CHP’Lİ BALABAN: “AK PARTİLİLER SU ZAMMINA EVET DEMEK ZORUNDA KALDI”

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.05.2019 - 18:37, Güncelleme: 22.05.2019 - 18:37
 

CHP’Lİ BALABAN: “AK PARTİLİLER SU ZAMMINA EVET DEMEK ZORUNDA KALDI”

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MASKİ) toplantısında AK Parti’nin ve MHP’nin oylarıyla kabul edilen su zammı ile ilgili açıklamada bulunan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, zamma karşı olduklarını belirterek, “Geçtiğimiz yıllarda suya zam talebine karşı çıkan AK Parti bu toplantıda iyi bir sınav verememiştir. İstemedikleri bir karara imza attılar” dedi.  
 CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, partisinin il başkanlığında Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MASKİ) toplantısında AK Parti’nin ve MHP’nin oylarıyla kabul edilen su zammı ile ilgili açıklamada bulundu.   “ANCAK BİZ YİNE HAKLI ÇIKTIK”   CHP İl Başkanı Balaban, partisinin sosyal belediyecilik anlamında her zaman halkın çıkarlarının yanında olduğunu söyleyerek, “CHP halkçı belediyecilik modeli ile belediyede her konuda halkın yararına hizmetleri kendi belediyelerinde sunuyor. Muhalefet olduğu belediyelerde de halkın çıkarlarını korumak için elinden gelenin en iyisini yapıyor. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun 18 günlük belediye başkanlığında İstanbul’da suda ciddi indirim yaşandı. Bizde Millet İttifakı olarak geçtiğimiz yerel seçimlerde halka dokunan en önemli vaatlerimizden biri suda yüzde 40 indirimdi. Bunun projesini de halkımız ile paylaşmıştık. Ama Manisa halkının tercihine saygı duyuyoruz. Ancak biz yine haklı çıktık” diye konuştu.   “AK PARTİ İSTEMEDİĞİ BİR KARARA İMZA ATTI”   MASKİ toplantısındaki suya zam kararında AK Parti’nin ‘Cumhur İttifakı’ içinde olması gerekçesiyle istemediği bir karara ‘Evet’ demek zorunda kaldığını ifade eden CHP’li Balaban, “Daha öncede belirttiğimiz gibi suya zam konusunda CHP olarak ‘Ret’ oyu vereceğimizi söylemiştik. Ancak en son yapılan toplantıda CHP’nin ve İYİ Parti’nin ‘Ret’ oylarına rağmen, mecliste Cumhur İttifakı olan AK Parti ve MHP’nin oy çokluğuyla aldığı karar ile su zammı kabul edilmiştir. Halkın zararına olan bu karar yürürlüğü girdi. Bu karar konusunda sonuna kadar halkımızın çıkarlarını korumak için mücadele edeceğiz. 2 yıl önceki açıklamalara baktığımızda AK Parti yöneticileri ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri de su zammı konusunda ‘Ret’ oyu vermişlerdi. Ama ne yazık ki en son toplantıda AK Partililer iyi bir sınav veremediler. Bu belki Cumhur İttifakı’nın zorunlu bir gereği oldu. İstemedikleri bir karara imza attılar. Bu daha kötü bir noktadır. İnsanların istemediği bir karara ‘Evet’ demesi çok olumsuz bir tablodur. Bu su zammının sonuna kadar karşısındayız. Bunun Türkiye’de örnekleri var. Tunceli ve ondan önceki Ovacık Belediyesi’nin yaptığının örnekleri var. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun 18 günlük belediye başkanlığında ve İzmir Belediyesi’nin yaptığı örnekler var. Halkçı belediyeciliği iktidarda olduğumuz her yerde savunacağız. Halkın yararları elimizden geleni yapacağız’’ şeklinde konuştu.  
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MASKİ) toplantısında AK Parti’nin ve MHP’nin oylarıyla kabul edilen su zammı ile ilgili açıklamada bulunan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, zamma karşı olduklarını belirterek, “Geçtiğimiz yıllarda suya zam talebine karşı çıkan AK Parti bu toplantıda iyi bir sınav verememiştir. İstemedikleri bir karara imza attılar” dedi.  

 CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, partisinin il başkanlığında Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MASKİ) toplantısında AK Parti’nin ve MHP’nin oylarıyla kabul edilen su zammı ile ilgili açıklamada bulundu.
 
“ANCAK BİZ YİNE HAKLI ÇIKTIK”
 
CHP İl Başkanı Balaban, partisinin sosyal belediyecilik anlamında her zaman halkın çıkarlarının yanında olduğunu söyleyerek, “CHP halkçı belediyecilik modeli ile belediyede her konuda halkın yararına hizmetleri kendi belediyelerinde sunuyor. Muhalefet olduğu belediyelerde de halkın çıkarlarını korumak için elinden gelenin en iyisini yapıyor. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun 18 günlük belediye başkanlığında İstanbul’da suda ciddi indirim yaşandı. Bizde Millet İttifakı olarak geçtiğimiz yerel seçimlerde halka dokunan en önemli vaatlerimizden biri suda yüzde 40 indirimdi. Bunun projesini de halkımız ile paylaşmıştık. Ama Manisa halkının tercihine saygı duyuyoruz. Ancak biz yine haklı çıktık” diye konuştu.
 
“AK PARTİ İSTEMEDİĞİ BİR KARARA İMZA ATTI”
 
MASKİ toplantısındaki suya zam kararında AK Parti’nin ‘Cumhur İttifakı’ içinde olması gerekçesiyle istemediği bir karara ‘Evet’ demek zorunda kaldığını ifade eden CHP’li Balaban, “Daha öncede belirttiğimiz gibi suya zam konusunda CHP olarak ‘Ret’ oyu vereceğimizi söylemiştik. Ancak en son yapılan toplantıda CHP’nin ve İYİ Parti’nin ‘Ret’ oylarına rağmen, mecliste Cumhur İttifakı olan AK Parti ve MHP’nin oy çokluğuyla aldığı karar ile su zammı kabul edilmiştir. Halkın zararına olan bu karar yürürlüğü girdi. Bu karar konusunda sonuna kadar halkımızın çıkarlarını korumak için mücadele edeceğiz. 2 yıl önceki açıklamalara baktığımızda AK Parti yöneticileri ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri de su zammı konusunda ‘Ret’ oyu vermişlerdi. Ama ne yazık ki en son toplantıda AK Partililer iyi bir sınav veremediler. Bu belki Cumhur İttifakı’nın zorunlu bir gereği oldu. İstemedikleri bir karara imza attılar. Bu daha kötü bir noktadır. İnsanların istemediği bir karara ‘Evet’ demesi çok olumsuz bir tablodur. Bu su zammının sonuna kadar karşısındayız. Bunun Türkiye’de örnekleri var. Tunceli ve ondan önceki Ovacık Belediyesi’nin yaptığının örnekleri var. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun 18 günlük belediye başkanlığında ve İzmir Belediyesi’nin yaptığı örnekler var. Halkçı belediyeciliği iktidarda olduğumuz her yerde savunacağız. Halkın yararları elimizden geleni yapacağız’’ şeklinde konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.