6 İLÇEYE DOĞALGAZ MÜJDESİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.01.2018 - 09:36, Güncelleme: 10.01.2018 - 09:36
 

6 İLÇEYE DOĞALGAZ MÜJDESİ

Hükümet, doğalgazın ülke genelinde yaygınlaştırılması amacıyla, BOTAŞ’ı gerekli yatırımları yapmakla görevlendirdi. Bu kapsamda, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Manisa’da 6 ilçeye doğalgaz müjdesi verdi.
AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanvekili Av. İsmail Bilen, 6 ilçenin doğalgaza kavuşacağına dair müjdeli haberi verdi. Konuya ilişkin bilgi veren AK Parti Manisa Milletvekili Bilen:“Bilindiği üzere hükümetimiz doğalgazın ülke genelinde yaygınlaştırılması amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi’ni (BOTAŞ) ilçelere doğalgaz ulaştırması amacıyla gerekli yatırımları yapmakla görevlendirdi.Bu çerçevede; Gölmarmara, Salihli, Alaşehir ve Kula ilçelerimizin doğalgaz boru hattı yapım ihalesi 22 Şubat 2018 tarihinde BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşecektir.”dedi DOĞALGAZ OLMAYAN YER KALMAMASI İÇİN YOĞUN BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ Manisa’da doğalgaz olmayan yer kalmaması için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Bilen; “ 2017 yılı içerisinde ilçelerimize doğalgaz ulaştırılması amacıyla BOTAŞ ve AKSA Manisa Doğalgaz Dağıtım Şirketi arasında başlatılan çalışmaların tamamlanmasının ardından ana boru hattının yapım işi BOTAŞ tarafından ihale edilecek olup, Kamu İhale Kurumu tarafından ihale tarihi 22 Şubat olarak belirlenmiştir. Yapılacak iş kapsamında, dört ilçemiz için toplamda 127 bin 217 metre uzunluğunda 16 inç çapında yüksek basınç doğal gaz çelik boru hattı yapım işi gerçekleşecektir. Ayrıca; Kırkağaç ve Soma ilçelerimizin toplamda 22 km uzunluğundaki doğalgaz boru hattı yapım işi de BOTAŞ ve AKSA Manisa Doğalgaz Dağıtım Şirketi’nin müşterek çalışmaları neticesinde 2018 yılı içerisinde başlayacak olup, diğer ilçelerimizin de doğalgaza kavuşması için çalışmalar devam etmektedir.Hemşehrilerimiz hizmetlerin en güzelini hak ediyor. Manisa’mızda doğalgaz olmayan yer kalmaması için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Hedefimiz doğalgazın rahatlığını tüm ilçelerimizin görmesi ve yaşaması.” diye konuştu.   
Hükümet, doğalgazın ülke genelinde yaygınlaştırılması amacıyla, BOTAŞ’ı gerekli yatırımları yapmakla görevlendirdi. Bu kapsamda, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Manisa’da 6 ilçeye doğalgaz müjdesi verdi.
AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanvekili Av. İsmail Bilen, 6 ilçenin doğalgaza kavuşacağına dair müjdeli haberi verdi. Konuya ilişkin bilgi veren AK Parti Manisa Milletvekili Bilen:“Bilindiği üzere hükümetimiz doğalgazın ülke genelinde yaygınlaştırılması amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi’ni (BOTAŞ) ilçelere doğalgaz ulaştırması amacıyla gerekli yatırımları yapmakla görevlendirdi.Bu çerçevede; Gölmarmara, Salihli, Alaşehir ve Kula ilçelerimizin doğalgaz boru hattı yapım ihalesi 22 Şubat 2018 tarihinde BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşecektir.”dedi

DOĞALGAZ OLMAYAN YER KALMAMASI İÇİN YOĞUN BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ
Manisa’da doğalgaz olmayan yer kalmaması için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Bilen; “ 2017 yılı içerisinde ilçelerimize doğalgaz ulaştırılması amacıyla BOTAŞ ve AKSA Manisa Doğalgaz Dağıtım Şirketi arasında başlatılan çalışmaların tamamlanmasının ardından ana boru hattının yapım işi BOTAŞ tarafından ihale edilecek olup, Kamu İhale Kurumu tarafından ihale tarihi 22 Şubat olarak belirlenmiştir. Yapılacak iş kapsamında, dört ilçemiz için toplamda 127 bin 217 metre uzunluğunda 16 inç çapında yüksek basınç doğal gaz çelik boru hattı yapım işi gerçekleşecektir. Ayrıca; Kırkağaç ve Soma ilçelerimizin toplamda 22 km uzunluğundaki doğalgaz boru hattı yapım işi de BOTAŞ ve AKSA Manisa Doğalgaz Dağıtım Şirketi’nin müşterek çalışmaları neticesinde 2018 yılı içerisinde başlayacak olup, diğer ilçelerimizin de doğalgaza kavuşması için çalışmalar devam etmektedir.Hemşehrilerimiz hizmetlerin en güzelini hak ediyor. Manisa’mızda doğalgaz olmayan yer kalmaması için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Hedefimiz doğalgazın rahatlığını tüm ilçelerimizin görmesi ve yaşaması.” diye konuştu. 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
gazi
(14.10.2018 11:43 - #1214)
Yıl bitmek üzere daha bir haber yok soma ve kırkağaç için bir bilgi varmı acaba yoksa yalanmıydı
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.