CHP’DEN ‘KADINLAR İÇİN ADALET’ TALEBİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.03.2022 - 15:11, Güncelleme: 08.03.2022 - 15:11
 

CHP’DEN ‘KADINLAR İÇİN ADALET’ TALEBİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal il başkanlığında ilçe kadın kolları ve partili kadınlarla birlikte basın toplantısı düzenledi. Türkiye’de 2021 yılında 497 kadının öldürüldüğüne dikkat çeken CHP’li Uysal, mevcut yasaların yeteri kadar uygulanmadığını ifade etti.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal il başkanlığında ilçe kadın kolları ve partili kadınlarla birlikte basın toplantısı düzenleyerek hem iktidara seslendi hem de kadının toplumsal alanda yaşadığı sıkıntıları tekrar gözler önüne serdi. Açıklamaya CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca’da katılarak destek verdi. “497 KADININ ÖLÜMÜ İLE TESELLİ OLUNMASINA İSYAN EDİYORUZ” Açıklamasında Türkiye’de 2021 yılında 497 kadının öldürüldüğüne dikkat çeken CHP’li Uysal, mevcut yasaların yeteri kadar uygulanmadığını ifade etti. CHP’li Uysal yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’ni fesheden Erdoğan, geçen hafta Türkiye’de kadın cinayeti oranının Avrupa ülkelerinden geride olduğunu söyledi. Şu gerçeği hatırlatmak isteriz ki; 2021 yılında 217’si şüpheli olmak üzere 497 kız kardeşimiz katledildi. 497 bir sayı değildir; 497 evlattır, kardeştir, annedir, hayattan koparılan canlardır. Biz tek bir kız kardeşimizin şiddet görmesine, hayattan koparılmasına tahammül edemezken, 497 kadının ölümü ile teselli olunmasına isyan ediyoruz. Şiddet uygulayıp mahkemelerde bahanelerin arkasına sığınan erkekler, iyi hal veya tahrik indirimleri ile ödüllendiriliyor. Erdoğan, ısrarlı takibin suç olacağını açıkladı; ‘Cezası da 6 ay ile 2 yıl arasında olacak’ dedi. Oysaki Türk Ceza Kanunu’nun 96. maddesi ısrarlı takibi de kapsayan sistematik şiddet türleri için 2 ile 5 yıl arasında ceza öngörüyor. O halde ceza artışı yok, indirimi var! Gün artık kanunları değil, iktidarı değiştirme günüdür. Mevcut yasalar etkin şekilde uygulansa, adalet yerini bulacaktır. Bir kez daha sesleniyoruz. Yasalara dokunma, uygula!”-
8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal il başkanlığında ilçe kadın kolları ve partili kadınlarla birlikte basın toplantısı düzenledi. Türkiye’de 2021 yılında 497 kadının öldürüldüğüne dikkat çeken CHP’li Uysal, mevcut yasaların yeteri kadar uygulanmadığını ifade etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal il başkanlığında ilçe kadın kolları ve partili kadınlarla birlikte basın toplantısı düzenleyerek hem iktidara seslendi hem de kadının toplumsal alanda yaşadığı sıkıntıları tekrar gözler önüne serdi. Açıklamaya CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca’da katılarak destek verdi.

“497 KADININ ÖLÜMÜ İLE TESELLİ OLUNMASINA İSYAN EDİYORUZ”

Açıklamasında Türkiye’de 2021 yılında 497 kadının öldürüldüğüne dikkat çeken CHP’li Uysal, mevcut yasaların yeteri kadar uygulanmadığını ifade etti. CHP’li Uysal yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’ni fesheden Erdoğan, geçen hafta Türkiye’de kadın cinayeti oranının Avrupa ülkelerinden geride olduğunu söyledi. Şu gerçeği hatırlatmak isteriz ki; 2021 yılında 217’si şüpheli olmak üzere 497 kız kardeşimiz katledildi. 497 bir sayı değildir; 497 evlattır, kardeştir, annedir, hayattan koparılan canlardır. Biz tek bir kız kardeşimizin şiddet görmesine, hayattan koparılmasına tahammül edemezken, 497 kadının ölümü ile teselli olunmasına isyan ediyoruz. Şiddet uygulayıp mahkemelerde bahanelerin arkasına sığınan erkekler, iyi hal veya tahrik indirimleri ile ödüllendiriliyor. Erdoğan, ısrarlı takibin suç olacağını açıkladı; ‘Cezası da 6 ay ile 2 yıl arasında olacak’ dedi. Oysaki Türk Ceza Kanunu’nun 96. maddesi ısrarlı takibi de kapsayan sistematik şiddet türleri için 2 ile 5 yıl arasında ceza öngörüyor. O halde ceza artışı yok, indirimi var! Gün artık kanunları değil, iktidarı değiştirme günüdür. Mevcut yasalar etkin şekilde uygulansa, adalet yerini bulacaktır. Bir kez daha sesleniyoruz. Yasalara dokunma, uygula!”-

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.