CUMHURİYET BAŞSAVCISI ŞİMŞEK TSK'NIN GÖSTERDİĞİ HASSASİYETİ KALEME ALDI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.09.2016 - 20:13, Güncelleme: 24.09.2016 - 20:13
 

CUMHURİYET BAŞSAVCISI ŞİMŞEK TSK'NIN GÖSTERDİĞİ HASSASİYETİ KALEME ALDI

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şİmşek, sosyal medya hesabından 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirmeye devam ediyor. Başsavcı Şimşek, bu yazısında darbe girişimi gecesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gösterdiği hassasiyeti kaleme aldı.
Hain kalkışmanın olduğu gece saat 21:30 u gösterirken;Türk halkı tv kanalları karşısında ne olduğunu anlamaya çalışıyordu. İstanbulda köprüler tutulmuş, Ankarada jetler ve helikopterler alçak uçuş yapıyor halka acımasızca ateş ediyordu. Bu devletin şerefli üniformalarına kan damlatan hainler neyin peşindeydi? Çok geçmeden Başbakanın kararlı sesi ve Cumhurbaşkanının uyarılarıyla ne olduğu anlaşıldı.  Cumhuriyete ve demokrasiye inanan hiç bir insanımızın kabul etmeyeceği bir irade, seçim ile gelen siyasi iktidarı ve Cumhurbaşkanını yok etmeye, aldıkları dış destekle cüret etmiş ülkede yönetime aşağılık bir tavırla el koymaya kalkmıştı. Tarihi şan ve şeref ile dolu ordumuzun içine yuvalanan hain örgüt, maalesef devletin silahı ile halka rağmen demokrasiyi yok etmek istiyordu.  O gece vatanı için canını seve seve verecek halk sokaklara döküldü, canı pahasına bu kalkışmaya geçit vermedi. Peki ordumuzun devletine ve demokrasiye inanan neferleri ne yaptı? Bağlantı kurdukları tv kanallarında gür sesleriyle hainlere adeta siz bir hiçsiniz, haddinizi bildireceğiz dediler. Ümit DÜNDAR, Arif Çetin, Zekai Aksakallı, İsmail Metin Temel paşalarımız destan yazdılar. Ankarada Balyoz ve Ergenekon mağduru paşalarımız ve albaylarımız silahlarını kuşanıp Genel Kurmay ve Jandarma Genel Komutanlığı önüne gelerek oradaki hainler ile göğüs göğüse çarpışıp yaralandılar. Hele bir tanesi varki;tüm Türkiyenin gurur duyduğu Ömer HALİSDEMİR, şehit olacağını bile bile özel kuvvetler karargahını basmaya gelen hain generali alnının ortasına sıktığı kurşun ile öldürdü. Marmaristeki teröristleri günlerce süren operasyonlarda bir askerimizin dahi burnu kanamadan yakalayan Semih Okyar paşayı unutmak mümkünmüydü?  Yıllardır bu hainlere karşı mücadele eden Mustafa Önsel, Hakan Sargın,Mustafa Koç, Güven Şağban ve adını sayamayacağım kadar çok komutan canları pahasına bunlarla silahlı çatışmaya girdiler. İstanbulda şehit olan Sait Ertürk albayımız ve daha niceleri...  Darbe girişiminin üzerinden iki ay geçti. Önlenmesinde en önemli görevi ifa eden Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, bugün halkımızın hiç duymadıkları kadar manevi desteğine ihtiyaç duymaktadırlar. Kışlalarda, Alaylarda, Taburlarda hazır kıta bugünde vatanı için canını seve seve vermeye, Cerablusta, El-babta, Çukurcada, Tendürekte devam etmektedirler. Ancak büyük bir burukluk içindeler,yaşanılan acı süreç onları derinden etkilemiştir. Bizler halkımızın büyük desteği ile o kara geceyi gök kuşağına çeviren ordumuza ve onun onurlu vatan evlatlarına lütfen sahip çıkalım. Basını ile medyası ile devletin bütün kurumlarıyla hepimiz peygamber ocağımızın dumanının her daim tütmesi için gereğini yapmalıyız.  Not:Allah tektir, ordusu Türktür...
Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şİmşek, sosyal medya hesabından 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirmeye devam ediyor. Başsavcı Şimşek, bu yazısında darbe girişimi gecesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gösterdiği hassasiyeti kaleme aldı.
Hain kalkışmanın olduğu gece saat 21:30 u gösterirken;Türk halkı tv kanalları karşısında ne olduğunu anlamaya çalışıyordu. İstanbulda köprüler tutulmuş, Ankarada jetler ve helikopterler alçak uçuş yapıyor halka acımasızca ateş ediyordu. Bu devletin şerefli üniformalarına kan damlatan hainler neyin peşindeydi? Çok geçmeden Başbakanın kararlı sesi ve Cumhurbaşkanının uyarılarıyla ne olduğu anlaşıldı. 

Cumhuriyete ve demokrasiye inanan hiç bir insanımızın kabul etmeyeceği bir irade, seçim ile gelen siyasi iktidarı ve Cumhurbaşkanını yok etmeye, aldıkları dış destekle cüret etmiş ülkede yönetime aşağılık bir tavırla el koymaya kalkmıştı. Tarihi şan ve şeref ile dolu ordumuzun içine yuvalanan hain örgüt, maalesef devletin silahı ile halka rağmen demokrasiyi yok etmek istiyordu. 

O gece vatanı için canını seve seve verecek halk sokaklara döküldü, canı pahasına bu kalkışmaya geçit vermedi. Peki ordumuzun devletine ve demokrasiye inanan neferleri ne yaptı? Bağlantı kurdukları tv kanallarında gür sesleriyle hainlere adeta siz bir hiçsiniz, haddinizi bildireceğiz dediler. Ümit DÜNDAR, Arif Çetin, Zekai Aksakallı, İsmail Metin Temel paşalarımız destan yazdılar. Ankarada Balyoz ve Ergenekon mağduru paşalarımız ve albaylarımız silahlarını kuşanıp Genel Kurmay ve Jandarma Genel Komutanlığı önüne gelerek oradaki hainler ile göğüs göğüse çarpışıp yaralandılar. Hele bir tanesi varki;tüm Türkiyenin gurur duyduğu Ömer HALİSDEMİR, şehit olacağını bile bile özel kuvvetler karargahını basmaya gelen hain generali alnının ortasına sıktığı kurşun ile öldürdü. Marmaristeki teröristleri günlerce süren operasyonlarda bir askerimizin dahi burnu kanamadan yakalayan Semih Okyar paşayı unutmak mümkünmüydü? 

Yıllardır bu hainlere karşı mücadele eden Mustafa ÖnselHakan Sargın,Mustafa Koç, Güven Şağban ve adını sayamayacağım kadar çok komutan canları pahasına bunlarla silahlı çatışmaya girdiler. İstanbulda şehit olan Sait Ertürk albayımız ve daha niceleri... 

Darbe girişiminin üzerinden iki ay geçti. Önlenmesinde en önemli görevi ifa eden Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, bugün halkımızın hiç duymadıkları kadar manevi desteğine ihtiyaç duymaktadırlar. Kışlalarda, Alaylarda, Taburlarda hazır kıta bugünde vatanı için canını seve seve vermeye, Cerablusta, El-babta, Çukurcada, Tendürekte devam etmektedirler. Ancak büyük bir burukluk içindeler,yaşanılan acı süreç onları derinden etkilemiştir. Bizler halkımızın büyük desteği ile o kara geceyi gök kuşağına çeviren ordumuza ve onun onurlu vatan evlatlarına lütfen sahip çıkalım. Basını ile medyası ile devletin bütün kurumlarıyla hepimiz peygamber ocağımızın dumanının her daim tütmesi için gereğini yapmalıyız. 
Not:Allah tektir, ordusu Türktür...
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.