BAŞKAN TONGUÇ'UN PROJESİ ONAYLANDI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.04.2018 - 09:19, Güncelleme: 13.04.2018 - 09:19
 

BAŞKAN TONGUÇ'UN PROJESİ ONAYLANDI

AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç'un, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a teslim ettiği 'Proje Okulu İhtiyaç Raporu' onaylandı. Başkan Tonguç, Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ve Gediz Anadolu Lisesi'nin sınavla girilebilecek eğitim-öğretim kurumları arasına girdiğini söyledi.
Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın Manisa programı kapsamında AK Parti Manisa İl binasını ziyaret ettiği sırada kendisine, daha sonrada AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur'la birlikte Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'i makamında ziyaret edip Proje Okulu İhtiyaç Raporu'nu teslim etmişti. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ONAY VERDİ Başkan Tonguç, Şehzadeler ilçesinin adeta kanayan bir yarası olan sınavla girilebilecek okul eksikliğinin, yapılan çalışmaların ardından hazırladıkları raporla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanarak son bulduğunu ifade etti.Tonguç, Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ve Gediz Anadolu Lisesi'nin artık sınavla girilebilecek kapasitede bir okul olmasından ötürü aldıkları olumlu cevap karşısında mutlu olduklarını kaydetti. ÖĞRENCİLER ARTIK BAŞKA İLÇELERE GİTMEYECEK Şehzadeler ilçesinin artık eğitim-öğretimde başarı oranının diğer ilçelere göre daha yüksek olacağının altını çizen Başkan Tonguç konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Şehzadeler ilçesinde yaşayan öğrencilerimizin sanatsal ağırlıklı, eğitim ve üretim odaklı okula ihtiyacını karşılamak adına attığımız adımlar olumlu bir sonuç aldı. Bu konuyla ilgili olarak gerek Manisa Valiliğimiz, gerek Manisa Milletvekillerimiz, gerek Şehzadeler ilçe Kaymakamlığımız, gerek il başkanımız, gerek Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, gerekse biz Şehzadeler ilçe teşkilatı uzun süredir bir çalışma içerisindeydik. Yapılan incelemelerin, hazırlanan raporların ardından, her iki okulumuzun da hem alt hem üst yapılarının uygun olduğu bakanlığımıza bildirilmiş, bakanlığımızda konuyla ilgili kendilerinin yaptıkları çalışmalar neticesinde bizlere olumlu bir sonuçla geri dönmüşlerdir. İlçemizde bulunan öğrencilerimiz ve aileleri için son derece önemli bir noktada olan bu eksiğimiz böylelikle kapanmış oldu. Artık Şehzadeler ilçesinde yaşayan öğrencilerimiz sınavlı olarak başka bir ilçedeki okullara gitmeyecek ve kendi ilçemizde eğitim öğretimini tamamlayacaktır. Şehzadeler ilçemiz diğer ilçelere göre sınavla girilebilen okul olmamasından ötürü, eğitim başarı ortalaması noktasında biraz geri kalmıştı. Böylelikle artık Şehzadeler ilçemizdeki öğrencilerimizde başarısına başarı katarak yoluna devam edecektir" ifadelerine yer verdi
AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç'un, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a teslim ettiği 'Proje Okulu İhtiyaç Raporu' onaylandı. Başkan Tonguç, Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ve Gediz Anadolu Lisesi'nin sınavla girilebilecek eğitim-öğretim kurumları arasına girdiğini söyledi.
Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın Manisa programı kapsamında AK Parti Manisa İl binasını ziyaret ettiği sırada kendisine, daha sonrada AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur'la birlikte Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'i makamında ziyaret edip Proje Okulu İhtiyaç Raporu'nu teslim etmişti.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ONAY VERDİ
Başkan Tonguç, Şehzadeler ilçesinin adeta kanayan bir yarası olan sınavla girilebilecek okul eksikliğinin, yapılan çalışmaların ardından hazırladıkları raporla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanarak son bulduğunu ifade etti.Tonguç, Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ve Gediz Anadolu Lisesi'nin artık sınavla girilebilecek kapasitede bir okul olmasından ötürü aldıkları olumlu cevap karşısında mutlu olduklarını kaydetti.

ÖĞRENCİLER ARTIK BAŞKA İLÇELERE GİTMEYECEK
Şehzadeler ilçesinin artık eğitim-öğretimde başarı oranının diğer ilçelere göre daha yüksek olacağının altını çizen Başkan Tonguç konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Şehzadeler ilçesinde yaşayan öğrencilerimizin sanatsal ağırlıklı, eğitim ve üretim odaklı okula ihtiyacını karşılamak adına attığımız adımlar olumlu bir sonuç aldı. Bu konuyla ilgili olarak gerek Manisa Valiliğimiz, gerek Manisa Milletvekillerimiz, gerek Şehzadeler ilçe Kaymakamlığımız, gerek il başkanımız, gerek Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, gerekse biz Şehzadeler ilçe teşkilatı uzun süredir bir çalışma içerisindeydik. Yapılan incelemelerin, hazırlanan raporların ardından, her iki okulumuzun da hem alt hem üst yapılarının uygun olduğu bakanlığımıza bildirilmiş, bakanlığımızda konuyla ilgili kendilerinin yaptıkları çalışmalar neticesinde bizlere olumlu bir sonuçla geri dönmüşlerdir. İlçemizde bulunan öğrencilerimiz ve aileleri için son derece önemli bir noktada olan bu eksiğimiz böylelikle kapanmış oldu. Artık Şehzadeler ilçesinde yaşayan öğrencilerimiz sınavlı olarak başka bir ilçedeki okullara gitmeyecek ve kendi ilçemizde eğitim öğretimini tamamlayacaktır. Şehzadeler ilçemiz diğer ilçelere göre sınavla girilebilen okul olmamasından ötürü, eğitim başarı ortalaması noktasında biraz geri kalmıştı. Böylelikle artık Şehzadeler ilçemizdeki öğrencilerimizde başarısına başarı katarak yoluna devam edecektir" ifadelerine yer verdi
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.