AKHİSAR CADDESİ FUAR MERKEZİ KAVŞAĞINA ACİL SİNYALİZASYON LAZIM

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.10.2017 - 11:38, Güncelleme: 14.10.2017 - 11:38
 

AKHİSAR CADDESİ FUAR MERKEZİ KAVŞAĞINA ACİL SİNYALİZASYON LAZIM

Çevre yolu yapılmasına rağmen, şehir içindeki yol ağını kullanmayı tercih eden sürücüler, zaten yol ağı kısır olan Manisa’da her yeni gün, yeni kazalara sebebiyet veriyor. Bu olumsuzlukların üstüne birde kavşaklardaki sinyalizasyon veya yönlendirme sistemlerinin kazaları önler nitelikte olmaması da eklenince, trafik kazaları da kaçılmaz hale geliyor. Kazaların sayısında son aylarda görülen artış ise ürkütücü boyutlara ulaştı.
HABER TURAN IŞIK Manisa’nın en büyük sorunlarından bir tanesi yol ağının yetersizliği, trafik karmaşası ve  trafikteki araç sayısının fazlalığı. Hem İstanbul, Ankara, hem de İzmir yönü şehir giriş çıkışlarında yaşanan trafik sıkışıklığı sürücülerin kaza yapmalarına neden olurken, şehir içindeki yol ağında da yaşanan araç yoğunluğu yine kazalara neden oluyor. Özellikle şehrin kilit noktalarına konulması gereken sinyalizasyon sistemleri de henüz işler hale getirilmediğinden; bu güzergahları kullanmak zorunda kalan özel ve toplu taşıma araçları sürücüleri, trafikte zor anlar yaşıyor. Bu karışıklıklar çoğu zaman ise kazalar ile sonuçlanıyor. BİRİNCİ KAZA Şehzadeler ilçesi Akhisar Caddesi üzerinde dün sabah saatlerinde  birer saat arayla 2 ayrı trafik kazası meydana geldi. Birinci kazada; halk otobüsü ile servis aracı çarpıştı. Kaza sonrası halk otobüsü ile servis aracında bulunan sürücüler dahil; 11 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar tedavileri yapılmak üzere; Manisa Devlet Hastanesi ve Merkez Efendi Devlet Hastanelerine kaldırıldı.  Kazada can kaybı yaşanmazken, maddi hasarın büyük olduğu öğrenildi.  Kaza sonrası yol, yarım saat boyunca trafiğe kapandı. BİR SAAT ARAYLA İKİNCİ KAZA Aynı kavşakta sinyalizasyon sistemi olmadığından  aradan bir saat geçtikten sonra ikinci kaza meydana geldi.  İkinci kazada bir kişi yaralandı. İkinci kazanın oluş şekli ile ilgili edinilen bilgiye göre; kavşakta sola dönmek isteyen araç beklerken, arkadan gelen ikinci araç süratle öndeki araca çarptı. Çarpmanın hızıyla özel otomobil sürücüsü yaralandı.  Olay yerine gelen 112 ekipleri yaralıyı araçtan çıkarıp, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, tedavisini yapmak üzere  Manisa Devlet Hastanesi’ne götürdü.  “YETKİLİLER BU KAVŞAK İÇİN ACİL ÖNLEM ALMALI” Olay yerinde bir saat arayla meydana gelen kazaları şaşkın gözlerle izleyen çevredeki görgü tanıkları ve araç sürücüleri yetkililere seslenerek, “bu kavşak ta sinyalizasyon sistemi veya her hangi bir hız kesici olmadığı için, her gün trafik kazaları oluyor.  Buraya acil olarak sinyalizasyon sistemi kurulmalı. Işıklandırmalar da yeterli hale getirilmeli. Özellikle geceleri çok çok tehlike oluyor. Sürücüler olası kazalardan kıl payı kurtuluyor.  Gündüzleri  ise trafik yoğunluğundan dolayı kazalarda kaçınılmaz  hale geliyor. Yetkililer bu kavşak için acil önlem almalı” ifadelerine yer verdi.    
Çevre yolu yapılmasına rağmen, şehir içindeki yol ağını kullanmayı tercih eden sürücüler, zaten yol ağı kısır olan Manisa’da her yeni gün, yeni kazalara sebebiyet veriyor. Bu olumsuzlukların üstüne birde kavşaklardaki sinyalizasyon veya yönlendirme sistemlerinin kazaları önler nitelikte olmaması da eklenince, trafik kazaları da kaçılmaz hale geliyor. Kazaların sayısında son aylarda görülen artış ise ürkütücü boyutlara ulaştı.
HABER
TURAN IŞIK


Manisa’nın en büyük sorunlarından bir tanesi yol ağının yetersizliği, trafik karmaşası ve  trafikteki araç sayısının fazlalığı. Hem İstanbul, Ankara, hem de İzmir yönü şehir giriş çıkışlarında yaşanan trafik sıkışıklığı sürücülerin kaza yapmalarına neden olurken, şehir içindeki yol ağında da yaşanan araç yoğunluğu yine kazalara neden oluyor. Özellikle şehrin kilit noktalarına konulması gereken sinyalizasyon sistemleri de henüz işler hale getirilmediğinden; bu güzergahları kullanmak zorunda kalan özel ve toplu taşıma araçları sürücüleri, trafikte zor anlar yaşıyor. Bu karışıklıklar çoğu zaman ise kazalar ile sonuçlanıyor.




BİRİNCİ KAZA
Şehzadeler ilçesi Akhisar Caddesi üzerinde dün sabah saatlerinde  birer saat arayla 2 ayrı trafik kazası meydana geldi. Birinci kazada; halk otobüsü ile servis aracı çarpıştı. Kaza sonrası halk otobüsü ile servis aracında bulunan sürücüler dahil; 11 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar tedavileri yapılmak üzere; Manisa Devlet Hastanesi ve Merkez Efendi Devlet Hastanelerine kaldırıldı.  Kazada can kaybı yaşanmazken, maddi hasarın büyük olduğu öğrenildi.  Kaza sonrası yol, yarım saat boyunca trafiğe kapandı.




BİR SAAT ARAYLA İKİNCİ KAZA
Aynı kavşakta sinyalizasyon sistemi olmadığından  aradan bir saat geçtikten sonra ikinci kaza meydana geldi.  İkinci kazada bir kişi yaralandı. İkinci kazanın oluş şekli ile ilgili edinilen bilgiye göre; kavşakta sola dönmek isteyen araç beklerken, arkadan gelen ikinci araç süratle öndeki araca çarptı. Çarpmanın hızıyla özel otomobil sürücüsü yaralandı.  Olay yerine gelen 112 ekipleri yaralıyı araçtan çıkarıp, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, tedavisini yapmak üzere  Manisa Devlet Hastanesi’ne götürdü.



 “YETKİLİLER BU KAVŞAK İÇİN ACİL ÖNLEM ALMALI”
Olay yerinde bir saat arayla meydana gelen kazaları şaşkın gözlerle izleyen çevredeki görgü tanıkları ve araç sürücüleri yetkililere seslenerek, “bu kavşak ta sinyalizasyon sistemi veya her hangi bir hız kesici olmadığı için, her gün trafik kazaları oluyor.  Buraya acil olarak sinyalizasyon sistemi kurulmalı. Işıklandırmalar da yeterli hale getirilmeli. Özellikle geceleri çok çok tehlike oluyor. Sürücüler olası kazalardan kıl payı kurtuluyor.  Gündüzleri  ise trafik yoğunluğundan dolayı kazalarda kaçınılmaz  hale geliyor. Yetkililer bu kavşak için acil önlem almalı” ifadelerine yer verdi.
 


 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.