“AMAÇ MİLLİYETÇİ OYLARI ALMAK”

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.03.2017 - 08:25, Güncelleme: 25.03.2017 - 08:25
 

“AMAÇ MİLLİYETÇİ OYLARI ALMAK”

Anayasa değişikliğinin bu ülkeye hiçbir yararı olmayacağı görüşünü savunan CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti tarafından toplumun ikiye bölündüğünü iddia etti. Mazlum Nurlu, “Bu da yetmezmiş gibi dost ülkelerle gereksiz sürtüşmelere girilmiştir. Bunun tek amacı içerideki milliyetçi oyları alma çabasıdır. Bunlara rağmen 16 Nisanda barış, kardeşlik ve huzur kazanacaktır” dedi.
Manisa CHP İl örgütü 16 Nisanda yapılacak referandumiçin  çalışmalarına hız verdi. CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu Selendi’de  referandum çalışması yaptı. İlçe pazarında vatandaşlarla ve esnafla buluşan Mazlum Nurlu Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş’ı makamında ziyaret etti ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.Anayasa değişikliği için yapılacak halk oylamasında neden ‘Hayır’ denmesi gerektiğini anlatan CHP Milletvekili Mazlum Nurlu, “Biz CHP olarak kapı kapı dolaşıp herkese neden HAYIR denmesi gerektiğini anlatıyoruz. Halkımızın kararına saygılıyız, tercihi ne olursa olsun herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Anayasa değişikliği ne getiriyor herkes bilsin ve ona göre kararını versin istiyoruz. Getirilmek istenen bu düzende, halk bir kişiyi seçecek, o bir kişi her şeyi belirleyecektir” ifadelerine yer verdi. “MECLİS İŞLEVSİZ HALE GELECEK” Mazlum Nurlu yeni sistemle meclisin işlevsiz hale getirileceği görüşünü savunarak, “Tüm yetkiler bir kişide toplanacak, Meclis işlevsiz hale gelecektir. Seçilmiş Meclis Başkanı artık Cumhurbaşkanı vekili olamayacak, Başkanın kendi atayacağı Meclis dışından birisi vekil olacak ve tüm bu yetkileri kullanabilecektir.  Bu günkü Cumhurbaşkanı Anayasa’mıza göre tarafsızdır ve ülkenin  birlik ve beraberliğini temsil etmektedir. Fakat Başkanlık sisteminde Cumhurbaşkanı bir siyasi partinin genel başkanı olacaktır.  Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda siyasi parti genel başkanı olarak yüksek mahkeme üyelerinin neredeyse tamamını seçecektir”  dedi. “DAVUL BİRİNDE, TOKMAK BAŞKASINDA” Yeni sistemle kişi hak ve özgürlüklerinin  hiçe sayılacağına vurgu yapan Mazlum Nurlu, “Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile ülkeyi istediği gibi yönetecektir. Bunu yaparken kişi hak ve özgürlükleri hiçe sayılacaktır. Milletvekili sayısı 600’den fazla olacaktır. Çünkü Meclis dışından atanacak ve sayısı belli olmayan Bakanlar ve Cumhurbaşkanı yardımcıları da; Milletvekillerinin tüm özlük haklarına sahip olacağından bu sayı 650’yi belki de 700’ü bulacaktır. Bu sistemdeki asıl sorun, Cumhurbaşkanı ile Meclis çoğunluğunun farklı partilerde olduğunda yaşanacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimi iki turlu olduğu için Meclis çoğunluğunu alan partiye karşı tüm partiler birleşip muhalefetin adayı seçilebilir. İşte asıl o zaman davul birinde, tokmak başkasında olacaktır ki, bugüne yaşanmamış siyasi krizler yaşanacaktır” diye konuştu. Mazlum Nurlu, ‘herkesle kavga eden komşuyu kim ne yapsın?’ diye sorarak, 16 Nisanda yapılacak halk oylamasında Selendililer’den‘Hayır’ oyu istedi.   
Anayasa değişikliğinin bu ülkeye hiçbir yararı olmayacağı görüşünü savunan CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti tarafından toplumun ikiye bölündüğünü iddia etti. Mazlum Nurlu, “Bu da yetmezmiş gibi dost ülkelerle gereksiz sürtüşmelere girilmiştir. Bunun tek amacı içerideki milliyetçi oyları alma çabasıdır. Bunlara rağmen 16 Nisanda barış, kardeşlik ve huzur kazanacaktır” dedi.
Manisa CHP İl örgütü 16 Nisanda yapılacak referandumiçin  çalışmalarına hız verdi. CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu Selendi’de  referandum çalışması yaptı. İlçe pazarında vatandaşlarla ve esnafla buluşan Mazlum Nurlu Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş’ı makamında ziyaret etti ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.Anayasa değişikliği için yapılacak halk oylamasında neden ‘Hayır’ denmesi gerektiğini anlatan CHP Milletvekili Mazlum Nurlu, “Biz CHP olarak kapı kapı dolaşıp herkese neden HAYIR denmesi gerektiğini anlatıyoruz. Halkımızın kararına saygılıyız, tercihi ne olursa olsun herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Anayasa değişikliği ne getiriyor herkes bilsin ve ona göre kararını versin istiyoruz. Getirilmek istenen bu düzende, halk bir kişiyi seçecek, o bir kişi her şeyi belirleyecektir” ifadelerine yer verdi.

“MECLİS İŞLEVSİZ HALE GELECEK”
Mazlum Nurlu yeni sistemle meclisin işlevsiz hale getirileceği görüşünü savunarak, “Tüm yetkiler bir kişide toplanacak, Meclis işlevsiz hale gelecektir. Seçilmiş Meclis Başkanı artık Cumhurbaşkanı vekili olamayacak, Başkanın kendi atayacağı Meclis dışından birisi vekil olacak ve tüm bu yetkileri kullanabilecektir.  Bu günkü Cumhurbaşkanı Anayasa’mıza göre tarafsızdır ve ülkenin  birlik ve beraberliğini temsil etmektedir. Fakat Başkanlık sisteminde Cumhurbaşkanı bir siyasi partinin genel başkanı olacaktır.  Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda siyasi parti genel başkanı olarak yüksek mahkeme üyelerinin neredeyse tamamını seçecektir”  dedi.

“DAVUL BİRİNDE, TOKMAK BAŞKASINDA”
Yeni sistemle kişi hak ve özgürlüklerinin  hiçe sayılacağına vurgu yapan Mazlum Nurlu, “Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile ülkeyi istediği gibi yönetecektir. Bunu yaparken kişi hak ve özgürlükleri hiçe sayılacaktır. Milletvekili sayısı 600’den fazla olacaktır. Çünkü Meclis dışından atanacak ve sayısı belli olmayan Bakanlar ve Cumhurbaşkanı yardımcıları da; Milletvekillerinin tüm özlük haklarına sahip olacağından bu sayı 650’yi belki de 700’ü bulacaktır. Bu sistemdeki asıl sorun, Cumhurbaşkanı ile Meclis çoğunluğunun farklı partilerde olduğunda yaşanacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimi iki turlu olduğu için Meclis çoğunluğunu alan partiye karşı tüm partiler birleşip muhalefetin adayı seçilebilir. İşte asıl o zaman davul birinde, tokmak başkasında olacaktır ki, bugüne yaşanmamış siyasi krizler yaşanacaktır” diye konuştu.
Mazlum Nurlu, ‘herkesle kavga eden komşuyu kim ne yapsın?’ diye sorarak, 16 Nisanda yapılacak halk oylamasında Selendililer’den‘Hayır’ oyu istedi. 



 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.