Avrupa Birliği Projesi “Öğren Ve Yaşat” İlk Dersini Gerçekleştirdi

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.06.2021 - 11:11, Güncelleme: 24.06.2021 - 11:11
 

Avrupa Birliği Projesi “Öğren Ve Yaşat” İlk Dersini Gerçekleştirdi

Merkezefendi Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri biriminde çalışan Sağlık Memuru Nurullah Şengül’ün hazırlayıp başvurduğu, Avrupa Birliği projesi “Öğren ve Yaşat”ın ilk dersi Davutlar Mahallesi’nde gerçekleştirdi.
Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı Şule Uygur ve Merkez Efendi Hastanesi Başhekimi Mehmet Fatih Zeren’in katılımı ile gerçekleştirilen ilk derste mahalle muhtarları teorik ve pratik olarak “Temel İlk Yardım Eğitimi” dersi aldılar. Projenin 2. dersi bugün Asmacık Mahallesi’nde devam edecek. KAYMAKAN KANTAY; “HAYAT KURTARMAK AMACIYLA HAZIRLANAN BİR PROJE” Teorik ve pratik olarak temek ilk yardım dersleri alan muhtarları ve proje aktivistini kutlayan Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay; “Öğren ve Yaşat önemli bir eser olarak ortaya çıktı. Bundan sonra istiyoruz ki uzak mahallelerimizde sex sohbeti vatandaşlarımızın başına bir şey geldiği zaman temel bilgileri herkes bilsin. Yapmamız gerekenleri hocalarımızın anlattığı gibi uygulayalım. Belki bir hayat kurtarırız kaygısıyla hazırlanan bir proje. İnşallah bu bilgilere hiçbirimizin ihtiyacı olmaz. Bir hayat kurtarmak için verilen özel bir emek” dedi. BAŞKAN YARDIMCISI UYGUR; “TÜM MUHTARLARIMIZ BU EĞİTİMİ ALACAK” Yunusemre Belediyesi’nin de büyük destek verdiği programa muhtarların olan ilgisinden çok memnun olduklarını belirten Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur; “İnsan hayatı kurtarmanın ne kadar kıymetli olduğunu, dokunmanın çok anlamlı olduğunu öğrendik. Öğret ve yaşat projesi gerçekten herkesin bilmesi gereken çok önemli bir proje. Bu eğitim diğer mahallelerimizde de sürecek. Tüm muhtarlarımız bu eğitimi alacak. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” BAŞHEKİM ZEREN; “AMACIMIZ TEMEL YAŞAM DESTEĞİ SUNABİLMEK” Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde çalışan Proje Sorumlusu Nurullah Şengül’ün büyük bir duyarlılıkla yürüttüğü projeyi desteklediğini belirten Merkez Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Fatih Zeren; “Amacımız kırsalda özellikle temel yaşam desteğini mümkün olabilecek herkese ulaştırabilmek. Nurullah arkadaşımızın bu projesine muhtarlarımızdan ilgi ve destek var. Geçtiğimiz günlerde bir futbol maçında temel ilk yardım ile hayata dönen bir futbolcu olmuştu. O ekip bu temek yardımı bilmeseydi, yüzlerce kişinin içinde o oyuncu hayatını kaybedecekti. İyi bir proje dönemi olsun.”
Merkezefendi Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri biriminde çalışan Sağlık Memuru Nurullah Şengül’ün hazırlayıp başvurduğu, Avrupa Birliği projesi “Öğren ve Yaşat”ın ilk dersi Davutlar Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı Şule Uygur ve Merkez Efendi Hastanesi Başhekimi Mehmet Fatih Zeren’in katılımı ile gerçekleştirilen ilk derste mahalle muhtarları teorik ve pratik olarak “Temel İlk Yardım Eğitimi” dersi aldılar. Projenin 2. dersi bugün Asmacık Mahallesi’nde devam edecek.

KAYMAKAN KANTAY; “HAYAT KURTARMAK AMACIYLA HAZIRLANAN BİR PROJE”

Teorik ve pratik olarak temek ilk yardım dersleri alan muhtarları ve proje aktivistini kutlayan Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay; “Öğren ve Yaşat önemli bir eser olarak ortaya çıktı. Bundan sonra istiyoruz ki uzak mahallelerimizde sex sohbeti vatandaşlarımızın başına bir şey geldiği zaman temel bilgileri herkes bilsin. Yapmamız gerekenleri hocalarımızın anlattığı gibi uygulayalım. Belki bir hayat kurtarırız kaygısıyla hazırlanan bir proje. İnşallah bu bilgilere hiçbirimizin ihtiyacı olmaz. Bir hayat kurtarmak için verilen özel bir emek” dedi.

BAŞKAN YARDIMCISI UYGUR; “TÜM MUHTARLARIMIZ BU EĞİTİMİ ALACAK”

Yunusemre Belediyesi’nin de büyük destek verdiği programa muhtarların olan ilgisinden çok memnun olduklarını belirten Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur; “İnsan hayatı kurtarmanın ne kadar kıymetli olduğunu, dokunmanın çok anlamlı olduğunu öğrendik. Öğret ve yaşat projesi gerçekten herkesin bilmesi gereken çok önemli bir proje. Bu eğitim diğer mahallelerimizde de sürecek. Tüm muhtarlarımız bu eğitimi alacak. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”

BAŞHEKİM ZEREN; “AMACIMIZ TEMEL YAŞAM DESTEĞİ SUNABİLMEK”

Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde çalışan Proje Sorumlusu Nurullah Şengül’ün büyük bir duyarlılıkla yürüttüğü projeyi desteklediğini belirten Merkez Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Fatih Zeren; “Amacımız kırsalda özellikle temel yaşam desteğini mümkün olabilecek herkese ulaştırabilmek. Nurullah arkadaşımızın bu projesine muhtarlarımızdan ilgi ve destek var. Geçtiğimiz günlerde bir futbol maçında temel ilk yardım ile hayata dönen bir futbolcu olmuştu. O ekip bu temek yardımı bilmeseydi, yüzlerce kişinin içinde o oyuncu hayatını kaybedecekti. İyi bir proje dönemi olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.