600 İDARECİ KAMU GÖREVİ EĞİTİMİ ALDI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.02.2017 - 07:46, Güncelleme: 22.02.2017 - 07:46
 

600 İDARECİ KAMU GÖREVİ EĞİTİMİ ALDI

Manisa Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü tarafından devlet memurlarının; disiplin, soruşturma,kamu görevlilerinin yargılanma süreci ve taşınmaz mal zilyetliğine yapılan tecavüzlerin önlenmesi hakkında eğitim verildi.
Manisa İl İdare Kurulu Müdürü Cihangir Deniz ve Şef Nurten Özgün tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonunda verilen eğitime; il genelinden yaklaşık 600 idareci katıldı.   “KURUM AMİRLERİ  BİLGİLİ OLMAK ZORUNDA”  Manisa İl İdare Kurulu Müdürü Cihangir Deniz,  4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun kapsamında yaşanan sorun ve sıkıntıları belirlemek amacıyla böyle bir toplantıyı gerçekleştirdiklerini dile getirerek,  “Kurum amirleri ön inceleme nedir, soruşturma nedir, disiplin nedir bunu çok iyi bilmesi lazım. Bir dosya geldiği zaman onu neye göre değerlendireceğiz bunu çok iyi bilmemiz lazım. Öncelikle gelen dilekçenin özüne bakılmalıdır. Memurun yaptığı görev alanıyla ilgili 4483 sayılı kanun uygulanır. Örneğin tarım müdürünün alanına giren her konu 4473 sayı kanuna göre değerlendirilir” dedi.   “DEVLETİ TEMSİL EDİYORSUNUZ”  Müdürü Cihangir Deniz, “Ama tarım müdürü dışarıda biriyle kavga etmiş veya memur yakışmayan bir davranış içerisine girmişse konuyu idare yönden inceleriz. Sonra bakarız 4483’e göre bir olay çıkıyor mu çıkmıyor mu diye. Bunlara dikkat etmeliyiz. 4483 sayılı kanunu kamu görevlilerin bir zırhıdır. Çünkü devleti temsil ediyorsunuz” diye konuştu.   8 yılda adli kurumlardan, savcılardan gelen yaklaşık 70-80 dosyayı geri iade ettiğini belirten Deniz, “Neden iade ediyorum. İçeriğini okuyorum, dikkatlice bakıyorum. Bakıyorum önüme 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu önüme çıkıyor. Savcılık, kaymakamlığa, valiliğe isim istemeden doğrudan soruşturma yapabilir. Bundan dolayı bu dosyaları iade ediyoruz” görüşlerine yer verdi.  
Manisa Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü tarafından devlet memurlarının; disiplin, soruşturma,kamu görevlilerinin yargılanma süreci ve taşınmaz mal zilyetliğine yapılan tecavüzlerin önlenmesi hakkında eğitim verildi.
Manisa İl İdare Kurulu Müdürü Cihangir Deniz ve Şef Nurten Özgün tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonunda verilen eğitime; il genelinden yaklaşık 600 idareci katıldı.
 
“KURUM AMİRLERİ  BİLGİLİ OLMAK ZORUNDA”
 Manisa İl İdare Kurulu Müdürü Cihangir Deniz,  4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun kapsamında yaşanan sorun ve sıkıntıları belirlemek amacıyla böyle bir toplantıyı gerçekleştirdiklerini dile getirerek,  “Kurum amirleri ön inceleme nedir, soruşturma nedir, disiplin nedir bunu çok iyi bilmesi lazım. Bir dosya geldiği zaman onu neye göre değerlendireceğiz bunu çok iyi bilmemiz lazım. Öncelikle gelen dilekçenin özüne bakılmalıdır. Memurun yaptığı görev alanıyla ilgili 4483 sayılı kanun uygulanır. Örneğin tarım müdürünün alanına giren her konu 4473 sayı kanuna göre değerlendirilir” dedi.
 
“DEVLETİ TEMSİL EDİYORSUNUZ”
 Müdürü Cihangir Deniz, “Ama tarım müdürü dışarıda biriyle kavga etmiş veya memur yakışmayan bir davranış içerisine girmişse konuyu idare yönden inceleriz. Sonra bakarız 4483’e göre bir olay çıkıyor mu çıkmıyor mu diye. Bunlara dikkat etmeliyiz. 4483 sayılı kanunu kamu görevlilerin bir zırhıdır. Çünkü devleti temsil ediyorsunuz” diye konuştu.
 
8 yılda adli kurumlardan, savcılardan gelen yaklaşık 70-80 dosyayı geri iade ettiğini belirten Deniz, “Neden iade ediyorum. İçeriğini okuyorum, dikkatlice bakıyorum. Bakıyorum önüme 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu önüme çıkıyor. Savcılık, kaymakamlığa, valiliğe isim istemeden doğrudan soruşturma yapabilir. Bundan dolayı bu dosyaları iade ediyoruz” görüşlerine yer verdi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.