AKGEDİK SEPETÇİ MEVKİİ HALKI ARITMA TESİSİ KURULMASINI İSTEMİYOR!

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.07.2017 - 12:32, Güncelleme: 25.07.2017 - 12:32
 

AKGEDİK SEPETÇİ MEVKİİ HALKI ARITMA TESİSİ KURULMASINI İSTEMİYOR!

Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Akgedik Mahallesi'nde ilk etabı bitmek üzere olan 5 bin 500 konutluk Yunuskent Toplu Konut alanının kanalizasyon şebekesinin, arıtma tesisi için köy tüzel kişiliğinde olan alanda yaklaşık 25 çam ağacının kepçelerle sökülmesi köylüleri ayaklandırdı. Kepçelerin önünü kesen köylülerin tepkisi üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edilirken, olaylar Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu’nun araya girmesi ile sona erdi.
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde TOKİ’nin yeni dönem projelerine örnek olan 5 bin 500 konutluk Yunuskent Toplu Konut alanının yapıldığı Akgedik Mahallesi'nde belediye ekipleri tarafından köy tüzel kişiliğine ait olan 176 No.lu parselde bulunan ve her biri 10 yaşındaki yaklaşık 25 çam ağacının sabah saatlerinde kepçelerle sökülmesi üzerine köylüler kepçelerin önünü kesti. Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Baykarlar, belediye ile yaptıkları görüşmelerde geçici paket arıtma ünitesi için mevcut alanın 300 metre aşağısında bir alanı gösterdiklerini iddia etti ve burada keşif yapılırken çam ağaçlarının haberleri dışında köklenmesinin yanlış olduğunu belirterek, duruma tepki gösterdi. KAYMAKAM AHMET ERDOĞDU SAKİNLEŞTİRDİ Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ise alanla ilgili her türlü yazışmaların yapıldığını ve işlemin yasalara uygun bir şekilde yürütüldüğünü anlattı. Köylülerin çam ağaçlarının sökülmesine tepki göstermesi üzerine çok sayıda jandarma ekibi bölgeye sevk edildi. Köylülerin tepkisini jandarma ekipleri de dindiremeyince olay yerine gelen Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu  gelerek, hem belediye ekiplerini hem de köylüleri dinleyerek olayları sakinleştirdi. Muhtar ve köy azalarından bir grup ve belediye ekibini de yanına alan Kaymakam Erdoğdu, durumun çok yönlü olduğunu ve görüşmeler bitene kadar alandaki çalışmaların durdurulmasını istedi. Kepçelerin alandan çıkmasıyla birlikte köylüler de alandan olaysız bir şekilde ayrıldı. MUHTAR VE HALK TEPKİ GÖSTERDİ Sabah saatlerinde kendilerine haber verilmeden çam ağaçlarının bulunduğu alanda kepçelerin ağaçları sökmeye başladığını kaydeden Akgedik Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Baykarlar, “Bu alan TOKİ alanı değildir. Buraya arıtma projesi yapılıyor. Burası mezarlığın dibi, yolun üstü biz buna karşıyız. Keşif yaptığımız yerlere yapılmıyor neden buraya yapılıyor? Biz buna karşıyız. Neden bizim köyle uğraşıyorlar. Buraya arıtma tesisi yapılacak TOKİ alanı için. TOKİ alanı için 77 parsel ayrıldı. Burası 176 parsel Akgedik Mahallesi Köy Tüzel kişiliğine ait. TOKİ’nin burada 5 bin 500 konutu olacak. Neden burada onu çekelim. Benim kendi mahallem için olsa Akgedik Mahallesi'nin fosseptik çukurunu yenilerim 30 hane nüfusum var zaten. Çizime geldiler biz de keşif yeri var dedik oraya burası değerlendirilecek dendi sabah kalktık ne keşfi, kepçeler girmiş burada çalışıyor. Ağaçlar 10 yıllık ağaçlar. Bize daha önce hiçbir şekilde tebliğ gelmedi” dedi. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ise çalışmanın yapıldığı alanlar ilgili her türlü izin belgesinin alındığını ve alanın kamulaştırılarak yasalar çerçevesinde hareket ettiklerini belirtti.
Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Akgedik Mahallesi'nde ilk etabı bitmek üzere olan 5 bin 500 konutluk Yunuskent Toplu Konut alanının kanalizasyon şebekesinin, arıtma tesisi için köy tüzel kişiliğinde olan alanda yaklaşık 25 çam ağacının kepçelerle sökülmesi köylüleri ayaklandırdı. Kepçelerin önünü kesen köylülerin tepkisi üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edilirken, olaylar Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu’nun araya girmesi ile sona erdi.
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde TOKİ’nin yeni dönem projelerine örnek olan 5 bin 500 konutluk Yunuskent Toplu Konut alanının yapıldığı Akgedik Mahallesi'nde belediye ekipleri tarafından köy tüzel kişiliğine ait olan 176 No.lu parselde bulunan ve her biri 10 yaşındaki yaklaşık 25 çam ağacının sabah saatlerinde kepçelerle sökülmesi üzerine köylüler kepçelerin önünü kesti. Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Baykarlar, belediye ile yaptıkları görüşmelerde geçici paket arıtma ünitesi için mevcut alanın 300 metre aşağısında bir alanı gösterdiklerini iddia etti ve burada keşif yapılırken çam ağaçlarının haberleri dışında köklenmesinin yanlış olduğunu belirterek, duruma tepki gösterdi.



KAYMAKAM AHMET ERDOĞDU SAKİNLEŞTİRDİ
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ise alanla ilgili her türlü yazışmaların yapıldığını ve işlemin yasalara uygun bir şekilde yürütüldüğünü anlattı. Köylülerin çam ağaçlarının sökülmesine tepki göstermesi üzerine çok sayıda jandarma ekibi bölgeye sevk edildi. Köylülerin tepkisini jandarma ekipleri de dindiremeyince olay yerine gelen Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu  gelerek, hem belediye ekiplerini hem de köylüleri dinleyerek olayları sakinleştirdi. Muhtar ve köy azalarından bir grup ve belediye ekibini de yanına alan Kaymakam Erdoğdu, durumun çok yönlü olduğunu ve görüşmeler bitene kadar alandaki çalışmaların durdurulmasını istedi. Kepçelerin alandan çıkmasıyla birlikte köylüler de alandan olaysız bir şekilde ayrıldı.




MUHTAR VE HALK TEPKİ GÖSTERDİ
Sabah saatlerinde kendilerine haber verilmeden çam ağaçlarının bulunduğu alanda kepçelerin ağaçları sökmeye başladığını kaydeden Akgedik Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Baykarlar, “Bu alan TOKİ alanı değildir. Buraya arıtma projesi yapılıyor. Burası mezarlığın dibi, yolun üstü biz buna karşıyız. Keşif yaptığımız yerlere yapılmıyor neden buraya yapılıyor? Biz buna karşıyız. Neden bizim köyle uğraşıyorlar. Buraya arıtma tesisi yapılacak TOKİ alanı için. TOKİ alanı için 77 parsel ayrıldı. Burası 176 parsel Akgedik Mahallesi Köy Tüzel kişiliğine ait. TOKİ’nin burada 5 bin 500 konutu olacak. Neden burada onu çekelim. Benim kendi mahallem için olsa Akgedik Mahallesi'nin fosseptik çukurunu yenilerim 30 hane nüfusum var zaten. Çizime geldiler biz de keşif yeri var dedik oraya burası değerlendirilecek dendi sabah kalktık ne keşfi, kepçeler girmiş burada çalışıyor. Ağaçlar 10 yıllık ağaçlar. Bize daha önce hiçbir şekilde tebliğ gelmedi” dedi. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ise çalışmanın yapıldığı alanlar ilgili her türlü izin belgesinin alındığını ve alanın kamulaştırılarak yasalar çerçevesinde hareket ettiklerini belirtti.












Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.