ÇEVRECİ FİLM FESTİVALİNİN GALASI YAPILDI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.11.2016 - 16:13, Güncelleme: 20.11.2016 - 16:13
 

ÇEVRECİ FİLM FESTİVALİNİN GALASI YAPILDI

Çevre ve iklimi ela alan 9. Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Manisa’da ilk kez düzenlendi. Manisa'da Çölyak ve Organik Beslenme Derneği ile Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) işbirliğiyle Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonunda 9. Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali galası gerçekleştirildi.
Haber Merkezi Galaya AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa milletvekili Murat Baybatur, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk katıldı. Festivale katkılarından dolayı AK Parti Milletvekili Baybatur’a Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Şivecan, CHP Biçer’e Manisa Girişimciler Derneği Başkanı Ayberk Aloğlu ve Kaymakam Çorumluoğlu’na ise 7 yaşındaki Duru Şivecan plaket takdim etti. Galada davetliler “Yaşayan Tohum” belgeselini izledi. Hayatın hassas bir denge olduğunu vurgulayan MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu, bu dengenin ekseninde olan şeyin nesnelerin birbirine saygısı ve birbirini yaşatma arzusu olduğunu kaydetti. Aloğlu, “Bu arzu hırsa dönüşürse kıyamet dediğimiz senaryonun fitili ateşlenir, düzen bozulur ve birbirini yaşatma arzusu birbirin yok etme yarışına dönüşür. Bu anlamda biz insanların doğaya ihtiyacı vardır. Fakat doğa bizsiz de varlığını sürdürmeye muktedirdir. Bize doğayı iki kileme ile ifade edin diye sorulsa hepimiz ‘mavi ve yeşil’ deriz ki iki renk de yaşamın, canlılığın sembolüdür. Sevgisiz, sevdasız bir hayatı, yani mavisiz-yeşilsiz bir geleceğimizi çocuklarımıza reva görmeyiz. Bu yüzdendir ki doğanın yaşam çığlığına kulak veriyor yeşilin tükenmesine, mavinin kirlenmesine fırsat vermiyoruz, vermeyeceğiz” dedi.Çölyak hastalığının farkına varılması adına böyle bir festivalde yer almaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Şivecan, 2015 verilerine göre 475 çölyak hastasının bulunduğunu kaydetti. Dünya verilerine göre her 100 kişiden bir kişinin çölyaklı olduğunu belirten Şivecan, tanısının zor konulan bir hastalık olduğunu söyledi.3 gün sürecek festivalle dünyanın önemli belgesellerinden olan 30 belgesel ücretsiz olarak izlendi. Galada davetliler “Yaşayan Tohum” belgeselini izledi.
Çevre ve iklimi ela alan 9. Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Manisa’da ilk kez düzenlendi. Manisa'da Çölyak ve Organik Beslenme Derneği ile Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) işbirliğiyle Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonunda 9. Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali galası gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

Galaya AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa milletvekili Murat Baybatur, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk katıldı. Festivale katkılarından dolayı AK Parti Milletvekili Baybatur’a Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Şivecan, CHP Biçer’e Manisa Girişimciler Derneği Başkanı Ayberk Aloğlu ve Kaymakam Çorumluoğlu’na ise 7 yaşındaki Duru Şivecan plaket takdim etti. Galada davetliler “Yaşayan Tohum” belgeselini izledi. Hayatın hassas bir denge olduğunu vurgulayan MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu, bu dengenin ekseninde olan şeyin nesnelerin birbirine saygısı ve birbirini yaşatma arzusu olduğunu kaydetti. Aloğlu, “Bu arzu hırsa dönüşürse kıyamet dediğimiz senaryonun fitili ateşlenir, düzen bozulur ve birbirini yaşatma arzusu birbirin yok etme yarışına dönüşür. Bu anlamda biz insanların doğaya ihtiyacı vardır. Fakat doğa bizsiz de varlığını sürdürmeye muktedirdir. Bize doğayı iki kileme ile ifade edin diye sorulsa hepimiz ‘mavi ve yeşil’ deriz ki iki renk de yaşamın, canlılığın sembolüdür. Sevgisiz, sevdasız bir hayatı, yani mavisiz-yeşilsiz bir geleceğimizi çocuklarımıza reva görmeyiz. Bu yüzdendir ki doğanın yaşam çığlığına kulak veriyor yeşilin tükenmesine, mavinin kirlenmesine fırsat vermiyoruz, vermeyeceğiz” dedi.Çölyak hastalığının farkına varılması adına böyle bir festivalde yer almaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Şivecan, 2015 verilerine göre 475 çölyak hastasının bulunduğunu kaydetti. Dünya verilerine göre her 100 kişiden bir kişinin çölyaklı olduğunu belirten Şivecan, tanısının zor konulan bir hastalık olduğunu söyledi.3 gün sürecek festivalle dünyanın önemli belgesellerinden olan 30 belgesel ücretsiz olarak izlendi. Galada davetliler “Yaşayan Tohum” belgeselini izledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.