Bölge Müdürü Ataseven Vakıflar Haftasını kutladı

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.05.2021 - 12:47, Güncelleme: 10.05.2021 - 12:47
 

Bölge Müdürü Ataseven Vakıflar Haftasını kutladı

İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Muzaffer Ataseven, 10-16 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Vakıflar Haftası” nedeniyle bir açıklama yaptı.
İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Muzaffer Ataseven, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Her yıl gerçekleştirdiğimiz vakıflar haftamızı, 10-16 Mayıs 2021 tarihleri arasında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sosyal medya ve iletişim araçları vasıtasıyla kutlayacağız. Bu yıl ki vakıf haftamızın teması “Şefkat ve Merhamet” üzerine olacak. Bizler “şefkat ve merhamette”, “iyilik ve takvada”, “hayır ve yardım yapmakta” hiçbir menfaat ve çıkar gözetmeksizin adeta birbirleriyle yarışan, vakıf kültürünü tam manasıyla yaşamış ve yaşatmış olan ecdadın mensuplarıyız. Ecdadımızdan bizlere miras kalan vakıf kültür mirasını yaşamak ve yaşatmak, bu mirası gelecek nesillere bırakmak için gecemizi gündüzümüze katarak mesai mefhumu gözetmeksizin var gücümüzle çalıştık, çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu anlayış üzerine çalışmadığımız takdirde büyük bir vebal altına gireceğimizin, bunun hesabını ise asla veremeyeceğimizin bilinci ve şuuru içerisindeyiz. Ecdadımızdan bizlere miras kalan vakıf medeniyetinden anladığımız şudur. Kişinin adeta kendisini insanlığa vakfetmesi, iyilik ve takvada yarışması, şefkat ve merhamet üzerine olmasıdır. Tarihimizin önemli işaret taşlarından olan vakıflarımızın tekrardan modellenmesi gereken bir insanlık mirasıdır. Günümüzde artan sosyal sorunlar, yalnızlaşan insan, çirkinleşen kentlerle ilgili ne yapılabilir sorusunun cevabı, vakıf kültürümüzde gizlidir. Aynı zamanda vakıflar, garip gurebayı, fakir fukarayı, kimsesizi, yolda kalmışı düşündüğü gibi, diğer canlıları da düşünüp merhamet ve şefkatini esirgememiştir. Belki de yöremizden verilecek en güzel örnek İzmir Ödemiş’te Kurulu leylek vakfıdır. Bu ve benzeri vakıflar insanın doğayla iç içe olması, diğer canlıları da koruma altına alması şevketini esirgememesinin insani bir göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle Vakıflar haftamızın hayırlara vesile olmasını canı gönülden tebrik ediyorum. Hiçbir menfaat gözetmeksizin iyilik ve takvada yarışan, şefkat ve merhamet üzere olan, kendisini insanlığa vakfeden vakıf gönüllülerine selam ve saygılarımı sunar, bir sonraki Vakıf haftasında bütün çalışanlarımız ve hizmet sevdalısı gönül dostlarımızla birlikte olmayı Allah Teala’dan dua ve niyaz ediyorum.” Vakıf medeniyetinin önemine dikkat çeken Ataseven, insanlık ve canlılar için Osmanlı’da kurulan vakıflardan bazılarının isimlerini sıralayarak açıklamasını tamamladı; 1889 - Leylek Vakfı 1470 - Duvar ve Sokak Temizliği Vakfı 1483 - Meyve Ağaçları Diken Vakıf 1496 - Köprüleri Sellerin Zararından Koruyan Vakıf 1574 - At Vakfı 1588 - Van Gölünde Acil Yardım Gemisi Dolaştıran Vakıf 1594 - Herkese Meyve Vakfı 1708 - Borcundan Dolayı Hapse Düşenlere Yardım Vakfı 1730 - Nefes Vakfı 1756 - Misafirleri Ağırlayan Vakıf 1780 - Helva Dağıtan Vakfı 1818 - Pabuç Parası Veren Vakıf 1837 - Suyu Soğutan Vakıf 1846 - Kayıkçı Hamal Dostu Vakfı 1860 - Suyu Çoğaltan Vakfı 1903 - Dinlenme İçin Bahçe Vakfı
İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Muzaffer Ataseven, 10-16 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Vakıflar Haftası” nedeniyle bir açıklama yaptı.

İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Muzaffer Ataseven, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Her yıl gerçekleştirdiğimiz vakıflar haftamızı, 10-16 Mayıs 2021 tarihleri arasında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sosyal medya ve iletişim araçları vasıtasıyla kutlayacağız. Bu yıl ki vakıf haftamızın teması “Şefkat ve Merhamet” üzerine olacak.

Bizler “şefkat ve merhamette”, “iyilik ve takvada”, “hayır ve yardım yapmakta” hiçbir menfaat ve çıkar gözetmeksizin adeta birbirleriyle yarışan, vakıf kültürünü tam manasıyla yaşamış ve yaşatmış olan ecdadın mensuplarıyız.

Ecdadımızdan bizlere miras kalan vakıf kültür mirasını yaşamak ve yaşatmak, bu mirası gelecek nesillere bırakmak için gecemizi gündüzümüze katarak mesai mefhumu gözetmeksizin var gücümüzle çalıştık, çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu anlayış üzerine çalışmadığımız takdirde büyük bir vebal altına gireceğimizin, bunun hesabını ise asla veremeyeceğimizin bilinci ve şuuru içerisindeyiz.

Ecdadımızdan bizlere miras kalan vakıf medeniyetinden anladığımız şudur. Kişinin adeta kendisini insanlığa vakfetmesi, iyilik ve takvada yarışması, şefkat ve merhamet üzerine olmasıdır. Tarihimizin önemli işaret taşlarından olan vakıflarımızın tekrardan modellenmesi gereken bir insanlık mirasıdır. Günümüzde artan sosyal sorunlar, yalnızlaşan insan, çirkinleşen kentlerle ilgili ne yapılabilir sorusunun cevabı, vakıf kültürümüzde gizlidir. Aynı zamanda vakıflar, garip gurebayı, fakir fukarayı, kimsesizi, yolda kalmışı düşündüğü gibi, diğer canlıları da düşünüp merhamet ve şefkatini esirgememiştir. Belki de yöremizden verilecek en güzel örnek İzmir Ödemiş’te Kurulu leylek vakfıdır. Bu ve benzeri vakıflar insanın doğayla iç içe olması, diğer canlıları da koruma altına alması şevketini esirgememesinin insani bir göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Vakıflar haftamızın hayırlara vesile olmasını canı gönülden tebrik ediyorum. Hiçbir menfaat gözetmeksizin iyilik ve takvada yarışan, şefkat ve merhamet üzere olan, kendisini insanlığa vakfeden vakıf gönüllülerine selam ve saygılarımı sunar, bir sonraki Vakıf haftasında bütün çalışanlarımız ve hizmet sevdalısı gönül dostlarımızla birlikte olmayı Allah Teala’dan dua ve niyaz ediyorum.”

Vakıf medeniyetinin önemine dikkat çeken Ataseven, insanlık ve canlılar için Osmanlı’da kurulan vakıflardan bazılarının isimlerini sıralayarak açıklamasını tamamladı;

1889 - Leylek Vakfı

1470 - Duvar ve Sokak Temizliği Vakfı

1483 - Meyve Ağaçları Diken Vakıf

1496 - Köprüleri Sellerin Zararından Koruyan Vakıf

1574 - At Vakfı

1588 - Van Gölünde Acil Yardım Gemisi Dolaştıran Vakıf

1594 - Herkese Meyve Vakfı

1708 - Borcundan Dolayı Hapse Düşenlere Yardım Vakfı

1730 - Nefes Vakfı

1756 - Misafirleri Ağırlayan Vakıf

1780 - Helva Dağıtan Vakfı

1818 - Pabuç Parası Veren Vakıf

1837 - Suyu Soğutan Vakıf

1846 - Kayıkçı Hamal Dostu Vakfı

1860 - Suyu Çoğaltan Vakfı

1903 - Dinlenme İçin Bahçe Vakfı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.