Başkan Bilgin; Asgari Ücret 3.100 TL Olmalı

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.12.2020 - 12:35, Güncelleme: 07.12.2020 - 12:35
 

Başkan Bilgin; Asgari Ücret 3.100 TL Olmalı

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, 2021 yılındaki asgari ücretin 3 bin 100 TL olması gerektiğini ifade etti.
Başkan Bilgin, İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonunun, 2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarına başladığını anımsattı. Asgari ücretin açlık sınırının altında olmasının kabul edilemeyeceğini dile getiren Bilgin, asgari ücret ile geçimini sağlamaya çalışan vatandaşların insani yaşam koşullarına kavuşabilmesi için asgari ücretin net 3.100 TL olması gerektiğini savundu. 2021 yılında Saruhanlı Belediyesinde en düşük işçi maaşının net 3.100 TL olacağını belirten Bilgin; şunları kaydetti; "Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş) ile yaptığımız 1 buçuk yıllık toplu iş sözleşmesine göre 2021 yılında geçerli olmak üzere Belediyemizde en düşük taban işçi maaşına yüzde 15 zam uygulanmış, böylelikle en düşük işçi maaşı net 3.100 TL'ye yükselmiştir. Bu kapsamda Asgari Ücret Tespit Komisyonuna önerim, ülkemizde 2021 yılı asgari ücretinin en az 3.100 TL olarak belirlenmesini tavsiye ediyorum. Ülkemizde milyonlarca vatandaşımı asgari ücret (2.325) ile geçiniyor. İşçinin ve emekçinin huzur ve refahı için asgari ücretin makul bir seviyeye çıkartılması gerekmektedir." dedi.
Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, 2021 yılındaki asgari ücretin 3 bin 100 TL olması gerektiğini ifade etti.

Başkan Bilgin, İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonunun, 2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarına başladığını anımsattı.

Asgari ücretin açlık sınırının altında olmasının kabul edilemeyeceğini dile getiren Bilgin, asgari ücret ile geçimini sağlamaya çalışan vatandaşların insani yaşam koşullarına kavuşabilmesi için asgari ücretin net 3.100 TL olması gerektiğini savundu.

2021 yılında Saruhanlı Belediyesinde en düşük işçi maaşının net 3.100 TL olacağını belirten Bilgin; şunları kaydetti;

"Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş) ile yaptığımız 1 buçuk yıllık toplu iş sözleşmesine göre 2021 yılında geçerli olmak üzere Belediyemizde en düşük taban işçi maaşına yüzde 15 zam uygulanmış, böylelikle en düşük işçi maaşı net 3.100 TL'ye yükselmiştir.

Bu kapsamda Asgari Ücret Tespit Komisyonuna önerim, ülkemizde 2021 yılı asgari ücretinin en az 3.100 TL olarak belirlenmesini tavsiye ediyorum.
Ülkemizde milyonlarca vatandaşımı asgari ücret (2.325) ile geçiniyor. İşçinin ve emekçinin huzur ve refahı için asgari ücretin makul bir seviyeye çıkartılması gerekmektedir." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.