CHP 94’ÜNCÜ YILINI KUTLADI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.09.2017 - 09:12, Güncelleme: 11.09.2017 - 09:12
 

CHP 94’ÜNCÜ YILINI KUTLADI

Manisa’da, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 94’üncü yıldönümü törenle kutlandı. CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, “Kimse kaygılanmasın CHP olduğu sürece Türkiye aydınlığa çıkacaktır, çağdaş uygarlığı yakalayacaktır” dedi.
9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 94’üncü kuruluş yıldönümünü kutladı. CHP Manisa İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenledi. Törene CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut ve partililer katıldı. Törende CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu’nun kutlama mesajları okundu. "SAVAŞ MEYDANLARINDA KURULAN BİR PARTİYİZ" CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, CHP’nin kurulduğu günden bugüne çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri olan devrimlerin ve cumhuriyetin koruyucusu ve teminatı olduğunun altını çizdi.Tokul, “Partimiz, otoriter rejimlerin, devletlerin, imparatorlukların yıkılmasına rağmen 94 yıldır çağdaşlığın, demokrasi ve insan haklarının, ulus devlet modelinin ve laikliğin yıkılmaz kalesi olarak ayaktadır. Biz aynı zamanda savaş meydanlarında kurulan bir partiyiz. Kuvay-i Milliye bizim köklerimizde. Ulusal kurtuluş savaşını verip ve büyük devrimleri gerçekleştiren dünyadaki tek partiyiz” şeklinde konuştu. “KİMSE KAYGILANMASIN” Tokul, konuşmasında “Partimizin en yeni üyesinden en eski üyesine kadar biz Cumhuriyet Halk Partililer, dünyada ve bölgemizdeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen laiklikten ödün vermeden, Atatürkçü düşünceden ayrılmadan, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, ulusal birliğimizi ve cumhuriyetimizi koruyacağız, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edeceğiz” dedi. Türkiye’de karamsar bir hava ve ciddi bir kaygının olduğunu bildiklerini kaydeden Tokul, “Kimse kaygılanmasın CHP olduğu sürece Türkiye aydınlığa çıkacaktır, çağdaş uygarlığı yakalayacaktır.” ifadelerini kullandı. “Ulusa hizmet yolunda bütün varlığımızla çalışmak, tüm parti üyelerimizin vazgeçilmez andıdır” diyen Tokul, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi CHP’nin 94’üncü kuruluş yıldönümü ve güzel İzmir’imizin 95’inci kurtuluş gününü kutluyor, partimizin kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal eden tüm partililerimizi sevgi ve özlemle anıyoruz.” 
Manisa’da, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 94’üncü yıldönümü törenle kutlandı. CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, “Kimse kaygılanmasın CHP olduğu sürece Türkiye aydınlığa çıkacaktır, çağdaş uygarlığı yakalayacaktır” dedi.
9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 94’üncü kuruluş yıldönümünü kutladı. CHP Manisa İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenledi. Törene CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut ve partililer katıldı. Törende CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu’nun kutlama mesajları okundu.



"SAVAŞ MEYDANLARINDA KURULAN BİR PARTİYİZ"
CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, CHP’nin kurulduğu günden bugüne çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri olan devrimlerin ve cumhuriyetin koruyucusu ve teminatı olduğunun altını çizdi.Tokul, “Partimiz, otoriter rejimlerin, devletlerin, imparatorlukların yıkılmasına rağmen 94 yıldır çağdaşlığın, demokrasi ve insan haklarının, ulus devlet modelinin ve laikliğin yıkılmaz kalesi olarak ayaktadır. Biz aynı zamanda savaş meydanlarında kurulan bir partiyiz. Kuvay-i Milliye bizim köklerimizde. Ulusal kurtuluş savaşını verip ve büyük devrimleri gerçekleştiren dünyadaki tek partiyiz” şeklinde konuştu.



“KİMSE KAYGILANMASIN”
Tokul, konuşmasında “Partimizin en yeni üyesinden en eski üyesine kadar biz Cumhuriyet Halk Partililer, dünyada ve bölgemizdeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen laiklikten ödün vermeden, Atatürkçü düşünceden ayrılmadan, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, ulusal birliğimizi ve cumhuriyetimizi koruyacağız, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edeceğiz” dedi. Türkiye’de karamsar bir hava ve ciddi bir kaygının olduğunu bildiklerini kaydeden Tokul, “Kimse kaygılanmasın CHP olduğu sürece Türkiye aydınlığa çıkacaktır, çağdaş uygarlığı yakalayacaktır.” ifadelerini kullandı. “Ulusa hizmet yolunda bütün varlığımızla çalışmak, tüm parti üyelerimizin vazgeçilmez andıdır” diyen Tokul, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi CHP’nin 94’üncü kuruluş yıldönümü ve güzel İzmir’imizin 95’inci kurtuluş gününü kutluyor, partimizin kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal eden tüm partililerimizi sevgi ve özlemle anıyoruz.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.