3+3’LÜK ZAM TEKLİFİ KONUSUNDA DESTEK İSTEDİLER

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.08.2017 - 10:32, Güncelleme: 19.08.2017 - 10:32
 

3+3’LÜK ZAM TEKLİFİ KONUSUNDA DESTEK İSTEDİLER

Memur sendikaları ve hükümet arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde memura sunulan 3+3’lük zam teklifini çok düşük bulan Türk Sağlık Sen, AK Parti Manisa İl Başkanlığını ziyaret ederek bu konuda memura destek verilmesini talep etti.
Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Feymi Türemiş ve yönetim kurulu üyeleri AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli’yi ziyaret etti. AK Parti’nin 16’ncı kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türk Sağlık Senliler, memurlar olarak toplu görüşmelerdeki isteklerinden de bahsetti. Feymi Türemiş, “Devlet memurlarının durumlarını biliyorsunuz. Hükümetimizin vermiş olduğu 3+3 zam teklifinden dolayı mağdur durumda kaldık. İşçilere 12+5, bize 3+3 zam teklifi verilmesi bizim için az bir oran. Devlet memurları mağdur durumda şu anda. Sizlerden devlet memurlarıyla ilgili mecliste yapacağınız desteklerle memurları mağduriyetten kurtarma konusunda desteğinizi bekliyoruz” dedi. "3+3 ÇOK HOŞNUT BİR RAKAM DEĞİL" Memur Sen Manisa İl Temsilciliğinin ziyaretinde de aynı konunun gündeme geldiğini kaydeden AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ise şunları söyledi: “İşçilerimiz de memurlarımız da bu memleketin insanları. En üst dilimden maaş almaları bizi de memnun eder. Bu noktada 3+3 tabii ki çok hoşnut bir rakam değil. AK Parti iktidarında memurların maaş artışı bir noktaya getirilmeye çalışılıyor ama ülkemizin zaman zaman içinde bulunduğu durumlar, 15 Temmuz darbe girişimi gibi olaylar kaynaklarımızı ciddi bir biçimde heba ediyor. Bu da aşikar. Belki işçiye memura verilecek kaynaklar, terör yüzünden, başka yapılanmalar yüzünden başka yerlere aktarılıyor ki işçiye memura daha sağlıklı aktarımlar yapılması lazım. Asgari ücret seviyesinden devletin kamu personeline kadar alınacak ücretlerde mutlaka iyileştirme olması, artık geçim sıkıntısı, geçim darlığının konuşulmaması ülkemiz için en ideal durum olur.” "SENDİKALARIN İSTEDİĞİ SEVİYELERE YAKIN" Başkan Berk Mersinli son olarak; “Biz de bunu Memur Sen’in ziyareti sırasında MKYK üyemiz Sayın Milletvekilimiz Murat Baybatur’a da illettik. Onlar da mutlaka bunun mecliste takipçisi olacaklarını iletti. Bakanımız aynı zamanda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi. İnşallah hem Çalışma Bakanlığı bürokratları hem de siyaset bu işte daha hassas davranarak rakamları 3+3’ten değil de en azından sendikaların istediği seviyelere yakın bir şekle getirecektir diye düşünüyorum.” diye konuştu.   
Memur sendikaları ve hükümet arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde memura sunulan 3+3’lük zam teklifini çok düşük bulan Türk Sağlık Sen, AK Parti Manisa İl Başkanlığını ziyaret ederek bu konuda memura destek verilmesini talep etti.
Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Feymi Türemiş ve yönetim kurulu üyeleri AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli’yi ziyaret etti. AK Parti’nin 16’ncı kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türk Sağlık Senliler, memurlar olarak toplu görüşmelerdeki isteklerinden de bahsetti. Feymi Türemiş, “Devlet memurlarının durumlarını biliyorsunuz. Hükümetimizin vermiş olduğu 3+3 zam teklifinden dolayı mağdur durumda kaldık. İşçilere 12+5, bize 3+3 zam teklifi verilmesi bizim için az bir oran. Devlet memurları mağdur durumda şu anda. Sizlerden devlet memurlarıyla ilgili mecliste yapacağınız desteklerle memurları mağduriyetten kurtarma konusunda desteğinizi bekliyoruz” dedi.

"3+3 ÇOK HOŞNUT BİR RAKAM DEĞİL"
Memur Sen Manisa İl Temsilciliğinin ziyaretinde de aynı konunun gündeme geldiğini kaydeden AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ise şunları söyledi: “İşçilerimiz de memurlarımız da bu memleketin insanları. En üst dilimden maaş almaları bizi de memnun eder. Bu noktada 3+3 tabii ki çok hoşnut bir rakam değil. AK Parti iktidarında memurların maaş artışı bir noktaya getirilmeye çalışılıyor ama ülkemizin zaman zaman içinde bulunduğu durumlar, 15 Temmuz darbe girişimi gibi olaylar kaynaklarımızı ciddi bir biçimde heba ediyor. Bu da aşikar. Belki işçiye memura verilecek kaynaklar, terör yüzünden, başka yapılanmalar yüzünden başka yerlere aktarılıyor ki işçiye memura daha sağlıklı aktarımlar yapılması lazım. Asgari ücret seviyesinden devletin kamu personeline kadar alınacak ücretlerde mutlaka iyileştirme olması, artık geçim sıkıntısı, geçim darlığının konuşulmaması ülkemiz için en ideal durum olur.”

"SENDİKALARIN İSTEDİĞİ SEVİYELERE YAKIN"
Başkan Berk Mersinli son olarak; “Biz de bunu Memur Sen’in ziyareti sırasında MKYK üyemiz Sayın Milletvekilimiz Murat Baybatur’a da illettik. Onlar da mutlaka bunun mecliste takipçisi olacaklarını iletti. Bakanımız aynı zamanda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi. İnşallah hem Çalışma Bakanlığı bürokratları hem de siyaset bu işte daha hassas davranarak rakamları 3+3’ten değil de en azından sendikaların istediği seviyelere yakın bir şekle getirecektir diye düşünüyorum.” diye konuştu. 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.