BUGÜN ATATÜRK’ÜN MANİSA’YA GELİŞİNİN 92. YILDÖNÜMÜ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.10.2017 - 17:02, Güncelleme: 09.10.2017 - 17:02
 

BUGÜN ATATÜRK’ÜN MANİSA’YA GELİŞİNİN 92. YILDÖNÜMÜ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’yı Onurlandırmasının 92’inci Yıldönümü bugün törenlerle kutlanacak. Törenler Manisa Tren Garı’nda Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin temsili olarak canlandırılması ile başlayacak. Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek törenler; Fotoğraf sergisi ve ‘Atatürk’ün Manisa’ya gelişi ‘ konulu konferans ile son bulacak.
Bugün Manisa Tren Garı’nda Atatürk’ün Manisa’yı ziyaretinin 92’inci yıldönümü nedeniyle temsili olarak Atatürk’ün Manisa’ya gelişi canlandırılacak. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1. P. EĞT.Tugay Komutanı Alb. Güven Dere, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, protokol üyeleri, STK temsilcileri ve askeri erkanManisa Garı'nda treni karşılayacak.  Trenden ilk olarak  öğrenciler tarafından;Atatürk portresi, ardındanda Türk Bayrağı indirilecek. Manisa Garına gelen trenden indirilen Türk Bayrağı Vali Güvençer’e takdim edilecek. Vali Güvençer bayrağı öperek teslim alacak. Bayrağın teslim edilmesinin ardından, Tren Garı’ndan Cumhuriyet Meydanına kadar bando eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.  Yürüyüş sırasında vatandaşlar protokol üyelerine sevgi gösterilerinde bulunacak. GÜN BOYUNCA ETKİNLİK Cumhuriyet Meydanında yapılan törende ise çelenk sunumlarının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yapacak. Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından çeşitli okullardan öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapacak ve şiirler okuyacak. Daha sonra Manisa büyükşehir Belediyesi Fatih Sergi Salonunda açılana; Atatürk Fotoğrafları, Atatürk Kitapları, Eski Manisa Fotoğrafları sergisi gezilecek. Son olarak ta saat 11.00’de İsmet İnönü Meslek Teknik Anadolu Lisesi’nde ‘Atatürk’ün Manisa’ya gelişi ‘ konulu konferans düzenlenecek.    
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’yı Onurlandırmasının 92’inci Yıldönümü bugün törenlerle kutlanacak. Törenler Manisa Tren Garı’nda Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin temsili olarak canlandırılması ile başlayacak. Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek törenler; Fotoğraf sergisi ve ‘Atatürk’ün Manisa’ya gelişi ‘ konulu konferans ile son bulacak.
Bugün Manisa Tren Garı’nda Atatürk’ün Manisa’yı ziyaretinin 92’inci yıldönümü nedeniyle temsili olarak Atatürk’ün Manisa’ya gelişi canlandırılacak. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1. P. EĞT.Tugay Komutanı Alb. Güven Dere, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, protokol üyeleri, STK temsilcileri ve askeri erkanManisa Garı'nda treni karşılayacak.  Trenden ilk olarak  öğrenciler tarafından;Atatürk portresi, ardındanda Türk Bayrağı indirilecek. Manisa Garına gelen trenden indirilen Türk Bayrağı Vali Güvençer’e takdim edilecek. Vali Güvençer bayrağı öperek teslim alacak. Bayrağın teslim edilmesinin ardından, Tren Garı’ndan Cumhuriyet Meydanına kadar bando eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.  Yürüyüş sırasında vatandaşlar protokol üyelerine sevgi gösterilerinde bulunacak.







GÜN BOYUNCA ETKİNLİK
Cumhuriyet Meydanında yapılan törende ise çelenk sunumlarının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yapacak. Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından çeşitli okullardan öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapacak ve şiirler okuyacak. Daha sonra Manisa büyükşehir Belediyesi Fatih Sergi Salonunda açılana; Atatürk Fotoğrafları, Atatürk Kitapları, Eski Manisa Fotoğrafları sergisi gezilecek. Son olarak ta saat 11.00’de İsmet İnönü Meslek Teknik Anadolu Lisesi’nde ‘Atatürk’ün Manisa’ya gelişi ‘ konulu konferans düzenlenecek.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.