16 FABRİKA’DA EYLEMLER SÜRÜYOR

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.12.2017 - 09:24, Güncelleme: 16.12.2017 - 09:24
 

16 FABRİKA’DA EYLEMLER SÜRÜYOR

Valfsel Armatür fabrikasında Perşembe günü, 16.00 mesaisinden önce Türk Metal Sanayiciler Sendikasına bağlı 100’ü aşkın fabrika çalışanı;Valfsel dışında 2 ayrı grup oluşturarak, emniyet ekipleri kontrolünde fabrikaya girdi. Valfsel’in bahçesinesloganlar eşliğinde giren çalışanları; bahçede mesaileri devam eden sendikalı arkadaşları alkışlarla karşıladı. Valfsel’de çalışan 160 sendikalı işçi; yaklaşık 40 dakika boyuncasloganlar eşliğinde eylemlerine devam etti.
İşçilerin bağlı olduğu Türk Metal Sanayicileri Sendikası, işverenlerin sendikası  MESS’e karşı; Manisa’da Valfsel, İndesint, Elba ve Magma dahil olmak üzere; Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde ki 16 fabrikada eylemlere devam ediyor.  Sendika üyesi işçiler; istedikleri %38’lik zammı alana kadar eylemlerini sürdürmeye devam edeceklerini ve gerekirse greve gideceklerini ifade etti. “MESS, İŞÇİ İLE UZLAŞMAK İSTEMİYOR” Türk Metal Sendikasına bağlıValfsel çalışanı Turan Söyler, sendika genel merkezinin aldığı kararla Manisa’da bağlı oldukları fabrikalarda başlatılan eylemler ile ilgili şu ifadelere yer verdi. Turan Söyler, “ MESS ile Türk Metal Sanayicileri Sendikamızın toplu sözleşme sürecinde, işveren sendikası MESS’inuzlaşıdan uzak tutumu karşısında bizim bağlı olduğumuz sendika Türk Metal Sendikası eylem kararı alarak faaliyete geçirdi. Başlayan bu eylem sürecinde sendika genel merkezimizin aldığı kararı harfiyen yerine getirerek, bağlı olduğumuz sendikaya sonuna kadar destek vereceğiz. Çalışanlar olarak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz, Kazamız mübarek olsun inşallah” dedi. “İSTEDİĞİMİZ ORANI ALANA KADAR EYLEME DEVAM” Turan Söyler, eylem hakkında, “Valfsel’de çalışan toplam 160 Türk Metal Sendikası çalışanı olarak birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Şuan bütün sendika üyesi çalışan arkadaşlarımız ile genel merkezimizin talimatlarını istenildiği gibi yerine getiriyoruz. MESS’in bundan sonra artık çalışanların sesini duyması gerekiyor. İstediğimiz zam oranı yüzde 38. MESS’den istediğimizi alana kadar eylemlere devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. ​ “ARABULUCU SÜRESİNDEYİZ” Manisa Valfsel fabrikasında Türk Metal Sendikası Temsilcisi Yıldırım Özbek; eylem sürecinde gelinen noktayı değerlendirdi. Yıldırım Özbek, “ MESS’ ile sendikamızın yaptığı toplu görüşmelerde; MESS bize geriye dönük ilk 6 aylık tüketici enflasyonunu teklif etti. Sosyal haklarda ise, 1 yıllık enflasyon oranını teklif etti.Kırmızı çizgilerinin olduğunu bize ifade etti. Fakat Türk Metal Sendikası olarak bu uyuşmazlığı kabul etmedik ve fabrika içi eylemlerimize başladık. Bizim Türk Metal Sendikası olarak ilk 6 ay için %38.28’lik bir zam talebimiz var. %40 ‘da sosyal haklar için bir talebimiz var. Bunların yanında farklı taleplerimiz de oldu.Fakat, MESS bu taleplerimizi kabul etmedi.Şuan uyuşmazlık olduğu için arabulucu aşamasındayız. Daha herhangi bir arabulucu tespit edilmedi. İşçi sendikası olarak, arabuluculuk ve uyuşmazlık üzerinde duruyoruz şuan” şeklinde konuştu.                    
Valfsel Armatür fabrikasında Perşembe günü, 16.00 mesaisinden önce Türk Metal Sanayiciler Sendikasına bağlı 100’ü aşkın fabrika çalışanı;Valfsel dışında 2 ayrı grup oluşturarak, emniyet ekipleri kontrolünde fabrikaya girdi. Valfsel’in bahçesinesloganlar eşliğinde giren çalışanları; bahçede mesaileri devam eden sendikalı arkadaşları alkışlarla karşıladı. Valfsel’de çalışan 160 sendikalı işçi; yaklaşık 40 dakika boyuncasloganlar eşliğinde eylemlerine devam etti.
İşçilerin bağlı olduğu Türk Metal Sanayicileri Sendikası, işverenlerin sendikası  MESS’e karşı; Manisa’da Valfsel, İndesint, Elba ve Magma dahil olmak üzere; Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde ki 16 fabrikada eylemlere devam ediyor.  Sendika üyesi işçiler; istedikleri %38’lik zammı alana kadar eylemlerini sürdürmeye devam edeceklerini ve gerekirse greve gideceklerini ifade etti.

“MESS, İŞÇİ İLE UZLAŞMAK İSTEMİYOR”
Türk Metal Sendikasına bağlıValfsel çalışanı Turan Söyler, sendika genel merkezinin aldığı kararla Manisa’da bağlı oldukları fabrikalarda başlatılan eylemler ile ilgili şu ifadelere yer verdi. Turan Söyler, “ MESS ile Türk Metal Sanayicileri Sendikamızın toplu sözleşme sürecinde, işveren sendikası MESS’inuzlaşıdan uzak tutumu karşısında bizim bağlı olduğumuz sendika Türk Metal Sendikası eylem kararı alarak faaliyete geçirdi. Başlayan bu eylem sürecinde sendika genel merkezimizin aldığı kararı harfiyen yerine getirerek, bağlı olduğumuz sendikaya sonuna kadar destek vereceğiz. Çalışanlar olarak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz, Kazamız mübarek olsun inşallah” dedi.



“İSTEDİĞİMİZ ORANI ALANA KADAR EYLEME DEVAM”
Turan Söyler, eylem hakkında, “Valfsel’de çalışan toplam 160 Türk Metal Sendikası çalışanı olarak birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Şuan bütün sendika üyesi çalışan arkadaşlarımız ile genel merkezimizin talimatlarını istenildiği gibi yerine getiriyoruz. MESS’in bundan sonra artık çalışanların sesini duyması gerekiyor. İstediğimiz zam oranı yüzde 38. MESS’den istediğimizi alana kadar eylemlere devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.



“ARABULUCU SÜRESİNDEYİZ”
Manisa Valfsel fabrikasında Türk Metal Sendikası Temsilcisi Yıldırım Özbek; eylem sürecinde gelinen noktayı değerlendirdi. Yıldırım Özbek, “ MESS’ ile sendikamızın yaptığı toplu görüşmelerde; MESS bize geriye dönük ilk 6 aylık tüketici enflasyonunu teklif etti. Sosyal haklarda ise, 1 yıllık enflasyon oranını teklif etti.Kırmızı çizgilerinin olduğunu bize ifade etti. Fakat Türk Metal Sendikası olarak bu uyuşmazlığı kabul etmedik ve fabrika içi eylemlerimize başladık. Bizim Türk Metal Sendikası olarak ilk 6 ay için %38.28’lik bir zam talebimiz var. %40 ‘da sosyal haklar için bir talebimiz var. Bunların yanında farklı taleplerimiz de oldu.Fakat, MESS bu taleplerimizi kabul etmedi.Şuan uyuşmazlık olduğu için arabulucu aşamasındayız. Daha herhangi bir arabulucu tespit edilmedi. İşçi sendikası olarak, arabuluculuk ve uyuşmazlık üzerinde duruyoruz şuan” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.