Büyükşehir Meclisinde Toplu Ulaşım Kooperatiflerine Önemli Müjde

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.06.2020 - 00:02, Güncelleme: 10.06.2020 - 00:02
 

Büyükşehir Meclisinde Toplu Ulaşım Kooperatiflerine Önemli Müjde

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı’nda, koronavirüs salgını nedeniyle işlerinde ciddi azalma yaşayan toplu ulaşım kooperatifleri ve Büyükşehir Belediyesi kiracısı olan işletmelerin lehine olacak önemli kararlar alındı. Toplu ulaşım araçlarından yapılan toplam yüzde 5,5 oranındaki kesintinin yıl sonuna kadar alınmaması teklifi, oybirliğiyle kabul edildi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirilen Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda toplu ulaşım araç kooperatifleri ve sürücülerinin yüzünü güldürecek karar alındı. Mecliste, Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın Manisa Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren 34 kooperatif bünyesinde faaliyet gösteren toplam 806 toplu taşıma araçlarının pandemi sürecinde yolcu sayılarının düşüşü sebebiyle ilimizdeki toplu taşıma hizmetlerinin devamlılığının sağlanması amacıyla Nisan 2020 taşımaları için nakdi desteğin verilmesi ile ilgili teklifi görüşüldü. Yüzde 5,5’lik Kesinti Yıl Sonuna Kadar Alınmayacak Maddeyle ilgili meclis üyelerine bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Tüm dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle Manisa’mızda da vatandaşlarımız gerek maddi, gerekse manevi bir takım zorluklar yaşadı. Toplu taşımada da elektronik biletleme sisteminden MANULAŞ tarafından kesilen yüzde 5’lik kesinti ile terminal giriş-çıkışlarından dolayı kesilen yüzde 0,5’lik kesintiyi yıl sonuna kadar almamayı uygun buluyoruz. Bunun yanında yolculuk sayısı ve gelirleri düşük kooperatiflerin Nisan ayı akaryakıt giderlerinin tamamını; yolcu sayısı ve gelirleri kısmen iyi olan kooperatiflerin de Nisan ayı akaryakıt giderlerinin bir kısmını Büyükşehir Belediyesi olarak karşılayacağız. Şoför esnafımızın ve kooperatiflerimizin bir nebze de olsa rahatlaması için bu kararı alıyoruz” dedi. Açıklamanın ardından teklif, oybirliğiyle kabul edildi.
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı’nda, koronavirüs salgını nedeniyle işlerinde ciddi azalma yaşayan toplu ulaşım kooperatifleri ve Büyükşehir Belediyesi kiracısı olan işletmelerin lehine olacak önemli kararlar alındı. Toplu ulaşım araçlarından yapılan toplam yüzde 5,5 oranındaki kesintinin yıl sonuna kadar alınmaması teklifi, oybirliğiyle kabul edildi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirilen Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda toplu ulaşım araç kooperatifleri ve sürücülerinin yüzünü güldürecek karar alındı. Mecliste, Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın Manisa Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren 34 kooperatif bünyesinde faaliyet gösteren toplam 806 toplu taşıma araçlarının pandemi sürecinde yolcu sayılarının düşüşü sebebiyle ilimizdeki toplu taşıma hizmetlerinin devamlılığının sağlanması amacıyla Nisan 2020 taşımaları için nakdi desteğin verilmesi ile ilgili teklifi görüşüldü.

Yüzde 5,5’lik Kesinti Yıl Sonuna Kadar Alınmayacak

Maddeyle ilgili meclis üyelerine bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Tüm dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle Manisa’mızda da vatandaşlarımız gerek maddi, gerekse manevi bir takım zorluklar yaşadı. Toplu taşımada da elektronik biletleme sisteminden MANULAŞ tarafından kesilen yüzde 5’lik kesinti ile terminal giriş-çıkışlarından dolayı kesilen yüzde 0,5’lik kesintiyi yıl sonuna kadar almamayı uygun buluyoruz. Bunun yanında yolculuk sayısı ve gelirleri düşük kooperatiflerin Nisan ayı akaryakıt giderlerinin tamamını; yolcu sayısı ve gelirleri kısmen iyi olan kooperatiflerin de Nisan ayı akaryakıt giderlerinin bir kısmını Büyükşehir Belediyesi olarak karşılayacağız. Şoför esnafımızın ve kooperatiflerimizin bir nebze de olsa rahatlaması için bu kararı alıyoruz” dedi. Açıklamanın ardından teklif, oybirliğiyle kabul edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.