DEV TESİS YILDA 22 MİLYON METREKÜP ATIK SUYU ARITACAK

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.01.2019 - 12:43, Güncelleme: 06.01.2019 - 12:43
 

DEV TESİS YILDA 22 MİLYON METREKÜP ATIK SUYU ARITACAK

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yapımı tamamlanan Manisa Merkez Atık Su Arıtma Tesisinde 2019 yılında 22 milyon metreküp atık suyun arıtarak doğaya sağlıklı bir şekilde salınacağını söyledi.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, inşa ettiği atık su arıtma tesisleri ile daha temiz bir çevre için çalışıyor. Bu kapsamda, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde Manisa merkeze 75 milyon TL yatırım bedeli ile modern bir tesis kazandırıldı. Ülke genelinde parmakla gösterilecek bir tesise imza atan MASKİ, atık su arıtımına geçtiğimiz aylarda başladı. Tesiste, 2019 yılında 2 milyon metreküp atık su arıtılarak doğal çevreye zarar vermeden uzaklaştırılacak.  114 dönüm arazi üzerine kurulu olan tesise, doğu ve batı kollektör hatları üzerinden gelen atık sular gerekli ünitelerde arıtıldıktan sonra Gediz’e sağlıklı bir şekilde salınıyor. Tesiste ayrıca inşa edilen solar çamur kurutma ünitesi ile yılda 7 bin ton çamur da susuzlaştırılacak. Bu yatırım sayesinde Bereketli Gediz Havzası özlenen günlerine adım adım yaklaşacak. TESİSLERE 234 MİLYON TL YATIRIM Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, bütünüyle kalkınmış, çevre kirliliği sorununa son verilmiş bir Manisa için çalıştıklarının altını çizerek,  “Bugüne kadar atık su arıtma tesislerine 234 milyon TL yatırım yaptık. Çünkü hemşerilerimizin daha sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşaması için çalışıyoruz. İşletmeye aldığımız tesislerin yanı sıra Manisa, Turgutlu, Soma ve Gördes merkeze sıfırdan 4 tesis inşa ettik. Alaşehir merkeze yeni bir tesis kazandırmak için yoğun tempoda çalışıyoruz. Yine Alaşehir ilçemizde Kavaklıdere mahallemize bir tesis kazandırmak için yüklenici firmaya yer teslimini yaptık. MASKİ Genel Müdürlüğümüz Bütünşehir Yasası’nın ardından kurulan bir idaredir. Bu noktadan baktığımızda kısa süre içerisinde kat ettiğimiz mesafe çok büyük. Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak için yaptığımız yatırımlar Allah nasip ederse katlanarak devam edecek. Çünkü biz Manisa’mızı çok seviyoruz” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yapımı tamamlanan Manisa Merkez Atık Su Arıtma Tesisinde 2019 yılında 22 milyon metreküp atık suyun arıtarak doğaya sağlıklı bir şekilde salınacağını söyledi.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, inşa ettiği atık su arıtma tesisleri ile daha temiz bir çevre için çalışıyor. Bu kapsamda, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde Manisa merkeze 75 milyon TL yatırım bedeli ile modern bir tesis kazandırıldı. Ülke genelinde parmakla gösterilecek bir tesise imza atan MASKİ, atık su arıtımına geçtiğimiz aylarda başladı. Tesiste, 2019 yılında 2 milyon metreküp atık su arıtılarak doğal çevreye zarar vermeden uzaklaştırılacak.  114 dönüm arazi üzerine kurulu olan tesise, doğu ve batı kollektör hatları üzerinden gelen atık sular gerekli ünitelerde arıtıldıktan sonra Gediz’e sağlıklı bir şekilde salınıyor. Tesiste ayrıca inşa edilen solar çamur kurutma ünitesi ile yılda 7 bin ton çamur da susuzlaştırılacak. Bu yatırım sayesinde Bereketli Gediz Havzası özlenen günlerine adım adım yaklaşacak.

TESİSLERE 234 MİLYON TL YATIRIM
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, bütünüyle kalkınmış, çevre kirliliği sorununa son verilmiş bir Manisa için çalıştıklarının altını çizerek,  “Bugüne kadar atık su arıtma tesislerine 234 milyon TL yatırım yaptık. Çünkü hemşerilerimizin daha sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşaması için çalışıyoruz. İşletmeye aldığımız tesislerin yanı sıra Manisa, Turgutlu, Soma ve Gördes merkeze sıfırdan 4 tesis inşa ettik. Alaşehir merkeze yeni bir tesis kazandırmak için yoğun tempoda çalışıyoruz. Yine Alaşehir ilçemizde Kavaklıdere mahallemize bir tesis kazandırmak için yüklenici firmaya yer teslimini yaptık. MASKİ Genel Müdürlüğümüz Bütünşehir Yasası’nın ardından kurulan bir idaredir. Bu noktadan baktığımızda kısa süre içerisinde kat ettiğimiz mesafe çok büyük. Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak için yaptığımız yatırımlar Allah nasip ederse katlanarak devam edecek. Çünkü biz Manisa’mızı çok seviyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.