90 YILLIK MİNARESİZ CAMİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.07.2018 - 14:09, Güncelleme: 08.07.2018 - 14:09
 

90 YILLIK MİNARESİZ CAMİ

Manisa’da, yaklaşık 90 yıl önce yaptırılan tek katlı ve minaresiz camide vatandaşlar ibadetlerini sürdürüyor. Minaresi olmayan camiden, ezan merkezi sistemden okunuyor.
Yunusemre ilçesinin kırsal mahallelerinden biri olan, 25 hane, 34 nüfuslu Beydere Mahallesi'nde, 90 yıl önce imece usulü yaptırılan tek katlı minaresiz cami, görenlerin dikkatini çekiyor. 80 metrekarelik kullanım alanına sahip, kadınlara ayrılan bir bölümün de yer aldığı camide, mahalle sakinleri beş vakit ibadetlerini yerine getiriyor. Camide ezan da merkezi sistemle okunuyor. Mahalle Muhtarı Ramazan Çetinkaya, minarenin maddi yetersizlik nedeniyle yapılamadığını söyledi. Çetinkaya, "Kırsal bir mahalleyiz. Çiftçilik ve küçük çapta hayvancılıkla geçimimizi sağlıyoruz. Mahallemizde yaşayanlar daha çok yaşlılar ve maddi durumları iyi değil. Geçmişte de ancak imece usulu camiyi yapabilmişler. Minare çok masraflı olduğu için yaptırılmamış. Caminin kadınlar için yapılan bölümü zamanla hasar görünce, belediyenin desteği ile bitişiğe ek bina olarak yeniden yapıldı. Mahallemizin nüfusu az olduğu için camimiz bize yetiyor" dedi. 10 YIL ÖNCESİNE KADAR EZAN YÜKSEK DUVARDAN OKUNUYORDU Minaresi olmayan camilerinde görevli bir imam bulunduğunu belirten Muhtar Çetinkaya, 10 yıl öncesine kadar ezanın, caminin yanında bulunan yüksek bir duvarın üzerinden okunduğunu anlattı. Çentinkaya, ezan artık merkezi sistemle okunduğunu için buna da gerek kalmadığını kaydetti. Mahallelerinde bakkal ve kahvehanede bulunmadığına dikkat çeken muhtar Çetinkaya, "Beydere bir orman köyü olduğu için ne bir bakkalımız var ne de köydeki erkeklerin vakit geçirebilecekleri bir kahvehane var. İhtiyaçlarımızı çevremizdeki yakın mahallelerdeki marketlerden ve kahvehanelerden karşılıyoruz" diye konuştu.  
Manisa’da, yaklaşık 90 yıl önce yaptırılan tek katlı ve minaresiz camide vatandaşlar ibadetlerini sürdürüyor. Minaresi olmayan camiden, ezan merkezi sistemden okunuyor.
Yunusemre ilçesinin kırsal mahallelerinden biri olan, 25 hane, 34 nüfuslu Beydere Mahallesi'nde, 90 yıl önce imece usulü yaptırılan tek katlı minaresiz cami, görenlerin dikkatini çekiyor. 80 metrekarelik kullanım alanına sahip, kadınlara ayrılan bir bölümün de yer aldığı camide, mahalle sakinleri beş vakit ibadetlerini yerine getiriyor. Camide ezan da merkezi sistemle okunuyor. Mahalle Muhtarı Ramazan Çetinkaya, minarenin maddi yetersizlik nedeniyle yapılamadığını söyledi. Çetinkaya, "Kırsal bir mahalleyiz. Çiftçilik ve küçük çapta hayvancılıkla geçimimizi sağlıyoruz. Mahallemizde yaşayanlar daha çok yaşlılar ve maddi durumları iyi değil. Geçmişte de ancak imece usulu camiyi yapabilmişler. Minare çok masraflı olduğu için yaptırılmamış. Caminin kadınlar için yapılan bölümü zamanla hasar görünce, belediyenin desteği ile bitişiğe ek bina olarak yeniden yapıldı. Mahallemizin nüfusu az olduğu için camimiz bize yetiyor" dedi.
10 YIL ÖNCESİNE KADAR EZAN YÜKSEK DUVARDAN OKUNUYORDU
Minaresi olmayan camilerinde görevli bir imam bulunduğunu belirten Muhtar Çetinkaya, 10 yıl öncesine kadar ezanın, caminin yanında bulunan yüksek bir duvarın üzerinden okunduğunu anlattı. Çentinkaya, ezan artık merkezi sistemle okunduğunu için buna da gerek kalmadığını kaydetti. Mahallelerinde bakkal ve kahvehanede bulunmadığına dikkat çeken muhtar Çetinkaya, "Beydere bir orman köyü olduğu için ne bir bakkalımız var ne de köydeki erkeklerin vakit geçirebilecekleri bir kahvehane var. İhtiyaçlarımızı çevremizdeki yakın mahallelerdeki marketlerden ve kahvehanelerden karşılıyoruz" diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.