CENNETEN BİR KÖŞE KARAOĞLANLI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.03.2022 - 15:54, Güncelleme: 31.03.2022 - 15:54
 

CENNETEN BİR KÖŞE KARAOĞLANLI

Etv ekranlarında Manisa’nın güzelliklerini tanıtan "Hadi Gezelim" programında son olarak Şehzadeler ilçesine bağlı kırsal mahalle Karaoğlanlı’nın kültürü tanıtıldı.
Etv ekranlarında her hafta cuma günü saat 20:00’de yayınlanan ‘Hadi Gezelim’ programının yeni bölümü Şehzadeler ilçesine bağlı meyve ve sebze diyarı Karaoğlanlı Mahallesi'nde çekildi. Sunucu Belgin Koçak, Manisa merkeze 20 km uzaklığıyla şehre çok yakın olan Karaoğlanlı Mahallesi sakinlerinin, doğallığından hiçbir şey kaybetmeyerek ‘köy’ hayatını tüm samimiyetiyle yaşamasını keyifli sohbetler eşliğinde ekranlara taşıdı. Muhtar Hakan Kara’nın ev sahipliğinde, gezilerek köyün tarihi bilgileri anlatılırken, üreten kadınların başarı hikayeleri de programa konu oldu. Sunucu Koçak, Halk Eğitim Merkezi'nde kadınlarla bir araya geldi, el emeği göz nuru işleri kadınlara öğreten Münevver Pala Hoca'dan da bu el işlerinin teknik bilgilerini aldı. PEKCAN’DAN KADINLARA HAMUR MAKİNESİ JESTİ Hadi Gezelim’de Ramazan ayına hazırlık yapmaya başlayan Karaoğlanlı'nın çalışkan kadınları, Pekcan Ticaret'in sahibi Halil Pekcan'ın evinin bahçesinde, (Halil Pekcan'ın mahalleli kadınlara, hamur işlerini yapması için aldığı hamur makinesi ile hazırladıkları hamurlarla) Ramazan'a özel olarak açtıkları börek ve tatlı yapımında kullanacakları yufkaları Koçak ile sohbet eşliğinde bir yandan açtı bir yandan da taş fırında fırınlayarak kuruttu.   TARİHTE YOLCULUĞA ÇIKARACAK SOKAKLAR Sokak aralarında dolaşırken, eski yapı evlerin mistik dokusunun büyüsü ile adeta tarihte yolculuğa çıkartan Karaoğlanlı’ya hiç gitmediyseniz ve merak ediyorsanız, bu akşam saat 20:00'de, Etv'de yayınlanacak olan "Hadi Gezelim" programını sakın kaçırmayın. ‘Hadiz Gezelim’i Etv Facebook ve Youtube hesaplarından da izleyebilirsiniz.
Etv ekranlarında Manisa’nın güzelliklerini tanıtan "Hadi Gezelim" programında son olarak Şehzadeler ilçesine bağlı kırsal mahalle Karaoğlanlı’nın kültürü tanıtıldı.

Etv ekranlarında her hafta cuma günü saat 20:00’de yayınlanan ‘Hadi Gezelim’ programının yeni bölümü Şehzadeler ilçesine bağlı meyve ve sebze diyarı Karaoğlanlı Mahallesi'nde çekildi. Sunucu Belgin Koçak, Manisa merkeze 20 km uzaklığıyla şehre çok yakın olan Karaoğlanlı Mahallesi sakinlerinin, doğallığından hiçbir şey kaybetmeyerek ‘köy’ hayatını tüm samimiyetiyle yaşamasını keyifli sohbetler eşliğinde ekranlara taşıdı. Muhtar Hakan Kara’nın ev sahipliğinde, gezilerek köyün tarihi bilgileri anlatılırken, üreten kadınların başarı hikayeleri de programa konu oldu. Sunucu Koçak, Halk Eğitim Merkezi'nde kadınlarla bir araya geldi, el emeği göz nuru işleri kadınlara öğreten Münevver Pala Hoca'dan da bu el işlerinin teknik bilgilerini aldı.

PEKCAN’DAN KADINLARA HAMUR MAKİNESİ JESTİ

Hadi Gezelim’de Ramazan ayına hazırlık yapmaya başlayan Karaoğlanlı'nın çalışkan kadınları, Pekcan Ticaret'in sahibi Halil Pekcan'ın evinin bahçesinde, (Halil Pekcan'ın mahalleli kadınlara, hamur işlerini yapması için aldığı hamur makinesi ile hazırladıkları hamurlarla) Ramazan'a özel olarak açtıkları börek ve tatlı yapımında kullanacakları yufkaları Koçak ile sohbet eşliğinde bir yandan açtı bir yandan da taş fırında fırınlayarak kuruttu.  

TARİHTE YOLCULUĞA ÇIKARACAK SOKAKLAR

Sokak aralarında dolaşırken, eski yapı evlerin mistik dokusunun büyüsü ile adeta tarihte yolculuğa çıkartan Karaoğlanlı’ya hiç gitmediyseniz ve merak ediyorsanız, bu akşam saat 20:00'de, Etv'de yayınlanacak olan "Hadi Gezelim" programını sakın kaçırmayın. ‘Hadiz Gezelim’i Etv Facebook ve Youtube hesaplarından da izleyebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.