Ak Parti'li Akkal Ve Hızlı Don Hasarını Yerinde İnceledi

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.03.2021 - 16:03, Güncelleme: 30.03.2021 - 16:03
 

Ak Parti'li Akkal Ve Hızlı Don Hasarını Yerinde İnceledi

AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Tamer Akkal, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı ve yönetim kurulu üyeleri, Manisa’nın Saruhanlı ilçesindeki yaşanan don felaketinden etkilenen üzüm bağlarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı ve yönetim kurulu üyeleri ile ilk olarak Saruhanlı Ziraat Odası’nı ziyaret ederek Başkan Aydoğan Okur’dan bilgi aldı. Akkal ve beraberindeki heyet sonrasında Saruhanlı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aytekin Yaralı’yı ziyaret ederek don felaketinden etkilenen alanlarla ilgili detaylı verileri inceledi. Heyet sonrasında üzüm bağlarına giderek hasarı yerinde gördü. “GEÇTİĞİMİZ YIL ÇİFTÇİLERİMİZE 5,5 MİLYONLUK DESTEK ÖDENMİŞTİ” İncelemeler sonrasında açıklama yapan AK Partili Akkal, 25-26-27 Mart tarihlerindeki kar yağışı ve sonrasında yaşanan don felaketinin ardından yetkili kurumların hasar tespite başladığını ve ilk belirlemelere göre yüzde 10 ile yüzde 70 arasında değişen oranlarda bağlarda hasar olduğunun tespitinin yapıldığını ifade etti. Akkal, “Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl da aşırı sıcaklardan dolayı üzüm bağlarımızda hasarlar meydana gelmişti. O zaman da hemen gelip incelemelerimizi yapmıştık. Bu kez don zararı nedeniyle bağlarımız zarar gördü. Geçtiğimiz yıl hemen girişimlerimizi yapmış, durumu bakanlığımıza iletmiştik. Bakanlığımız ve Valiliğimiz aracılığı ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’ndan acil durum ödeneği talebimiz olmuştu. Cumhurbaşkanımız da bu talebimize olumlu cevap vermiş, doğal afetler için 5,5 milyonluk destek çiftçilerimize ödenmişti. Bu don felaketi sonrası da hemen gerekli yerlerle iletişime geçerek çiftçilerimizin mağduriyetini gidermek için çalışacağız.” dedi. “DEVLETİMİZ TARSİM DIŞINDAKİ ÜRETİCİLERİMİZE YİNE KAYITSIZ KALMAYACAKTIR” TARSİM kapsamında olan bağlarda zaten sorun olmadığını belirten AK Partili Akkal, bu kapsamda olmayan üreticilerinde yalnız bırakılmayacağının altını çizdi. Don felaketinde hasar tespiti yapılacağını açıklayan AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Tespitler sonrası ödemeleri yapılacak. Biz her yerde çiftçimize sigorta yaptırması noktasında tavsiyelerde bulunuyoruz. Yine tekrarlamak gerekirse TARSİM sigortasını ihmal etmeyelim. Her türlü afetten, zarardan korunmak biraz da çiftçimizin elinde. Bugün önemsenmeyen bazı ince ayrıntılar yarın büyük zararlara neden olabiliyor. TARSİM kapsamı dışındaki ürün ve üreticilerimiz için devletimiz yine kayıtsız kalmayacaktır. Devletimizin kurumları zararı en aza indirmek için gerekli destekleri bugüne kadar hep verdi, vermeye de devam edecektir. Üreticilerimize geçmiş olsun. İnşallah bereketli bir sezon olur. Manisa’mızın katma değeri bir kat daha artar.”
AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Tamer Akkal, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı ve yönetim kurulu üyeleri, Manisa’nın Saruhanlı ilçesindeki yaşanan don felaketinden etkilenen üzüm bağlarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı ve yönetim kurulu üyeleri ile ilk olarak Saruhanlı Ziraat Odası’nı ziyaret ederek Başkan Aydoğan Okur’dan bilgi aldı. Akkal ve beraberindeki heyet sonrasında Saruhanlı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aytekin Yaralı’yı ziyaret ederek don felaketinden etkilenen alanlarla ilgili detaylı verileri inceledi. Heyet sonrasında üzüm bağlarına giderek hasarı yerinde gördü.

GEÇTİĞİMİZ YIL ÇİFTÇİLERİMİZE 5,5 MİLYONLUK DESTEK ÖDENMİŞTİ”

İncelemeler sonrasında açıklama yapan AK Partili Akkal, 25-26-27 Mart tarihlerindeki kar yağışı ve sonrasında yaşanan don felaketinin ardından yetkili kurumların hasar tespite başladığını ve ilk belirlemelere göre yüzde 10 ile yüzde 70 arasında değişen oranlarda bağlarda hasar olduğunun tespitinin yapıldığını ifade etti. Akkal, “Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl da aşırı sıcaklardan dolayı üzüm bağlarımızda hasarlar meydana gelmişti. O zaman da hemen gelip incelemelerimizi yapmıştık. Bu kez don zararı nedeniyle bağlarımız zarar gördü. Geçtiğimiz yıl hemen girişimlerimizi yapmış, durumu bakanlığımıza iletmiştik. Bakanlığımız ve Valiliğimiz aracılığı ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’ndan acil durum ödeneği talebimiz olmuştu. Cumhurbaşkanımız da bu talebimize olumlu cevap vermiş, doğal afetler için 5,5 milyonluk destek çiftçilerimize ödenmişti. Bu don felaketi sonrası da hemen gerekli yerlerle iletişime geçerek çiftçilerimizin mağduriyetini gidermek için çalışacağız.” dedi.

DEVLETİMİZ TARSİM DIŞINDAKİ ÜRETİCİLERİMİZE YİNE KAYITSIZ KALMAYACAKTIR”

TARSİM kapsamında olan bağlarda zaten sorun olmadığını belirten AK Partili Akkal, bu kapsamda olmayan üreticilerinde yalnız bırakılmayacağının altını çizdi. Don felaketinde hasar tespiti yapılacağını açıklayan AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Tespitler sonrası ödemeleri yapılacak. Biz her yerde çiftçimize sigorta yaptırması noktasında tavsiyelerde bulunuyoruz. Yine tekrarlamak gerekirse TARSİM sigortasını ihmal etmeyelim. Her türlü afetten, zarardan korunmak biraz da çiftçimizin elinde. Bugün önemsenmeyen bazı ince ayrıntılar yarın büyük zararlara neden olabiliyor. TARSİM kapsamı dışındaki ürün ve üreticilerimiz için devletimiz yine kayıtsız kalmayacaktır. Devletimizin kurumları zararı en aza indirmek için gerekli destekleri bugüne kadar hep verdi, vermeye de devam edecektir. Üreticilerimize geçmiş olsun. İnşallah bereketli bir sezon olur. Manisa’mızın katma değeri bir kat daha artar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.