CHP'den sert tepki!

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.12.2020 - 16:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 16:00
 

CHP'den sert tepki!

Geçtiğimiz Salı akşam saatlerinde Manisa İl Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda, Covid-19 tanısı için kullanılan PCR testini yapan görevli memurlara gönderilen yemeğin fotoğrafı, CHP’nin önceki dönem Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı. Tepki çeken yemek fotoğrafı sonrası CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, Manisa İl Halk Sağlığı Laboratuvar’ının önünde basın açıklaması yaptı.
Başkan Gürtunca yaptığı açıklamada sağlık emekçilerinin yaşadığı soruna dikkat çekerek: “Geçtiğimiz akşam Manisa İl Halk Sağlığı Laboratuvar’ında sağlık emekçilerine gönderilen akşam menüsü adı altında gönderilen peynir ekmek, tepkilere yol açmıştır. Kendisinin ve ailesinin sağlığını hiçe sayarak 12 saat çalışan sağlık emekçilerine akşam yemeği adı altında gönderilen bu peynir ekmek menüsü kabul edilemez. Bu günlerde en çok mesai harcayan ve yurttaşlarımızın koronavirüs salgını ile en ön cephede mücadele eden sağlık emekçilerine reva görülen bu peynir ekmek menüsü insan onuruna hakaret niteliği taşımaktadır. Bu yemek, sağlık emekçilerimizin günlük ihtiyacını asla karşılayamaz” ifadelerini kullandı. ‘PAYLAŞANA DEĞİL, YAPANA BAKIN!’ Fotoğrafı paylaşan kişiyi araştırdıkları duyumunu alan ve bu konuda tepkisini dile getiren Başkan Gürtunca: “Bu olay dün akşam ortaya çıktıktan sonra, yetkililerden bu hatanın düzeltileceğine dair bir açıklama beklerken, fotoğrafın kim tarafından sızdırıldığının soruşturulmasına gidilmesi, bu ayıbı daha da büyütmüştür. Sağlık emekçilerinin ve halkın bu olayla ilgili beklentisi bir daha böyle bir hatanın tekrarlanmamasıdır. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Fotoğrafı kimin paylaştığının peşine düşeceğinize, böyle bir yemeği sağlık emekçilerine reva gören zihniyetin peşine düşün. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sağlık emekçilerimizin kelle koltukta görev yaptıklarının farkındayız. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman sağlık emekçilerinin yanındadır ve olmaya devam edecektir. Bu olay çözüme kavuşuncaya kadar takipçi olacağız” dedi.
Geçtiğimiz Salı akşam saatlerinde Manisa İl Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda, Covid-19 tanısı için kullanılan PCR testini yapan görevli memurlara gönderilen yemeğin fotoğrafı, CHP’nin önceki dönem Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı. Tepki çeken yemek fotoğrafı sonrası CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, Manisa İl Halk Sağlığı Laboratuvar’ının önünde basın açıklaması yaptı.

Başkan Gürtunca yaptığı açıklamada sağlık emekçilerinin yaşadığı soruna dikkat çekerek: “Geçtiğimiz akşam Manisa İl Halk Sağlığı Laboratuvar’ında sağlık emekçilerine gönderilen akşam menüsü adı altında gönderilen peynir ekmek, tepkilere yol açmıştır. Kendisinin ve ailesinin sağlığını hiçe sayarak 12 saat çalışan sağlık emekçilerine akşam yemeği adı altında gönderilen bu peynir ekmek menüsü kabul edilemez. Bu günlerde en çok mesai harcayan ve yurttaşlarımızın koronavirüs salgını ile en ön cephede mücadele eden sağlık emekçilerine reva görülen bu peynir ekmek menüsü insan onuruna hakaret niteliği taşımaktadır. Bu yemek, sağlık emekçilerimizin günlük ihtiyacını asla karşılayamaz” ifadelerini kullandı.

‘PAYLAŞANA DEĞİL, YAPANA BAKIN!’

Fotoğrafı paylaşan kişiyi araştırdıkları duyumunu alan ve bu konuda tepkisini dile getiren Başkan Gürtunca: “Bu olay dün akşam ortaya çıktıktan sonra, yetkililerden bu hatanın düzeltileceğine dair bir açıklama beklerken, fotoğrafın kim tarafından sızdırıldığının soruşturulmasına gidilmesi, bu ayıbı daha da büyütmüştür. Sağlık emekçilerinin ve halkın bu olayla ilgili beklentisi bir daha böyle bir hatanın tekrarlanmamasıdır. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Fotoğrafı kimin paylaştığının peşine düşeceğinize, böyle bir yemeği sağlık emekçilerine reva gören zihniyetin peşine düşün. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sağlık emekçilerimizin kelle koltukta görev yaptıklarının farkındayız. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman sağlık emekçilerinin yanındadır ve olmaya devam edecektir. Bu olay çözüme kavuşuncaya kadar takipçi olacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.