Başkan Dutlulu, "Hep birlikte Akhisar'a bu otoparkı yapalım"

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.06.2021 - 17:09, Güncelleme: 03.06.2021 - 17:09
 

Başkan Dutlulu, "Hep birlikte Akhisar'a bu otoparkı yapalım"

Akhisar’daki otopark sorununa kalıcı çözümler bulmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Besim Dutlulu özellikle merkezdeki trafiği rahatlama konusunda eski şehir stadyumu ile ilgili projeleri olduğunu ve herkesin bu konuda taşın altına elini koyması gerektiğini dile getirdi.
Belediye Başkanı Besim Dutlulu, gazetecilerle yaptığı toplantıda, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne resmi bir başvuru yaptıklarını, bu başvuru ile eski stadyum alanına çizilen projeye dahil olarak yer altına 500 ile 600 araçlık otopark yapmak istediklerini vurguladı. Akhisar’da otopark sorununu en aza indirmek için Akhisar Belediyesi olarak her türlü projeye destek olacaklarını ifade eden Başkan Dutlulu, “Eski şehir stadyumuna bir proje yapıldığını biliyoruz; projeyi inceledik, çok güzel. Biz de bunun üzerine Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne resmi bir başvuru yaptık. Sizlerin projesinisıcak sex numaraları hiç bozmadan bu alana bir yer altı otoparkı yapalım, en az 500 ile 600 araç kapasiteli otoparkı şehrimize kazandıralım dedik. Biz bu otoparkı yaptıktan sonra, bu otoparkın anahtarını da size verelim, Spor müdürlüğü işletsin spor müdürlüğü de oradan kazandığı para ile gençlerimize bir şeyler yapsın diye öneri sunduk. Üzerine de yeşil alan, futbol sahası, yürüyüş yolu gibi istediği projeyi yapsın ama bir yer altı otoparkını şehrimize kazandıralım. Bizim buradan bir maddi katkı beklentimiz yok; tek isteğimiz Akhisar halkına bir otopark daha kazandırmak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bizden önceki dönemde Akhisar Belediyesi’ne bu projeyi sunmuştu ama o dönem belediyemiz bahsi geçen bölgeye Alışveriş Merkezi yapmak istiyordu. Şehrin merkezine bir AVM veya rezidans olmasını biz onaylamıyoruz; çünkü yapılırsa oradaki bütün esnafı olumsuz etkiler, zarara uğratırsınız. Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne verdiğimiz dilekçenin aynısını söz sahibi olduğunu belirten AK Parti İlçe Başkanlığına da teslim edip destek isteyeceğim. AK Parti, CHP, MHP ya da İYİ Parti hep birlikte hareket ederek bu otopark projesini şehrimize kazandıralım” ifadelerini kullandı. Dilekçede şu açıklamalara yer verildi Başkan Besim Dutlulu’nun Manisa Gençlik ve Spor İL Müdürlüğü’ne 1 Haziran 2021 tarih ve 8137 sayılı resmi başvurusunda ise şu ibareler yer aldı, “İlçemizde bulunan Eski Stadyum alanının spor tesisleri alanı olarak düzenlenmesine ilişkin proje çalışması belediyemiz tarafından desteklenmekte ve ilçemiz için çok yararlı olacağı değerlendirilmektedir. Ayrıca ilçemizde yaşanan otopark sorununun çözümüne katkı sağlaması açısından projede yer altı otoparkına da yer verilmesi ve aynı zamanda yer altı otoparkının üzerinin rekreasyon ve spor alanı olarak kullanılmasının uygun olacağı düşünülmektedir. İlçemiz genelinde yaşanan otopark sorununa çözüm olacak bu fırsatı değerlendirebilmek için yeraltı otoparkı için yapılacak olan tüm giderlerin belediyemiz tarafından üstlenileceği taahhüt edilmekte olup, gelirlerinin de yasal çerçeve içerisinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gençlerin spor faaliyetleri için kullanılmasını teklifimizin değerlendirilmesi konusunda gereğini rica ederiz” denildi.
Akhisar’daki otopark sorununa kalıcı çözümler bulmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Besim Dutlulu özellikle merkezdeki trafiği rahatlama konusunda eski şehir stadyumu ile ilgili projeleri olduğunu ve herkesin bu konuda taşın altına elini koyması gerektiğini dile getirdi.

Belediye Başkanı Besim Dutlulu, gazetecilerle yaptığı toplantıda, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne resmi bir başvuru yaptıklarını, bu başvuru ile eski stadyum alanına çizilen projeye dahil olarak yer altına 500 ile 600 araçlık otopark yapmak istediklerini vurguladı.

Akhisar’da otopark sorununu en aza indirmek için Akhisar Belediyesi olarak her türlü projeye destek olacaklarını ifade eden Başkan Dutlulu, “Eski şehir stadyumuna bir proje yapıldığını biliyoruz; projeyi inceledik, çok güzel. Biz de bunun üzerine Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne resmi bir başvuru yaptık. Sizlerin projesinisıcak sex numaraları hiç bozmadan bu alana bir yer altı otoparkı yapalım, en az 500 ile 600 araç kapasiteli otoparkı şehrimize kazandıralım dedik. Biz bu otoparkı yaptıktan sonra, bu otoparkın anahtarını da size verelim, Spor müdürlüğü işletsin spor müdürlüğü de oradan kazandığı para ile gençlerimize bir şeyler yapsın diye öneri sunduk. Üzerine de yeşil alan, futbol sahası, yürüyüş yolu gibi istediği projeyi yapsın ama bir yer altı otoparkını şehrimize kazandıralım.

Bizim buradan bir maddi katkı beklentimiz yok; tek isteğimiz Akhisar halkına bir otopark daha kazandırmak.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bizden önceki dönemde Akhisar Belediyesi’ne bu projeyi sunmuştu ama o dönem belediyemiz bahsi geçen bölgeye Alışveriş Merkezi yapmak istiyordu. Şehrin merkezine bir AVM veya rezidans olmasını biz onaylamıyoruz; çünkü yapılırsa oradaki bütün esnafı olumsuz etkiler, zarara uğratırsınız.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne verdiğimiz dilekçenin aynısını söz sahibi olduğunu belirten AK Parti İlçe Başkanlığına da teslim edip destek isteyeceğim. AK Parti, CHP, MHP ya da İYİ Parti hep birlikte hareket ederek bu otopark projesini şehrimize kazandıralım” ifadelerini kullandı.

Dilekçede şu açıklamalara yer verildi

Başkan Besim Dutlulu’nun Manisa Gençlik ve Spor İL Müdürlüğü’ne 1 Haziran 2021 tarih ve 8137 sayılı resmi başvurusunda ise şu ibareler yer aldı, “İlçemizde bulunan Eski Stadyum alanının spor tesisleri alanı olarak düzenlenmesine ilişkin proje çalışması belediyemiz tarafından desteklenmekte ve ilçemiz için çok yararlı olacağı değerlendirilmektedir.

Ayrıca ilçemizde yaşanan otopark sorununun çözümüne katkı sağlaması açısından projede yer altı otoparkına da yer verilmesi ve aynı zamanda yer altı otoparkının üzerinin rekreasyon ve spor alanı olarak kullanılmasının uygun olacağı düşünülmektedir. İlçemiz genelinde yaşanan otopark sorununa çözüm olacak bu fırsatı değerlendirebilmek için yeraltı otoparkı için yapılacak olan tüm giderlerin belediyemiz tarafından üstlenileceği taahhüt edilmekte olup, gelirlerinin de yasal çerçeve içerisinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gençlerin spor faaliyetleri için kullanılmasını teklifimizin değerlendirilmesi konusunda gereğini rica ederiz” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.