AK PARTİ - FETÖ İTTİFAKI YENİDEN Mİ KURULUYOR?

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.04.2018 - 14:27, Güncelleme: 18.04.2018 - 14:27
 

AK PARTİ - FETÖ İTTİFAKI YENİDEN Mİ KURULUYOR?

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Bank Asya’nın önceki Genel Müdürü Yardımcısı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı olarak atanmasına tepki gösterdi.
Boş bulunan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanlığına atanan isim belli oldu. Bakanlar Kurulu kararıyla Ali Fuat Taşkesenlioğülu’nun SPK Başkanlığına atanması Resmi Gazete’de duyuruldu. Karar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulu’nun imzasıyla şu şekilde duyuruldu: "Boş bulunan Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına ekli listede adı belirtilen kişinin atanması; 6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Kanunun 119’uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 9/4/2018 tarihinde kararlaştırılmıştır" FETÖ bankası Bank Asya’da 16 yıl üst düzey yöneticilik yapan Taşkesenlioğlu’nun Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına atanması ana muhalefet partisinin de tepki göstermesine sebep oldu. TBMM’de söz alan CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Bank Asya’nın önceki Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı olarak atanmasına ilişkin yaptığı açıklamada; “Resmi gazetede çok ilginç bir atama kararı var. Açılışına Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat katıldığı Bank Asya’nın önceki Genel Müdür Yardımcısı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanı olarak atanmıştır. Atama kararının altında Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu’nun tamamının imzaları bulunmaktadır. Bank Asya’nın önünden geçenleri bile işten attığınız dönemde, Fetö’nün bankasında uzun yıllar yöneticilik yapan  Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun SPK gibi bir kurumun başına atanması AK Parti-FETÖ ittifakının yeniden kurulduğu kuşkusuna neden olmuştur. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminden bu yana Fetö’nun siyasi ayağının ortaya çıkarılmaması eski FETÖ’cülerin önemli görevlere getirilmesi FETÖ’cüler dışında herkesle mücadele edilmesi maalesef AK Parti – FETÖ ittifakının yeniden kurulduğu kuşkularını arttırmaktadır” ifadelerini kullandı. ALİ FUAT TAŞKESENLİOĞLU KİMDİR? Ali Fuat Taşkesenlioğlu, 1964 yılında Erzurum’da doğdu. Atatürk Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü mezunu olan Ali Fuat Taşkesenlioğlu, iş hayatına 1988 yılında Yenidoğan Yayın Dağıtım Şirketi’nde başladı. 1988-1996 yılları arasında Faisal Finans Kurum A.Ş.’de Baş Uzman olarak görev yaptıktan sonra, 1996 yılı Ekim ayında göreve başladığı Asya Katılım Bankası A.Ş.’de sırasıyla, Proje Pazarlama Müdür Yardımcılığı, Merter Şube ve Sultanhamam Şube Müdürlüğü, Genel Müdürlük Kredi Tahsis Birim Müdürlüğü ile Kredi Tahsis Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 30.03.2012 – 06.02.2014 tarihleri arasında Vakıflar Bankası T.A.O Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 17 Aralık 2013 tarihindeki soruşturma kapsamında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan‘ın tutuklanmasının ardından BDDK’nın 07.02.2014 tarihli onayı ile Halk Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Sayın Ali Fuat Taşkesenlioğlu, aynı gün Halk Bankası Genel Müdürü olarak atandı. –Haber Merkezi  
CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Bank Asya’nın önceki Genel Müdürü Yardımcısı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı olarak atanmasına tepki gösterdi.

Boş bulunan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanlığına atanan isim belli oldu. Bakanlar Kurulu kararıyla Ali Fuat Taşkesenlioğülu’nun SPK Başkanlığına atanması Resmi Gazete’de duyuruldu. Karar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulu’nun imzasıyla şu şekilde duyuruldu: "Boş bulunan Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına ekli listede adı belirtilen kişinin atanması; 6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Kanunun 119’uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 9/4/2018 tarihinde kararlaştırılmıştır"

FETÖ bankası Bank Asya’da 16 yıl üst düzey yöneticilik yapan Taşkesenlioğlu’nun Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına atanması ana muhalefet partisinin de tepki göstermesine sebep oldu. TBMM’de söz alan CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Bank Asya’nın önceki Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı olarak atanmasına ilişkin yaptığı açıklamada; “Resmi gazetede çok ilginç bir atama kararı var. Açılışına Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat katıldığı Bank Asya’nın önceki Genel Müdür Yardımcısı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanı olarak atanmıştır. Atama kararının altında Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu’nun tamamının imzaları bulunmaktadır. Bank Asya’nın önünden geçenleri bile işten attığınız dönemde, Fetö’nün bankasında uzun yıllar yöneticilik yapan  Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun SPK gibi bir kurumun başına atanması AK Parti-FETÖ ittifakının yeniden kurulduğu kuşkusuna neden olmuştur. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminden bu yana Fetö’nun siyasi ayağının ortaya çıkarılmaması eski FETÖ’cülerin önemli görevlere getirilmesi FETÖ’cüler dışında herkesle mücadele edilmesi maalesef AK Parti – FETÖ ittifakının yeniden kurulduğu kuşkularını arttırmaktadır” ifadelerini kullandı.

ALİ FUAT TAŞKESENLİOĞLU KİMDİR?

Ali Fuat Taşkesenlioğlu, 1964 yılında Erzurum’da doğdu. Atatürk Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü mezunu olan Ali Fuat Taşkesenlioğlu, iş hayatına 1988 yılında Yenidoğan Yayın Dağıtım Şirketi’nde başladı. 1988-1996 yılları arasında Faisal Finans Kurum A.Ş.’de Baş Uzman olarak görev yaptıktan sonra, 1996 yılı Ekim ayında göreve başladığı Asya Katılım Bankası A.Ş.’de sırasıyla, Proje Pazarlama Müdür Yardımcılığı, Merter Şube ve Sultanhamam Şube Müdürlüğü, Genel Müdürlük Kredi Tahsis Birim Müdürlüğü ile Kredi Tahsis Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 30.03.2012 – 06.02.2014 tarihleri arasında Vakıflar Bankası T.A.O Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 17 Aralık 2013 tarihindeki soruşturma kapsamında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan‘ın tutuklanmasının ardından BDDK’nın 07.02.2014 tarihli onayı ile Halk Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Sayın Ali Fuat Taşkesenlioğlu, aynı gün Halk Bankası Genel Müdürü olarak atandı. –Haber Merkezi


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.