CHP'Lİ TOKUL HAKSIZLIĞA DİKKAT ÇEKTİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.11.2016 - 09:25, Güncelleme: 23.11.2016 - 09:25
 

CHP'Lİ TOKUL HAKSIZLIĞA DİKKAT ÇEKTİ

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 678 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile Askerlik Kanunu'nda düzenleme yapıldı.Yapılan bu düzenlemenin ardından açıklama yapan CHP İl Başkanı Halil Tokul, düzenlemesi yapılan kanununun geçmişte yitirilen Şehitlere bir haksızlık olduğuna önemle dikkat çekti.
Mustafa ATADİL Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. KHK’ya göre; Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanların çocukları ve kardeşleri, istekli olmadıkça silah altına alınmayacak, askerdekiler ise istemeleri halinde terhis edilecek. “15 TEMMUZ ÖNCESİNDE ŞEHİT OLANLARIN HAKLARI NE OLACAK?” Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan  Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Manisa İl Başkanı Halil Tokul,AK Parti hükümetinin vermiş olduğu bu karar  neticesinde, 15 Temmuz tarihinden önce Şehit olanlara ve yakınlarına haksızlık yapıldığının altını çizdi.Tokul; “15 temmuz şehitleri şehitte, 15 Temmuz öncesinde şehit olanların hakları ne olacak?” diye sordu.   “ ŞEHİTLERİ KATEGORİZE EDİYORLAR” CHP İl Başkanı Halil Tokul 15 Temmuz öncesinde şehit olanlara haksızlık yapıldığına vurgu yaparak, “Böyle bir kanunnamenin çıkması tam anlamıyla bir sürpriz.Tanımlama yapacak kelime bulamıyorum.Sadece 15 Temmuz’da yitirdiklerimizin şehit kabul edilmesi yanlış bir cümle.Çünkü bu ülkede Kıbrıs Şehitlerimiz var,Doğu ve Güneydaoğudayıllardır  PKK ile mücadele eden şehitlerimiz var,Öğretmenlerimiz var onlarda şehit. Ülke birlik ve beraberliğinin korunması için Şehit olan vatandaşlarımızın bir bölümünün şehit kabul edilip bir bölümünün edilmemesi mantığını anlamak gerçekten çok güç.Halkımız bunu mutlaka değerlendirecektir.Belli bir tarihten itibaren milat kabul edip, o tarihten önce şehit olanları şehit kabul etmemek devlet ciddiyetiylede bağdaşmayan bir durumdur. Şehitlerin kategorize edilmesi kadar yanlış bir şey yok.Ben halkımızın ve Şehit yakınlarımızın hükümete gerekli cevabı ve tepkiyi vereceğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. “15 TEMMUZ ŞEHİDİNİN YAKINI FETÖ’CÜ ÇIKARSA?” CHP  İl Başkanı Halil Tokul Devleti ve kararları alan organları ciddiyetsizlikle suçlayarak,  “Biz 1980 dönemini yaşamış insanlarız. İki kardeşin birisinin solcu birisinin sağcı olduğu günleri biliriz. 15 Temmuz’da şehit olan kardeşlerimizin kardeşleri ya da çocukları FETÖ’cü olabilir, başka terör örgütleriyle bağlantılı olabilir. O zaman ne yapacaksınız? Bu sorunla ilgili nasıl bir süreç izlenecek? Böyle bir devlet ciddiyeti olamaz” diye konuştu.      
Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 678 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile Askerlik Kanunu'nda düzenleme yapıldı.Yapılan bu düzenlemenin ardından açıklama yapan CHP İl Başkanı Halil Tokul, düzenlemesi yapılan kanununun geçmişte yitirilen Şehitlere bir haksızlık olduğuna önemle dikkat çekti.
Mustafa ATADİL
Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. KHK’ya göre; Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanların çocukları ve kardeşleri, istekli olmadıkça silah altına alınmayacak, askerdekiler ise istemeleri halinde terhis edilecek.

“15 TEMMUZ ÖNCESİNDE ŞEHİT OLANLARIN HAKLARI NE OLACAK?”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan  Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Manisa İl Başkanı Halil Tokul,AK Parti hükümetinin vermiş olduğu bu karar  neticesinde, 15 Temmuz tarihinden önce Şehit olanlara ve yakınlarına haksızlık yapıldığının altını çizdi.Tokul; “15 temmuz şehitleri şehitte, 15 Temmuz öncesinde şehit olanların hakları ne olacak?” diye sordu.
 
“ ŞEHİTLERİ KATEGORİZE EDİYORLAR”
CHP İl Başkanı Halil Tokul 15 Temmuz öncesinde şehit olanlara haksızlık yapıldığına vurgu yaparak, “Böyle bir kanunnamenin çıkması tam anlamıyla bir sürpriz.Tanımlama yapacak kelime bulamıyorum.Sadece 15 Temmuz’da yitirdiklerimizin şehit kabul edilmesi yanlış bir cümle.Çünkü bu ülkede Kıbrıs Şehitlerimiz var,Doğu ve Güneydaoğudayıllardır  PKK ile mücadele eden şehitlerimiz var,Öğretmenlerimiz var onlarda şehit. Ülke birlik ve beraberliğinin korunması için Şehit olan vatandaşlarımızın bir bölümünün şehit kabul edilip bir bölümünün edilmemesi mantığını anlamak gerçekten çok güç.Halkımız bunu mutlaka değerlendirecektir.Belli bir tarihten itibaren milat kabul edip, o tarihten önce şehit olanları şehit kabul etmemek devlet ciddiyetiylede bağdaşmayan bir durumdur. Şehitlerin kategorize edilmesi kadar yanlış bir şey yok.Ben halkımızın ve Şehit yakınlarımızın hükümete gerekli cevabı ve tepkiyi vereceğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

“15 TEMMUZ ŞEHİDİNİN YAKINI FETÖ’CÜ ÇIKARSA?”
CHP  İl Başkanı Halil Tokul Devleti ve kararları alan organları ciddiyetsizlikle suçlayarak,  “Biz 1980 dönemini yaşamış insanlarız. İki kardeşin birisinin solcu birisinin sağcı olduğu günleri biliriz. 15 Temmuz’da şehit olan kardeşlerimizin kardeşleri ya da çocukları FETÖ’cü olabilir, başka terör örgütleriyle bağlantılı olabilir. O zaman ne yapacaksınız? Bu sorunla ilgili nasıl bir süreç izlenecek? Böyle bir devlet ciddiyeti olamaz” diye konuştu.
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.