28 EYLÜL’DE ALAŞEHİR’DE ÜZÜM MİTİNGİ VAR!

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.09.2017 - 09:42, Güncelleme: 22.09.2017 - 09:42
 

28 EYLÜL’DE ALAŞEHİR’DE ÜZÜM MİTİNGİ VAR!

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel geçen hafta Giresun’da yapılan fındık mitinginden sonra, 28 Eylül’de üzüm üreticisinin hakları içinde bir Alaşehir’de miting yapılacağını duyurdu. Mitinge CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da katılacak. . Özel, “Şimdiden tüm çiftçilerimizi, tüm Manisalıları Üzüm için, çiftçi için, emek için adalet isteyeceğimiz bu çalıştaya ve mitinge davet ediyor, tüm Manisalıları 28 Eylül’de Alaşehir’e bekliyoruz. Fındık mitingi tamam, sıra Üzüm’de” diye konuştu.
CHP’nin fındık üreticilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için başlattığı Fındık İçin Adalet yürüyüşü üçüncü gününde mitingle sonlandı.CHP'li milletvekillerinin yanı sıra fındık üreticilerinin katıldığı yürüyüşün birinci günü Ordu’da başlayıp Piraziz’de bitti. İkinci gün Piraziz ilçesindeki alandan başlayarak devam eden yürüyüş, günün sonunda Kerasus Dinlenme Tesislerinde son buldu. FINDIK İÇİN YÜRÜDÜLER Ordu'dan Giresun'a 'Fındık İçin Yürüyoruz' etkinliğinin son gününde fındık üreticileri sabah saatlerinde Ayvasıl mevkiinde toplandı. "Emeğime saygı", "Fındığımız dalda, emeğimiz rafta kalmasın" ve "Fındıkta sömürüye son" pankartları açan yurttaşlar, "Emek, ekmek fındık demek" sloganı atarak yürüyüşe geçti. Üçüncü gün Kerasus Dinlenme Tesislerinden hareket eden kortej,  5 km yürüyüş etabının ardından Giresun Halk Plajı önünde mola vererek 3 km daha kat etti ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da konuşacağı miting alanına ulaştı. Giresun’da mitingtekonuşanCHP lideri KemalKılıçdaroğlu, Türkiye’nin fındık üretiminde dünya birincisi olduğunu belirterek “Madem ki dünya birincisiyiz, fiyatı neden biz belirlemiyoruz? Elin oğlu neden fiyatı belirliyor? ” diyerek buna izin vermeyeceklerini söyledi.Kılıçdaroğlu fındıktaki sorunun 6 madde ile çözülebileceğini iddia etti. “28 EYLÜL’DE ALAŞEHİR’DEKİ ÜZÜM MİTİNGİMİZE BEKLİYORUZ” Yürüyüş ve mitingle ilgili bir açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel,hem fındık üreticisinin sorunlarına değindi,  hem de 28 Eylül’de Alaşehir’de gerçekleşecek Büyük Üzüm Mitingine çağrıda bulundu. Özel yaptığı açıklamada,  “Dünya fındık üretiminin büyük kısmı Türkiye’de yapılmasına karşın 15 yıldır uygulanan tarım politikaları yüzünden fındık üreticisinin perişan olduğunu söyleyen Özel, “Fındık üreticisi yalnız değil, bu yolda onlarla yürümeye devam edeceğiz. Çiftçimiz perişan durumda. Bu hafta Fındık için Adalet yürüyüşümüzü ve mitingimizi tamamladık. Haftaya, 28 Eylül’de Alaşehir’de üzüm üreticimizin sorunlarını konuşacağımız bir çalıştay yapacağız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla bir miting düzenleyeceğiz. Şimdiden tüm çiftçilerimizi, tüm Manisalıları Üzüm için, çiftçi için, emek için adalet isteyeceğimiz bu çalıştaya ve mitinge davet ediyor, tüm Manisalıları 28 Eylül’de Alaşehir’e bekliyoruz.  Fındık mitingi tamam, sıra Üzüm’de” diye konuştu.      
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel geçen hafta Giresun’da yapılan fındık mitinginden sonra, 28 Eylül’de üzüm üreticisinin hakları içinde bir Alaşehir’de miting yapılacağını duyurdu. Mitinge CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da katılacak. . Özel, “Şimdiden tüm çiftçilerimizi, tüm Manisalıları Üzüm için, çiftçi için, emek için adalet isteyeceğimiz bu çalıştaya ve mitinge davet ediyor, tüm Manisalıları 28 Eylül’de Alaşehir’e bekliyoruz. Fındık mitingi tamam, sıra Üzüm’de” diye konuştu.
CHP’nin fındık üreticilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için başlattığı Fındık İçin Adalet yürüyüşü üçüncü gününde mitingle sonlandı.CHP'li milletvekillerinin yanı sıra fındık üreticilerinin katıldığı yürüyüşün birinci günü Ordu’da başlayıp Piraziz’de bitti. İkinci gün Piraziz ilçesindeki alandan başlayarak devam eden yürüyüş, günün sonunda Kerasus Dinlenme Tesislerinde son buldu.


FINDIK İÇİN YÜRÜDÜLER
Ordu'dan Giresun'a 'Fındık İçin Yürüyoruz' etkinliğinin son gününde fındık üreticileri sabah saatlerinde Ayvasıl mevkiinde toplandı. "Emeğime saygı", "Fındığımız dalda, emeğimiz rafta kalmasın" ve "Fındıkta sömürüye son" pankartları açan yurttaşlar, "Emek, ekmek fındık demek" sloganı atarak yürüyüşe geçti. Üçüncü gün Kerasus Dinlenme Tesislerinden hareket eden kortej,  5 km yürüyüş etabının ardından Giresun Halk Plajı önünde mola vererek 3 km daha kat etti ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da konuşacağı miting alanına ulaştı. Giresun’da mitingtekonuşanCHP lideri KemalKılıçdaroğlu, Türkiye’nin fındık üretiminde dünya birincisi olduğunu belirterek “Madem ki dünya birincisiyiz, fiyatı neden biz belirlemiyoruz? Elin oğlu neden fiyatı belirliyor? ” diyerek buna izin vermeyeceklerini söyledi.Kılıçdaroğlu fındıktaki sorunun 6 madde ile çözülebileceğini iddia etti.



“28 EYLÜL’DE ALAŞEHİR’DEKİ ÜZÜM MİTİNGİMİZE BEKLİYORUZ”
Yürüyüş ve mitingle ilgili bir açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel,hem fındık üreticisinin sorunlarına değindi,  hem de 28 Eylül’de Alaşehir’de gerçekleşecek Büyük Üzüm Mitingine çağrıda bulundu. Özel yaptığı açıklamada,  “Dünya fındık üretiminin büyük kısmı Türkiye’de yapılmasına karşın 15 yıldır uygulanan tarım politikaları yüzünden fındık üreticisinin perişan olduğunu söyleyen Özel, “Fındık üreticisi yalnız değil, bu yolda onlarla yürümeye devam edeceğiz. Çiftçimiz perişan durumda. Bu hafta Fındık için Adalet yürüyüşümüzü ve mitingimizi tamamladık. Haftaya, 28 Eylül’de Alaşehir’de üzüm üreticimizin sorunlarını konuşacağımız bir çalıştay yapacağız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla bir miting düzenleyeceğiz. Şimdiden tüm çiftçilerimizi, tüm Manisalıları Üzüm için, çiftçi için, emek için adalet isteyeceğimiz bu çalıştaya ve mitinge davet ediyor, tüm Manisalıları 28 Eylül’de Alaşehir’e bekliyoruz.  Fındık mitingi tamam, sıra Üzüm’de” diye konuştu.
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.