Çilek Üretimiyle Parlayan Köprübaşı Adım Adım Tanıtıldı

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.06.2021 - 10:40, Güncelleme: 25.06.2021 - 10:40
 

Çilek Üretimiyle Parlayan Köprübaşı Adım Adım Tanıtıldı

Etv ekranlarında yayınlanan “Hadi Gezelim" programında Manisa’nın ilçeleri adım adım gezilerek tanıtılmaya devam ediliyor. Program bu hafta, son yıllarda çilek üretimiyle parlayan ve Demirköprü Barajı’nı içinde bulunduran Köprübaşı ilçesinde çekildi.
Etv'de her hafta cuma günü saat 20:00'de yayınlanan, "Hadi Gezelim" programı son olarak Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde çekildi. Gediz Ovası'nın verimli topraklarında bulunması ve ilçeye can suyu olan Demirköprü Barajı’nı içinde barındırması sebebiyle halkın geçim kaynağının tarım olduğu Köprübaşı’nda hem çiftçilerin sorunları ele alındı hem de ilçedeki yaşam koşulları aktarıldı. Buğday, arpa, zeytin, haşhaş, üzüm ve tütün yetiştiriciliğinin çok fazla olduğu ilçede son yıllarda bölge halkının deyim yerindeyse kaderini değiştiren çilek seralarına gidilerek tanıtıldı. MUHTARLARDAN VE BÖLGE HALKINDAN ETV’YE BÜYÜK İLGİ Etv ekibinin geleceğini duyan Köprübaşı muhtarları, bölge halkı ve üreticiler yaptıkları yemekler, sergiledikleri misafirperverlik ve güler yüzle televizyon ekibine büyük ilgi gösterdi. Çekimler Alanyolu ve Kıranşeyh mahallelerinde yapılırken ilçenin bütün muhtarları, Köprübaşı Belediyesi Alanyolu Mahallesi Çok Amaçlı Salonu önünde kurdukları stantlarda, bölgesel tarım ürünlerini tanıttı. Alanyolu Mahallesi Muhtarı Nuri Ataş ve Kıranşeyh Mahallesi Muhtarı Turgay Ayaz, tüm muhtarlar ve vatandaşlar mahallelerindeki yaşamı her yönüyle anlattı. Köprübaşı’nda gerçekleştirilen birbirinden özel röportajların tamamını; Etv Manisa Facebook hesabından izleyebilirsiniz. Yapılan çekimlerinde ortaya çıkan birbirinden güzel kareler ise şu şekilde; Çilek ile ekonomisi yüzde 80 canlanan ilçede dışa göç büyük oranda önlendi. Çiftçiliğin yanı sıra hayvancılıkta oldukça fazla yapılıyor.   Hayatlarında ilk kez televizyona çıkacağını söyleyen çocuklarında mutluluğu yüzlerinden okundu. İlçenin ünlü Arap Şıh İlyaz Türbesi’nin hikayesi anlatıldı. İnanışa göre çocuğu olmayan çiftler dua ve dileklerini dile getirerek kurban kesiyorlar ve çocuğu oluyor.
Etv ekranlarında yayınlanan “Hadi Gezelim" programında Manisa’nın ilçeleri adım adım gezilerek tanıtılmaya devam ediliyor. Program bu hafta, son yıllarda çilek üretimiyle parlayan ve Demirköprü Barajı’nı içinde bulunduran Köprübaşı ilçesinde çekildi.

Etv'de her hafta cuma günü saat 20:00'de yayınlanan, "Hadi Gezelim" programı son olarak Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde çekildi. Gediz Ovası'nın verimli topraklarında bulunması ve ilçeye can suyu olan Demirköprü Barajı’nı içinde barındırması sebebiyle halkın geçim kaynağının tarım olduğu Köprübaşı’nda hem çiftçilerin sorunları ele alındı hem de ilçedeki yaşam koşulları aktarıldı. Buğday, arpa, zeytin, haşhaş, üzüm ve tütün yetiştiriciliğinin çok fazla olduğu ilçede son yıllarda bölge halkının deyim yerindeyse kaderini değiştiren çilek seralarına gidilerek tanıtıldı.

MUHTARLARDAN VE BÖLGE HALKINDAN ETV’YE BÜYÜK İLGİ

Etv ekibinin geleceğini duyan Köprübaşı muhtarları, bölge halkı ve üreticiler yaptıkları yemekler, sergiledikleri misafirperverlik ve güler yüzle televizyon ekibine büyük ilgi gösterdi. Çekimler Alanyolu ve Kıranşeyh mahallelerinde yapılırken ilçenin bütün muhtarları, Köprübaşı Belediyesi Alanyolu Mahallesi Çok Amaçlı Salonu önünde kurdukları stantlarda, bölgesel tarım ürünlerini tanıttı. Alanyolu Mahallesi Muhtarı Nuri Ataş ve Kıranşeyh Mahallesi Muhtarı Turgay Ayaz, tüm muhtarlar ve vatandaşlar mahallelerindeki yaşamı her yönüyle anlattı.

Köprübaşı’nda gerçekleştirilen birbirinden özel röportajların tamamını; Etv Manisa Facebook hesabından izleyebilirsiniz. Yapılan çekimlerinde ortaya çıkan birbirinden güzel kareler ise şu şekilde;

Çilek ile ekonomisi yüzde 80 canlanan ilçede dışa göç büyük oranda önlendi.

Çiftçiliğin yanı sıra hayvancılıkta oldukça fazla yapılıyor.

 

Hayatlarında ilk kez televizyona çıkacağını söyleyen çocuklarında mutluluğu yüzlerinden okundu.

İlçenin ünlü Arap Şıh İlyaz Türbesi’nin hikayesi anlatıldı. İnanışa göre çocuğu olmayan çiftler dua ve dileklerini dile getirerek kurban kesiyorlar ve çocuğu oluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.