Akhisar’da Kadın Çiftçilere 200 Bin Adet Çilek Fidesi Dağıtılacak

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.07.2021 - 11:29, Güncelleme: 07.07.2021 - 11:29
 

Akhisar’da Kadın Çiftçilere 200 Bin Adet Çilek Fidesi Dağıtılacak

Akhisar Belediyesi tarafından geçen yıl ağustos ayında kadın çiftçilere dağıtılan çilek fidelerinin ardından temmuz ayında gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında alınan kararla, kadın çiftçilere 200 bin adet çilek fidesi dağıtılması kararlaştırıldı. Bu proje sayesinde hem kentte alternatif tarım ürünleri yetiştirilecek hem de kadın çiftçiler desteklenecek.
Akhisar Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu başkanlığında, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Toplantı Salonu’nda yapıldı. 13 gündem maddesi ve 3 önergenin bulunduğu 2021 yılı Temmuz ayı olağan meclis toplantısı tahsis ve komisyon kararlarının ardından çilek üretiminin geliştirilmesi projesi uygulaması ile 200 bin adet çilek fidesi temin edilerek kadın çiftçilere dağıtımı gündeme alındı. Proje kapsamında meyveciliğe uygun mahallelerde tarımsal ürün ve gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi, kırsaldaki kadınlara fırsat eşitliğinin sağlanması, girişimciliğin ve istihdamın arttırılması ve kadın çiftçilere yönelik olarak çilek üretiminin geliştirilmesinin hedeflendiği belirtildi. KADIN ÇİFTÇİLER VERİMDEN ÇOK MUTLU Projenin ilk deneme sürecini kırsal mahallelerde gerçekleştirdiklerini ve oldukça olumlu sonuçlar aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Bu proje ile birçok kadının hayatı değişti. Tütünden çok ciddi sıkıntı yaşayan kadın çiftçilerimiz hem daha ciddi gelir elde etti, hem de oldukça lezzetli çilekler elde ettiler. Pilot bölge olarak seçtiğimiz bölgeye gidip inceleme yaptığımızda projenin çok güzel sonuçlar verdiğine şahit olduk. Özellikle çok fazla tarım çeşidi olmayan kırsal mahallerde elde edilen ürünler ekstra kaliteli oluyor ve pazarlarda kendisine ciddi bir yer buluyor. Bu yüzden ilk olarak 40 bin adet dağıttığımız çilek fidesi rakamını, bu sene meclis üyelerimizin de desteği ile 200 bine çıkartıyoruz. Bu bence belediyemizce yapılmış en doğru projelerden bir tanesidir. Bu yüzden meclis üyelerimizin desteği için de şimdiden çok teşekkür ediyorum” dedi.
Akhisar Belediyesi tarafından geçen yıl ağustos ayında kadın çiftçilere dağıtılan çilek fidelerinin ardından temmuz ayında gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında alınan kararla, kadın çiftçilere 200 bin adet çilek fidesi dağıtılması kararlaştırıldı. Bu proje sayesinde hem kentte alternatif tarım ürünleri yetiştirilecek hem de kadın çiftçiler desteklenecek.

Akhisar Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu başkanlığında, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Toplantı Salonu’nda yapıldı. 13 gündem maddesi ve 3 önergenin bulunduğu 2021 yılı Temmuz ayı olağan meclis toplantısı tahsis ve komisyon kararlarının ardından çilek üretiminin geliştirilmesi projesi uygulaması ile 200 bin adet çilek fidesi temin edilerek kadın çiftçilere dağıtımı gündeme alındı. Proje kapsamında meyveciliğe uygun mahallelerde tarımsal ürün ve gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi, kırsaldaki kadınlara fırsat eşitliğinin sağlanması, girişimciliğin ve istihdamın arttırılması ve kadın çiftçilere yönelik olarak çilek üretiminin geliştirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

KADIN ÇİFTÇİLER VERİMDEN ÇOK MUTLU

Projenin ilk deneme sürecini kırsal mahallelerde gerçekleştirdiklerini ve oldukça olumlu sonuçlar aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Bu proje ile birçok kadının hayatı değişti. Tütünden çok ciddi sıkıntı yaşayan kadın çiftçilerimiz hem daha ciddi gelir elde etti, hem de oldukça lezzetli çilekler elde ettiler. Pilot bölge olarak seçtiğimiz bölgeye gidip inceleme yaptığımızda projenin çok güzel sonuçlar verdiğine şahit olduk. Özellikle çok fazla tarım çeşidi olmayan kırsal mahallerde elde edilen ürünler ekstra kaliteli oluyor ve pazarlarda kendisine ciddi bir yer buluyor. Bu yüzden ilk olarak 40 bin adet dağıttığımız çilek fidesi rakamını, bu sene meclis üyelerimizin de desteği ile 200 bine çıkartıyoruz. Bu bence belediyemizce yapılmış en doğru projelerden bir tanesidir. Bu yüzden meclis üyelerimizin desteği için de şimdiden çok teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.