ÇARIKÇI GRUP'TAN ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIĞI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.04.2017 - 10:48, Güncelleme: 24.04.2017 - 10:48
 

ÇARIKÇI GRUP'TAN ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIĞI

28/06/2016 Tarihli 5627 Sayılı Kanun’da belirtilen kriterlerle ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI tarafından yetkilendirilmiş olan Çarıkçı Grup Mühendislik İnşaat; Manisalılara artık 'Enerji Verimliliği Danışmanlığı' sunuyor.
Enerji Kimlik Belgesi Nedir?  Binaların Enerji Performans Durumunu gösteren, beyaz eşyalarda bulunan enerji etiketi gibi bir Kimlik belgesidir. Binanın Isıtma, Soğutma, Havalandırma veSıhhi Sıcak Su için yıllık ne kadar enerji harcadığını göstermesinin yanı sıra binada salınan Sera Gazı miktarını ve Yenilenebilir Enerji kullanım durumunugösteren bir belgedir.  Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Ne Zaman Alınmalı? 2011 yılı öncesi yapılmış olan mevcut binalar 5627 sayılı “Enerji Verimliliği Kanunu’nun” Geçici 6ncı maddesinin ikinci fıkrası gereğince 02.05.2017 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alması yasal zorunluluktur. Mevcut binalar için enerji kimlik belgesi asgari sınıflandırma seviyesi koşulu yoktur. Mevcut binalar hali hazırdaki ısı yalıtımı,pencerelerin ısı yalıtımı, ısıtma-soğutma ekipmanları verimi, aydınlatma armatürleri verimliliği gibi parametrelerine bağlı olarak A sınıfından G sınıfına kadar hersınıf Enerji Kimlik Belgesi alabilmektedir. Yeni bina kategorisindeki binaların ise, iskan ve yapı kullanma izin belgesi alması için enerji kimlik Belgesi almalarızorunludur. Yine yeni binaların enerji sınıfı C veya üzerinde olmalıdır.  Enerji Kimlik Belgesi Belirlenen Tarihe (2Mayıs 2017) Kadar Tamamlanmaz ise Ne Olacak?  Yönetmeliğin 25inci maddesinin on beşinci fıkrası: “(Ek: RG-1/4/2010-27539) Binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım, kiraya verme ile ilgili işlemlerde enerji kimlik belgesi düzenlenmiş olması şartı aranır. Binanın veya bağımsız bölümün satılması veya kiraya verilmesi safhasında, mal sahibi enerjikimlik belgesinin bir suretini alıcıya veya kiracıya verir.” demektedir. Belirlenen Son Tarihten sonra ise bina/daire alım satım, kiralama işlemlerinde Enerji Kimlikbelgesi ibraz etme zorunluluğu olacaktır. Başka bir deyişle, bina/daire alım satım, kiralama işlemleri Enerji Kimlik Belgesi olmadan yapılamayacaktır. Enerji Kimlik Belgesini Nasıl Düzenlenir? Enerji Kimlik Belgesi “Yetkili Enerji Verimliliği Danışmanlık Firması” tarafından düzenlenir. Binanızın plan-proje bilgileri, tapusu gibi bilgilerle binanızın enerji sınıfı belirlenir. Binanızın niteliğine göre özel bilgiler firma tarafından istenebilir. EKB A Enerji Sınıfının Avantajları Nelerdir? Binanızla ilgili yatırımlarda, alım-satım veya kiraya verme gibi, enerji sınıfının yüksekliği binanızın enerji tasarrufu bakımından örneklerinden ileride olduğunu göstereceğinden değeri emsallerinden yüksek olacaktır. Finansman şirketlerinin çevreye duyarlı kredi olanakları avantajlı oranlarda kredi, destek almanızı sağlayacaktır. Enerji sınıfınızın yüksek çıkması için yalıtım projenizle birlikte EKB düzenlenmesini öneriyoruz.     Enerji Verimliliği Danışmalığı (EVD) Detaylı Bilgi İçin Yetkili Uzman Personel ; Yaşar TAŞÇEKEN : 0505 989 52 59 Ümit DOĞUŞ: 0549 463 52 59    
28/06/2016 Tarihli 5627 Sayılı Kanun’da belirtilen kriterlerle ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI tarafından yetkilendirilmiş olan Çarıkçı Grup Mühendislik İnşaat; Manisalılara artık 'Enerji Verimliliği Danışmanlığı' sunuyor.
Enerji Kimlik Belgesi Nedir? 
Binaların Enerji Performans Durumunu gösteren, beyaz eşyalarda bulunan enerji etiketi gibi bir Kimlik belgesidir. Binanın Isıtma, Soğutma, Havalandırma veSıhhi Sıcak Su için yıllık ne kadar enerji harcadığını göstermesinin yanı sıra binada salınan Sera Gazı miktarını ve Yenilenebilir Enerji kullanım durumunugösteren bir belgedir. 



Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Ne Zaman Alınmalı?
2011 yılı öncesi yapılmış olan mevcut binalar 5627 sayılı “Enerji Verimliliği Kanunu’nun” Geçici 6ncı maddesinin ikinci fıkrası gereğince 02.05.2017 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alması yasal zorunluluktur. Mevcut binalar için enerji kimlik belgesi asgari sınıflandırma seviyesi koşulu yoktur. Mevcut binalar hali hazırdaki ısı yalıtımı,pencerelerin ısı yalıtımı, ısıtma-soğutma ekipmanları verimi, aydınlatma armatürleri verimliliği gibi parametrelerine bağlı olarak A sınıfından G sınıfına kadar hersınıf Enerji Kimlik Belgesi alabilmektedir. Yeni bina kategorisindeki binaların ise, iskan ve yapı kullanma izin belgesi alması için enerji kimlik Belgesi almalarızorunludur. Yine yeni binaların enerji sınıfı C veya üzerinde olmalıdır. 



Enerji Kimlik Belgesi Belirlenen Tarihe (2Mayıs 2017) Kadar Tamamlanmaz ise Ne Olacak? 
Yönetmeliğin 25inci maddesinin on beşinci fıkrası: “(Ek: RG-1/4/2010-27539) Binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım, kiraya verme ile ilgili işlemlerde enerji kimlik belgesi düzenlenmiş olması şartı aranır. Binanın veya bağımsız bölümün satılması veya kiraya verilmesi safhasında, mal sahibi enerjikimlik belgesinin bir suretini alıcıya veya kiracıya verir.” demektedir. Belirlenen Son Tarihten sonra ise bina/daire alım satım, kiralama işlemlerinde Enerji Kimlikbelgesi ibraz etme zorunluluğu olacaktır. Başka bir deyişle, bina/daire alım satım, kiralama işlemleri Enerji Kimlik Belgesi olmadan yapılamayacaktır.

Enerji Kimlik Belgesini Nasıl Düzenlenir?
Enerji Kimlik Belgesi “Yetkili Enerji Verimliliği Danışmanlık Firması” tarafından düzenlenir. Binanızın plan-proje bilgileri, tapusu gibi bilgilerle binanızın enerji sınıfı belirlenir. Binanızın niteliğine göre özel bilgiler firma tarafından istenebilir.



EKB A Enerji Sınıfının Avantajları Nelerdir?
Binanızla ilgili yatırımlarda, alım-satım veya kiraya verme gibi, enerji sınıfının yüksekliği binanızın enerji tasarrufu bakımından örneklerinden ileride olduğunu göstereceğinden değeri emsallerinden yüksek olacaktır. Finansman şirketlerinin çevreye duyarlı kredi olanakları avantajlı oranlarda kredi, destek almanızı sağlayacaktır. Enerji sınıfınızın yüksek çıkması için yalıtım projenizle birlikte EKB düzenlenmesini öneriyoruz.
 


 
Enerji Verimliliği Danışmalığı (EVD) Detaylı Bilgi İçin Yetkili Uzman Personel ;
Yaşar TAŞÇEKEN : 0505 989 52 59
Ümit DOĞUŞ: 0549 463 52 59
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.