Canını Seven Zorunluluğa Bakmıyor    

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.12.2018 - 11:15, Güncelleme: 20.12.2018 - 11:15
 

Canını Seven Zorunluluğa Bakmıyor    

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık 2018 tarihi itibari ile başladı. Kış lastiği uygulaması hakkındaki soru işaretlerini gideren Hakan Oto sahibi Hakan Yılmaz, şehir içinde zorunlu olmamasına rağmen hususi araç sahibi olan Manisalıların da can güvenliği için kış lastiğine duyarsız kalmadığını söyledi.
Haber; Özlem ŞAHİN Kış lastiği uygulaması, zorunlu olması nedeniyle son günlerde sürücülerin gündeminde yer almaya devam ediyor. Kış mevsiminin gelmesi ile beraber araç sahipleri yeni yılda kış lastiği uygulamasının nasıl olacağını, hangi araçları kapsadığını merak etmeye başladılar. Soğuk havanın oluşturacağı buzlanma ve kar yağışından doğabilecek herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması amacıyla takılması önerilen kar lastikleri, 1 Aralık tarihi itibaren uygulamaya sokuldu. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu olan kış lastiği uygulaması 1Aralık-1 Nisan 2019 tarih aralığında uygulanmaya devam edecek. Uygulamanın başlaması ile kışlık lastiklerini takmayan kış lastikleri takması zorunlu olan sürücülere ise, 715 TL para cezası uygulanacak. Bu zorunluluğun Manisa için de geçerli olup olmadığı merak konusuyken Manisa sanayisinin sevilen esnafların Hakan Yılmaz’dan bilgi aldık. Yılmaz kış lastiği zorunluluğunun  şehir içindeki araçları kapsamadığını belirtmesine karşılık kış lastiği uygulamasına Manisalıların kayıtsız kalmadığını dile getirdi. Yılmaz “Burada zorunlu olmasa da kış lastiğinin, can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kullanılmasını öneriyorum” dedi. “CAN GÜVENLİĞİ İÇİN ŞART” Kış lastiklerinin, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağladığını söyleyen Hakan Yılmaz, “Havaların 7 derece ve altına düştüğü her durumda kış lastiği kullanmak gerek. Halkımız duyarlı. Kış lastiklerini taktırmaya ellerinden geldiği kadar gayret ediyorlar. Her ne kadar Manisa Valiliği 'kış lastiği zorunlu değil' dese de bence kış lastiği can güvenliğimiz için gerekli. Manisa içindeki şahsi araçlarda cezai işlem uygulanmıyor. Ancak yük ve yolcu taşıyanların bunu takma zorunluluğu var. Manisa il dışına çıktıklarında cezai işlemle karşılaşabilirler. “ şeklinde konuştu. “SADECE 2 TEKERLEKTE KIŞ LASTİĞİ DOĞRU OLMAZ” Kış lastiğinin neden kullanılması ve bu lastiklerin seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Yılmaz,  "Kış lastiği kısa mesafede rahat frenleme olanağı sağlar ve virajda kaymayı önler. Canını ve malını sevenlerin mutlaka kış lastiği takmasını öneriyorum. Kış lastiği takarken sadece 2 tekerleğe taktırmak olmaz. Kış lastiğinin işlevselliğinin tam olması açısından 4 lastiğin de kış lastiğiyle değiştirilmesi gerek. Araçta sadece 2 lastiğin kış lastiği olması, ani frenleme ve viraj alma gibi manevralar sırasında aracın kontrolünü zorlaştırır." değerlendirmesinde bulundu. Kış lastiklerinin yapısal özelliğinden ve alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahseden  Hakan Yılmaz,  “Lastiği alırken üzerinde sadece 'M S' işareti yazması yeterli değil. Kar ve buz işreti ve lastik tırnaklarının mutlaka aralıklı olması gerek.  Lastiğin kullanılabilir diş derinliği 8 milimdir. En düşük 3 milime kadar kullanabilirsiniz. 3 milim üzerindeki lastiklerinizle güvenli bir şekilde yolculuk yapabilirsiniz.” dedi.  
Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık 2018 tarihi itibari ile başladı. Kış lastiği uygulaması hakkındaki soru işaretlerini gideren Hakan Oto sahibi Hakan Yılmaz, şehir içinde zorunlu olmamasına rağmen hususi araç sahibi olan Manisalıların da can güvenliği için kış lastiğine duyarsız kalmadığını söyledi.
Haber; Özlem ŞAHİN
Kış lastiği uygulaması, zorunlu olması nedeniyle son günlerde sürücülerin gündeminde yer almaya devam ediyor. Kış mevsiminin gelmesi ile beraber araç sahipleri yeni yılda kış lastiği uygulamasının nasıl olacağını, hangi araçları kapsadığını merak etmeye başladılar. Soğuk havanın oluşturacağı buzlanma ve kar yağışından doğabilecek herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması amacıyla takılması önerilen kar lastikleri, 1 Aralık tarihi itibaren uygulamaya sokuldu. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu olan kış lastiği uygulaması 1Aralık-1 Nisan 2019 tarih aralığında uygulanmaya devam edecek. Uygulamanın başlaması ile kışlık lastiklerini takmayan kış lastikleri takması zorunlu olan sürücülere ise, 715 TL para cezası uygulanacak. Bu zorunluluğun Manisa için de geçerli olup olmadığı merak konusuyken Manisa sanayisinin sevilen esnafların Hakan Yılmaz’dan bilgi aldık. Yılmaz kış lastiği zorunluluğunun  şehir içindeki araçları kapsamadığını belirtmesine karşılık kış lastiği uygulamasına Manisalıların kayıtsız kalmadığını dile getirdi. Yılmaz “Burada zorunlu olmasa da kış lastiğinin, can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kullanılmasını öneriyorum” dedi.

“CAN GÜVENLİĞİ İÇİN ŞART”
Kış lastiklerinin, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağladığını söyleyen Hakan Yılmaz, “Havaların 7 derece ve altına düştüğü her durumda kış lastiği kullanmak gerek. Halkımız duyarlı. Kış lastiklerini taktırmaya ellerinden geldiği kadar gayret ediyorlar. Her ne kadar Manisa Valiliği 'kış lastiği zorunlu değil' dese de bence kış lastiği can güvenliğimiz için gerekli. Manisa içindeki şahsi araçlarda cezai işlem uygulanmıyor. Ancak yük ve yolcu taşıyanların bunu takma zorunluluğu var. Manisa il dışına çıktıklarında cezai işlemle karşılaşabilirler. “ şeklinde konuştu.

“SADECE 2 TEKERLEKTE KIŞ LASTİĞİ DOĞRU OLMAZ”
Kış lastiğinin neden kullanılması ve bu lastiklerin seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Yılmaz,  "Kış lastiği kısa mesafede rahat frenleme olanağı sağlar ve virajda kaymayı önler. Canını ve malını sevenlerin mutlaka kış lastiği takmasını öneriyorum. Kış lastiği takarken sadece 2 tekerleğe taktırmak olmaz. Kış lastiğinin işlevselliğinin tam olması açısından 4 lastiğin de kış lastiğiyle değiştirilmesi gerek. Araçta sadece 2 lastiğin kış lastiği olması, ani frenleme ve viraj alma gibi manevralar sırasında aracın kontrolünü zorlaştırır." değerlendirmesinde bulundu.

Kış lastiklerinin yapısal özelliğinden ve alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahseden  Hakan Yılmaz,  “Lastiği alırken üzerinde sadece 'M S' işareti yazması yeterli değil. Kar ve buz işreti ve lastik tırnaklarının mutlaka aralıklı olması gerek.  Lastiğin kullanılabilir diş derinliği 8 milimdir. En düşük 3 milime kadar kullanabilirsiniz. 3 milim üzerindeki lastiklerinizle güvenli bir şekilde yolculuk yapabilirsiniz.” dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Magnezya
(20.12.2018 20:24 - #1379)
Manisa merkezde kış lastiği zorunluluğu yoktur. Valilikten bilgi alabilirsiniz
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.