40 LİRAYA TATLI ALIRKEN 40 DEFA DÜŞÜNÜN!

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.04.2022 - 19:12, Güncelleme: 29.04.2022 - 19:12
 

40 LİRAYA TATLI ALIRKEN 40 DEFA DÜŞÜNÜN!

Manisa Lokantacılar, Kebapçılar, Tatlıcılar ve Yoğurtçular Odası Başkanı Mehmet Akgül, Ramazan Bayramı öncesi, ‘merdiven altı’ ürünler konusunda uyardı, “Ham madde fiyatları arttıkça, kalite düştü. Ucuz diye sağlıksız gıdalar tüketmemeliyiz” dedi.
Manisa’da Ramazan Bayramı için hem tatlıcıların hem de vatandaşların tatlı telaşı başladı. Bayramların olmazsa olmazları olan şeker, çikolata ve tatlılar ise alışveriş torbalarına girmeye başladı. Manisalılar bayramda misafirlerine hem hesaplı hem de kaliteli ürünler ikram etmeye özen gösterirken, yetkililer de sağlıklı gıda tüketilmesi konusunda vatandaşı uyardı. Manisa Lokantacılar, Kebapçılar, Tatlıcılar ve Yoğurtçular Odası Başkanı Mehmet Akgül, bayramda ikram edilen ‘merdiven altı’ ürünlere karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekti. “TATLILARI RUHSATI OLAN, HİJYENİK VE GÜVENİLİR YERLERDEN ALIN” Ramazan Bayramı'nda tatlı alacak vatandaşları merdiven altı tatlıcılar konusunda uyaran Başkan Akgül, “Biliyorsunuz 2 yıllık bir pandemi sürecinden dolayı Ramazanlar kapalı geçti. 2 yılın ardından bayramda sevdiklerimizi ve ailemizi evlerimizde ağırlayabileceğiz. Bu ağırlamalarda da en kolay ikram olarak tatlı vereceğiz. Bu tatlıları da ruhsatı olan, hijyenik ve güvenilir yerlerden almalarını tavsiye ediyoruz vatandaşlarımıza. Manisalılar tatlı dükkanlarına girdiğinde belgeli tatlıcılardan ürün almalılar. Bunun da belgeleri dükkan duvarlarında asılı olur. Gerek Tarım il müdürlüğü gerekse belediyelerimiz bayram öncesinde denetimlerini gerçekleştiriyor. Vatandaşlarımızın Ramazan ayında sıkıntı yaşamamaları için bildikleri ve güvenilir yerlerden tatlılarını almaları halinde sıkıntı yaşamayacaklarını düşünüyorum” dedi. “40 LİRAYA BİR TATLI ALIYORSAK LÜTFEN BUNU 40 DEFA DÜŞÜNÜN” Üretim maliyetinin katlanarak arttığına dikkat çeken Başkan Akgül, bu ekonomik şartlarda ‘ucuz’ tatlının insan sağlığını tehdit eden unsurlar barındırdığını kaydederek, “Unun fiyatlarının geçen seneye göre katbekat artması, şekerin 6 liradan 20 liralara çıkması, cevizin 80-100 liradan 150- 160 liralara çıkması sebebiyle Manisa’da cevizli tatlı fiyatlarının en az 90-100 lira olması gerekiyor. Eğer 40 liraya bir tatlı alıyorsak lütfen bunu 1 defa değil, 40 defa düşünün. Biz bu işi para kazanmak için yapıyoruz. Para kazanmadığımız bir yerde de bu işin bedeli çok ağır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Manisa Lokantacılar, Kebapçılar, Tatlıcılar ve Yoğurtçular Odası Başkanı Mehmet Akgül, Ramazan Bayramı öncesi, ‘merdiven altı’ ürünler konusunda uyardı, “Ham madde fiyatları arttıkça, kalite düştü. Ucuz diye sağlıksız gıdalar tüketmemeliyiz” dedi.

Manisa’da Ramazan Bayramı için hem tatlıcıların hem de vatandaşların tatlı telaşı başladı. Bayramların olmazsa olmazları olan şeker, çikolata ve tatlılar ise alışveriş torbalarına girmeye başladı. Manisalılar bayramda misafirlerine hem hesaplı hem de kaliteli ürünler ikram etmeye özen gösterirken, yetkililer de sağlıklı gıda tüketilmesi konusunda vatandaşı uyardı. Manisa Lokantacılar, Kebapçılar, Tatlıcılar ve Yoğurtçular Odası Başkanı Mehmet Akgül, bayramda ikram edilen ‘merdiven altı’ ürünlere karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekti.

“TATLILARI RUHSATI OLAN, HİJYENİK VE GÜVENİLİR YERLERDEN ALIN”

Ramazan Bayramı'nda tatlı alacak vatandaşları merdiven altı tatlıcılar konusunda uyaran Başkan Akgül, “Biliyorsunuz 2 yıllık bir pandemi sürecinden dolayı Ramazanlar kapalı geçti. 2 yılın ardından bayramda sevdiklerimizi ve ailemizi evlerimizde ağırlayabileceğiz. Bu ağırlamalarda da en kolay ikram olarak tatlı vereceğiz. Bu tatlıları da ruhsatı olan, hijyenik ve güvenilir yerlerden almalarını tavsiye ediyoruz vatandaşlarımıza. Manisalılar tatlı dükkanlarına girdiğinde belgeli tatlıcılardan ürün almalılar. Bunun da belgeleri dükkan duvarlarında asılı olur. Gerek Tarım il müdürlüğü gerekse belediyelerimiz bayram öncesinde denetimlerini gerçekleştiriyor. Vatandaşlarımızın Ramazan ayında sıkıntı yaşamamaları için bildikleri ve güvenilir yerlerden tatlılarını almaları halinde sıkıntı yaşamayacaklarını düşünüyorum” dedi.

“40 LİRAYA BİR TATLI ALIYORSAK LÜTFEN BUNU 40 DEFA DÜŞÜNÜN”

Üretim maliyetinin katlanarak arttığına dikkat çeken Başkan Akgül, bu ekonomik şartlarda ‘ucuz’ tatlının insan sağlığını tehdit eden unsurlar barındırdığını kaydederek, “Unun fiyatlarının geçen seneye göre katbekat artması, şekerin 6 liradan 20 liralara çıkması, cevizin 80-100 liradan 150- 160 liralara çıkması sebebiyle Manisa’da cevizli tatlı fiyatlarının en az 90-100 lira olması gerekiyor. Eğer 40 liraya bir tatlı alıyorsak lütfen bunu 1 defa değil, 40 defa düşünün. Biz bu işi para kazanmak için yapıyoruz. Para kazanmadığımız bir yerde de bu işin bedeli çok ağır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.