AK Şehzadeler'den 'Ayasofya' hayrı

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.07.2020 - 15:06, Güncelleme: 18.07.2020 - 15:06
 

AK Şehzadeler'den 'Ayasofya' hayrı

AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı tarafından Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi nedeniyle lokma hayrı yapıldı.
12 Kasım 1934 yılında Bakanlar Kurulunun kararıyla camiden müzeye dönüştürülen Ayasofya Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararla yeniden ibadete açıldı. AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı önünde gerçekleşen lokma hayrına AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Kavas, Atilla Efendioğlu, AK Parti Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Tülay Şentürk, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Taha Okan Tanış, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mesut Öner, Bem Bir Sen Manisa Şube Başkanı Faruk Karaca, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hatuniye camii İmam Hatibi Hayrettin Çoban’ın duasını yaptığı lokma hayrından sonra AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu kısa bir açıklama yaptı. Başkan Çipiloğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Ecdadım Fatih Sultan Mehmet Han'ın emaneti, tarihin mirası, hoşgörü simgemiz Ayasofya Camii 1934 yılında Bakanlar Kurulu Kararıyla müzeye çevrilmişti. Allah’a hamd ve senalar olsun ki, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Ayasofya camiye çevrilerek ibadete açıldı. Ben inanıyorum ki bu tarihi karar biz Müslümanların kutsal mekânlarından birisi olan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’nın da müjdecisi olacak inşallah. 86 yıl aradan sonra Ayasofya’nın Camii olarak tekrar ibadete açılmasında, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan başta olmak üzere katkısı bulunanlara şükranlarımı sunuyorum.  Ayrıca şunu da ifade etmek isterim ki, minarelerde Türkçe okunan ezanın Arapça olarak okunmasına imzasını atan demokrasi şehidimiz, merhum Başbakanımız Adnan Menderes nasıl ki tarihe geçtiyse, Ayasofya camiinin yeniden ibadete açılmasına imzasını atan Dünya liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’da da tarihteki yerini almıştır.”
AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı tarafından Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi nedeniyle lokma hayrı yapıldı.

12 Kasım 1934 yılında Bakanlar Kurulunun kararıyla camiden müzeye dönüştürülen Ayasofya Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararla yeniden ibadete açıldı.

AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı önünde gerçekleşen lokma hayrına AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Kavas, Atilla Efendioğlu, AK Parti Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Tülay Şentürk, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Taha Okan Tanış, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mesut Öner, Bem Bir Sen Manisa Şube Başkanı Faruk Karaca, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hatuniye camii İmam Hatibi Hayrettin Çoban’ın duasını yaptığı lokma hayrından sonra AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu kısa bir açıklama yaptı.

Başkan Çipiloğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Ecdadım Fatih Sultan Mehmet Han'ın emaneti, tarihin mirası, hoşgörü simgemiz Ayasofya Camii 1934 yılında Bakanlar Kurulu Kararıyla müzeye çevrilmişti. Allah’a hamd ve senalar olsun ki, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Ayasofya camiye çevrilerek ibadete açıldı. Ben inanıyorum ki bu tarihi karar biz Müslümanların kutsal mekânlarından birisi olan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’nın da müjdecisi olacak inşallah. 86 yıl aradan sonra Ayasofya’nın Camii olarak tekrar ibadete açılmasında, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan başta olmak üzere katkısı bulunanlara şükranlarımı sunuyorum.  Ayrıca şunu da ifade etmek isterim ki, minarelerde Türkçe okunan ezanın Arapça olarak okunmasına imzasını atan demokrasi şehidimiz, merhum Başbakanımız Adnan Menderes nasıl ki tarihe geçtiyse, Ayasofya camiinin yeniden ibadete açılmasına imzasını atan Dünya liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’da da tarihteki yerini almıştır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.