BİR YANDAN SAĞLIK DİĞER YANDAN HASTALIK!

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.10.2019 - 17:40, Güncelleme: 18.10.2019 - 17:40
 

BİR YANDAN SAĞLIK DİĞER YANDAN HASTALIK!

Manisa Şehir Hastanesi'nin kanalizasyon giderinin yağmur suyu hattına bağlatıldığını ve mahallelerinden geçen sulama kanalına aktardığını söyleyen Muhtar Halil Özkan, "Şehir Hastanesi yönetimi biryandan sağlık hizmeti verirken, diğer yandan bu bölgede yasayanlar için mikrop üretmeye devam etmişler.” açıklamalarında bulundu.
Haber;Caner KILIÇ Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Adnan Menderes Mahallesi’nin Muhtarı Halil Özkan’ın yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü. Muhtar Özkan, Manisa Şehir Hastanesi kanalizasyon giderinin yağmur suyu hattına bağlanarak, mahallelerinden geçen sulama kanalına aktarıldığını iddia etti. Muhtar Özkan; "Hastane yönetiminin mahallelerde yasayan vatandaşlarımızdan özür dilemelerini bekliyoruz" dedi. "MAHALLELERE HASTALIK DAVETİYESİ Mİ SUNUYORSUNUZ?" Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Halil Özkan'ın açıklamaları şöyle; "Burası Manisa, Şehzadeler ilçesi Adnan Menderes Mahallesi, Turgut Özal Mahallesi, Akpınar Mahallesi, Nurlupınar Mahallesi ve Ahmet Bedevi Mahallesi içinden geçen DSİ ait sulama kanalı. Yıllardır temizlenmediği için etrafa pis koku ve hastalık saçıyor. Fark ettiniz mi kanalizasyon borusunu nereye bağlamışlar? Bu borunun 300 metre ilerisinde Manisa Şehir Hastanesi var. Mahallelere hastalık davetiyesi mi sunuyorsunuz?" "BÖLGEDE YASAYANLAR İÇİN MİKROP ÜRETMEYE DEVAM ETMİŞLER!" Devlet Su İşleri’ne (DSİ) bağlı sulama kanalına kanalizasyon borusu bağlandığı yönündeki iddiaların doğrulandığını söyleyen Muhtar Özkan; "Manisa Büyükşehir Belediyesi Kanalizasyon Dairesiyle yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde konuyla ilgili ekip görevlendirildi. Gerekli çalışmaları gerçekleştiren ekiplerinin sunduğu rapor bizleri bir kez daha derinden üzdü. Kanalizasyon Daire Başkanlığı ile herhangi bir görüşme yapmadan, Şehir Hastanesi yönetimi yağmursuyu hattına kanalizasyon giderini bağlatarak biryandan sağlık hizmeti verirken diğer yandan bu bölgede yasayanlar için mikrop üretmeye devam etmişler."dedi. "VATANDAŞLARIMIZDAN ÖZÜR DİLEMELERİNİ BEKLİYORUZ" İddialarda bahsi geçen hatanın, Manisa Büyükşehir ve MASKİ ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar neticesinde çözüldüğünü söyleyen Muhtar Özkan; "5 mahallenin içinden ve sınırından geçen Devlet Su İşlerine ait kanala önce sağlık ilkesini unutarak Şehir Hastanesi yönetimi nasıl bir vicdan ile olur verdiler. Sağlık Bakanlığı'nın Manisamıza kazandırdığı büyük yatırımı olan Şehir Hastanesi’nin büyük ayıbı olarak yapılan hata, MASKİ ekiplerinin çalışmasıyla çözüldü. Bağlanan hattın iptalini yaptıklarını ve cezai işlem uygulandığını belirttiler. Konunun yakinen takipçisi olarak bizleri aydınlatıp her konuda yardımcı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e ve MASKİ ekibine mahallem adına teşekkür ederim. Ve hastane yönetiminden de mahallem ve diğer mahallelerde yasayan vatandaşlarımızdan özür dilemelerini bekliyoruz." diye konuştu.
Manisa Şehir Hastanesi'nin kanalizasyon giderinin yağmur suyu hattına bağlatıldığını ve mahallelerinden geçen sulama kanalına aktardığını söyleyen Muhtar Halil Özkan, "Şehir Hastanesi yönetimi biryandan sağlık hizmeti verirken, diğer yandan bu bölgede yasayanlar için mikrop üretmeye devam etmişler.” açıklamalarında bulundu.
Haber;Caner KILIÇ
Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Adnan Menderes Mahallesi’nin Muhtarı Halil Özkan’ın yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü. Muhtar Özkan, Manisa Şehir Hastanesi kanalizasyon giderinin yağmur suyu hattına bağlanarak, mahallelerinden geçen sulama kanalına aktarıldığını iddia etti. Muhtar Özkan; "Hastane yönetiminin mahallelerde yasayan vatandaşlarımızdan özür dilemelerini bekliyoruz" dedi.

"MAHALLELERE HASTALIK DAVETİYESİ Mİ SUNUYORSUNUZ?"


Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Halil Özkan'ın açıklamaları şöyle; "Burası Manisa, Şehzadeler ilçesi Adnan Menderes Mahallesi, Turgut Özal Mahallesi, Akpınar Mahallesi, Nurlupınar Mahallesi ve Ahmet Bedevi Mahallesi içinden geçen DSİ ait sulama kanalı. Yıllardır temizlenmediği için etrafa pis koku ve hastalık saçıyor. Fark ettiniz mi kanalizasyon borusunu nereye bağlamışlar? Bu borunun 300 metre ilerisinde Manisa Şehir Hastanesi var. Mahallelere hastalık davetiyesi mi sunuyorsunuz?"

"BÖLGEDE YASAYANLAR İÇİN MİKROP ÜRETMEYE DEVAM ETMİŞLER!"

Devlet Su İşleri’ne (DSİ) bağlı sulama kanalına kanalizasyon borusu bağlandığı yönündeki iddiaların doğrulandığını söyleyen Muhtar Özkan; "Manisa Büyükşehir Belediyesi Kanalizasyon Dairesiyle yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde konuyla ilgili ekip görevlendirildi. Gerekli çalışmaları gerçekleştiren ekiplerinin sunduğu rapor bizleri bir kez daha derinden üzdü. Kanalizasyon Daire Başkanlığı ile herhangi bir görüşme yapmadan, Şehir Hastanesi yönetimi yağmursuyu hattına kanalizasyon giderini bağlatarak biryandan sağlık hizmeti verirken diğer yandan bu bölgede yasayanlar için mikrop üretmeye devam etmişler."dedi.

"VATANDAŞLARIMIZDAN ÖZÜR DİLEMELERİNİ BEKLİYORUZ"

İddialarda bahsi geçen hatanın, Manisa Büyükşehir ve MASKİ ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar neticesinde çözüldüğünü söyleyen Muhtar Özkan; "5 mahallenin içinden ve sınırından geçen Devlet Su İşlerine ait kanala önce sağlık ilkesini unutarak Şehir Hastanesi yönetimi nasıl bir vicdan ile olur verdiler. Sağlık Bakanlığı'nın Manisamıza kazandırdığı büyük yatırımı olan Şehir Hastanesi’nin büyük ayıbı olarak yapılan hata, MASKİ ekiplerinin çalışmasıyla çözüldü. Bağlanan hattın iptalini yaptıklarını ve cezai işlem uygulandığını belirttiler. Konunun yakinen takipçisi olarak bizleri aydınlatıp her konuda yardımcı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e ve MASKİ ekibine mahallem adına teşekkür ederim. Ve hastane yönetiminden de mahallem ve diğer mahallelerde yasayan vatandaşlarımızdan özür dilemelerini bekliyoruz." diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Hasan
(18.10.2019 20:55 - #1914)
Plan projesinde olmayan sonradan yapılmış giderleri logara bağlanması gerekirken yağmur giderine bağlanmış işyerleri var belediyeye çevre ve şehircilik müdürlüğüne yapılan itiraz ve şikayetler dikkate bile alınmıyor
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.