BÜYÜKŞEHİR ARAYA GİRDİ, SORUN ÇÖZÜLDÜ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.10.2017 - 10:39, Güncelleme: 20.10.2017 - 10:39
 

BÜYÜKŞEHİR ARAYA GİRDİ, SORUN ÇÖZÜLDÜ

 İl genelinde sorunsuz ve modern ulaşım için yoğun bir çalışma yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli Güven Turizm ile Alaşehir Sarıkız Turizm arasında 1995 yılından bu yana süregelen yolcu indirme bindirme anlaşmazlığını çözerek, çekişmeli iki tarafı anlaşmaya vardırdı. Her iki firma arasında adli makamlara intikal eden davaların da geri çekilmesi toplantıda alınan kararlar arasında yer aldı. 
Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Manisa’da taşımacılık yapan ve aralarında çalışma nedeniyle çeşitli sorunlar yaşayan iki firma arasında barış elçisi oldu. 1995 yılından bu yana süregelen ve Alaşehir Sarıkız Turizm ile Salihli Güven Turizm arasında rekabetin farklı boyutlara taşınmasına kadar giden olay Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün girişimleri ve Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz ile ekibinin gayreti ile tatlıya bağlandı. Davalardan feragat ettiler Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Salihli Şoförler Odası Başkanı Murat Dağıstanlı, Alaşehir Şoförler Odası Başkanı Bünyamin Kapucu, Güven Turizm Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Manav, Başkan Yardımcısı Emre Turgut, Burhanettin Oral ve diğer yönetim kurulu üyeleri ile Alaşehir Sarıkız Turizm Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ümmet Kızıltepe, Halit Kızıltepe ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı. Her iki firma yetkilileri sırasıyla söz alarak yaşanılan sıkıntıları dile getirdi. Salihli Güven Turizm ve Alaşehir Sarıkız firmalarının asayiş sorunlarına konu olan sıkıntılar Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz ve Şube Müdürlerince dikkatlice dinlenerek 4 saatlik toplantı sonrasında karşılıklı anlaşma tutanağı imzalayarak mutabakata varıldı. Her iki firma, adli makamlar nezdinde dava edilen konulardaki şikayetlerinden vazgeçeceklerini de ifade ederek karşılıklı el sıkışma ve iyi temennilerde bulunarak Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığından ayrıldı. Konu ile ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, “Manisa ilimiz sınırlarında, Ulaştırma Bakanlığının Bölge Müdürlüklerince verilen D1 ve D4 yetki belgeleri ile faaliyet gösteren Alaşehir Sarıkız Turizm taşımacılık ile Salihli Güven Turizm Taşımacılık firmaları arasında çalışma barışının sağlanması amacıyla 1996 ve 2005 yıllarında mülki amirlerce bir araya getirilerek anlaştırılan firmalar arasında, yine asayiş olaylarının yaşanmaya başlaması sonrasında iki ilçemizin oda başkanları ve turizm firmalarımızın yetkililerini Büyükşehir Belediyemiz Ulaşım Dairesi Başkanlığına davet ettik. Toplantıda aralarında yaşanan uyuşmazlık ve sorunlar ile ilgili konular ele alındı ve nihayetinde de tatlıya bağlandı” diye konuştu.
 İl genelinde sorunsuz ve modern ulaşım için yoğun bir çalışma yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli Güven Turizm ile Alaşehir Sarıkız Turizm arasında 1995 yılından bu yana süregelen yolcu indirme bindirme anlaşmazlığını çözerek, çekişmeli iki tarafı anlaşmaya vardırdı. Her iki firma arasında adli makamlara intikal eden davaların da geri çekilmesi toplantıda alınan kararlar arasında yer aldı. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Manisa’da taşımacılık yapan ve aralarında çalışma nedeniyle çeşitli sorunlar yaşayan iki firma arasında barış elçisi oldu. 1995 yılından bu yana süregelen ve Alaşehir Sarıkız Turizm ile Salihli Güven Turizm arasında rekabetin farklı boyutlara taşınmasına kadar giden olay Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün girişimleri ve Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz ile ekibinin gayreti ile tatlıya bağlandı.

Davalardan feragat ettiler
Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Salihli Şoförler Odası Başkanı Murat Dağıstanlı, Alaşehir Şoförler Odası Başkanı Bünyamin Kapucu, Güven Turizm Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Manav, Başkan Yardımcısı Emre Turgut, Burhanettin Oral ve diğer yönetim kurulu üyeleri ile Alaşehir Sarıkız Turizm Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ümmet Kızıltepe, Halit Kızıltepe ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı. Her iki firma yetkilileri sırasıyla söz alarak yaşanılan sıkıntıları dile getirdi. Salihli Güven Turizm ve Alaşehir Sarıkız firmalarının asayiş sorunlarına konu olan sıkıntılar Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz ve Şube Müdürlerince dikkatlice dinlenerek 4 saatlik toplantı sonrasında karşılıklı anlaşma tutanağı imzalayarak mutabakata varıldı. Her iki firma, adli makamlar nezdinde dava edilen konulardaki şikayetlerinden vazgeçeceklerini de ifade ederek karşılıklı el sıkışma ve iyi temennilerde bulunarak Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığından ayrıldı.
Konu ile ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, “Manisa ilimiz sınırlarında, Ulaştırma Bakanlığının Bölge Müdürlüklerince verilen D1 ve D4 yetki belgeleri ile faaliyet gösteren Alaşehir Sarıkız Turizm taşımacılık ile Salihli Güven Turizm Taşımacılık firmaları arasında çalışma barışının sağlanması amacıyla 1996 ve 2005 yıllarında mülki amirlerce bir araya getirilerek anlaştırılan firmalar arasında, yine asayiş olaylarının yaşanmaya başlaması sonrasında iki ilçemizin oda başkanları ve turizm firmalarımızın yetkililerini Büyükşehir Belediyemiz Ulaşım Dairesi Başkanlığına davet ettik. Toplantıda aralarında yaşanan uyuşmazlık ve sorunlar ile ilgili konular ele alındı ve nihayetinde de tatlıya bağlandı” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.