ni öğrettik.  Bu kurslar sayesinde kadınlarımız toplumda daha da güçleniyorlar, ekonomik yönden özgürlüğe kavuşuyorlar. Bu yılda öğrencilerimize burs vermeye devam edeceğiz. İhtiyaç sahibi insanlarımıza yardım elimizi uzatmaya devam edeceğiz.” “BU SERGİDE KADIN KOOP. TEK ÇATI ALTINDA” 23 Ocak 2020 Çarşamba günü Kültür Sitesi’nde önemli bir sergiye imza atacaklarını belirten Kafkaslı; “Manisa’da bulunan kadın kooperatiflerimiz ile tek çatı altında, aynı amaç ile özel bir sergi düzenleyeceğiz. Kadınlarımızın el emeği ürünlerini sergileyeceğiz. Tüm Manisalı hemşerilerimizi bu sergiyi görmeye davet ediyorum.” dedi.
Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi, 2020 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. 2019 yılında hayata geçirdikleri faaliyetlerin değerlendirmesini yapan Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi Başkanı Mübeccel Kafkaslı, 2020 yılında da yapılmasını planladıkları faaliyetlerini konsey üyeleri ve toplantılarına katılan misafirleri ile paylaştı.

Manisa’da yardıma muhtaç ailelerin, kadınların ve öğrencilerin yardımına koşan Türk Kadınlar Konseyi’nin 2020 yılında gerçekleştirmek istediği hedefleri yine takdir topladı. Konseyin faaliyetlerinin paylaşıldığı toplantıya üyelerin yanı sıra, Manisa Valisi Ahmet Deniz’in eşi Olcay Deniz, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara’nın eşi Nur Çaykara, Şehzadeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Esin Ağırkaya, Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman Kuşçuoğlu’nun eşi Fikriye Kuşçuoğlu, Türk Kadınlar Konseyi Uzman İletişimcisi Pınar Özel’de katıldı.
“YARDIM ELİ UZATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Düzenlenen toplantıda konuşma yapan Mübeccel Kafkaslı; “İnsan odaklı projelerimiz ile 2019 yılında da gönüller fethettiğimizi biliyorum. Her elinden tuttuğumuz kadınımız, öğrencimiz adeta bizim ailemizden biri oluyor. Türk Kadınlar Konseyi olarak kadınlarımızın aile bütçelerine katkıda bulunabilmesi için kurslar düzenliyoruz. Bu kurslarda Manisa Bezi hazırlamayı öğreniyorlar. Bu kurslarımız 20 Ocak Pazartesi gününden itibaren başlıyor. Bugüne kadar 400’den fazla kadınımıza Manisa Bezi’ni öğrettik.  Bu kurslar sayesinde kadınlarımız toplumda daha da güçleniyorlar, ekonomik yönden özgürlüğe kavuşuyorlar. Bu yılda öğrencilerimize burs vermeye devam edeceğiz. İhtiyaç sahibi insanlarımıza yardım elimizi uzatmaya devam edeceğiz.”
“BU SERGİDE KADIN KOOP. TEK ÇATI ALTINDA”
23 Ocak 2020 Çarşamba günü Kültür Sitesi’nde önemli bir sergiye imza atacaklarını belirten Kafkaslı; “Manisa’da bulunan kadın kooperatiflerimiz ile tek çatı altında, aynı amaç ile özel bir sergi düzenleyeceğiz. Kadınlarımızın el emeği ürünlerini sergileyeceğiz. Tüm Manisalı hemşerilerimizi bu sergiyi görmeye davet ediyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.