BİN 742 ACEMİ ASKER YEMİN ETTİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.10.2017 - 10:19, Güncelleme: 07.10.2017 - 10:19
 

BİN 742 ACEMİ ASKER YEMİN ETTİ

Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Eğitim Alay Komutanlığında acemi eğitimini tamamlayan bin 742 asker yemin etti.
Yemin törenine, Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Eğitim Alay Komutanı Ulaştırma Albay Ali İsmail Elalmış, 2. Ulaştırma Er Eğitim Taburu Komutanı Ulaştırma Yüzbaşı Zafer Çınar, Trafik Eğitim Tabur Komutanı Piyade Yarbay Yusuf Yeşil ile yemin edecek askerlerin aileleri ve yakınları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, temel eğitim gören bin 742 acemi er, silah ve Türk bayrakları ile donatılmış masaların çevresinde yemin etti. Törende konuşan Eğitim Alay Komutanı Ali İsmail Elalmış, "Bugün Eğitim Alay Komutanlığına yeni katılan 24’üncü dönem sözleşmeli erler, 368’inci dönem kısa dönem erler ve 1997/3 tertip 2’inci kademe erlerin ant içme töreni içi toplanmış bulunmmaktayız. Toplam bin 742 askerimiz ant içecek. Canınızdan kıymetli çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Bizler de çocukların değerini çok iyi bilmekteyiz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin fedakarlıkta ve davranışta örnek, dosta güven düşmana korku veren mümtaz askerleri olarak vatani görevlerinizi yüce milletimize layık bir şekilde yapacağınıza olan inancım tamdır. Tüm şehitlerimizi buradan saygı ile anıyorum.Yiğit Mehmetçikler yolunuz açık olsun." dedi. Törene Alaşehir ve çevresinde şehit ve gazi olan askerlerin aileleri de katılırken, törende duygu dolu anlar yaşandı. Yemin töreninde çocuklarıyla aynı alayda askerliğini yapan babalara Albay Elalmış tarafından onur belgesi takdim edildi. Tören geçişiyle sona eren törenin ardından yemin eden acemi askerler aileleriyle buluştular. Tören Eğitim Alay Komutanı Ulaştırma Albay Ali İsmail Elalmış, ailelerle yakından ilgilendi.  
Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Eğitim Alay Komutanlığında acemi eğitimini tamamlayan bin 742 asker yemin etti.
Yemin törenine, Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Eğitim Alay Komutanı Ulaştırma Albay Ali İsmail Elalmış, 2. Ulaştırma Er Eğitim Taburu Komutanı Ulaştırma Yüzbaşı Zafer Çınar, Trafik Eğitim Tabur Komutanı Piyade Yarbay Yusuf Yeşil ile yemin edecek askerlerin aileleri ve yakınları katıldı.



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, temel eğitim gören bin 742 acemi er, silah ve Türk bayrakları ile donatılmış masaların çevresinde yemin etti. Törende konuşan Eğitim Alay Komutanı Ali İsmail Elalmış, "Bugün Eğitim Alay Komutanlığına yeni katılan 24’üncü dönem sözleşmeli erler, 368’inci dönem kısa dönem erler ve 1997/3 tertip 2’inci kademe erlerin ant içme töreni içi toplanmış bulunmmaktayız. Toplam bin 742 askerimiz ant içecek. Canınızdan kıymetli çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Bizler de çocukların değerini çok iyi bilmekteyiz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin fedakarlıkta ve davranışta örnek, dosta güven düşmana korku veren mümtaz askerleri olarak vatani görevlerinizi yüce milletimize layık bir şekilde yapacağınıza olan inancım tamdır. Tüm şehitlerimizi buradan saygı ile anıyorum.Yiğit Mehmetçikler yolunuz açık olsun." dedi.



Törene Alaşehir ve çevresinde şehit ve gazi olan askerlerin aileleri de katılırken, törende duygu dolu anlar yaşandı. Yemin töreninde çocuklarıyla aynı alayda askerliğini yapan babalara Albay Elalmış tarafından onur belgesi takdim edildi. Tören geçişiyle sona eren törenin ardından yemin eden acemi askerler aileleriyle buluştular. Tören Eğitim Alay Komutanı Ulaştırma Albay Ali İsmail Elalmış, ailelerle yakından ilgilendi.




 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.