DİN HİZMETLERİ MERKEZİ’NİN TEMELİ DUALARLA ATILDI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.12.2021 - 17:31, Güncelleme: 13.12.2021 - 17:31
 

DİN HİZMETLERİ MERKEZİ’NİN TEMELİ DUALARLA ATILDI

Manisa İl Müftülüğü Din Hizmetleri Merkezi binasının temeli dualarla atıldı. Etv Organizasyon’un katkılarıyla gerçekleşen törene Manisa protokolü geniş katılım sağladı.
Manisa Adalet Saray yanında devlet ve millet iş birliği ile yapılacak olan binada Manisa İl Müftülüğü ve Yunusemre İlçe Müftülüğü hizmet binaları, 4-6 yaş Kur’an kursu, hafızlık takip ofisi, gençlik merkezi, ihtiyaç odaklı Kur’an kursu, aile ve dini rehberlik merkezi, diyanet engelsiz merkezi, kütüphane, diyanet yayınevi, hac umre eğitim salonu, sosyal medya stüdyosu, aşevi, tatbikat camii, konferans salonu, otopark bulunacak.  PROTOKOL DİYANETİ YALNIZ BIRAKMADI Temel atma törenine Manisa Vali Yardımcıları Aydın Memük, Mevlüt Özmen, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hüseyin Köroğlu, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Manisa İşkur İl Müdürü Eşref Aslan, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak, hayırseverler katıldı. Program Köy Hizmetleri Cami İmam Hatibi Osman Akkuş’un okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  “ŞEHRİN MANEVİ HAYATINA YÖN VERECEK” Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, 8 yıllı mazisi olan bir projeyi Besmele ile hayata geçireceklerini söyledi. Soykök, bu hayırlı hizmetin şehrin manevi hayatına yön vereceğini belirterek, “Toplam kapalı alan olarak 8100 metrekarelik bir alana sahip. 4 bloktan oluşacak. Uncubozköy’de camiye ihtiyacımız var. Cami ihtiyacımızı da hayırseverlerimizin destekleriyle gidereceğiz” dedi.  ENGELLER KALKACAK Binanın manevi danışmanlık merkezi olarak hizmet vereceğini açıklayan Müftü Soykök, gençlik merkezinin, kütüphanenin bulunacağını belirtti. Hafızlık Takiplik Ofisinin yer alacağını söyleyen Soykök, hafızlık belgesi aldığı halde Milli Eğitimde öğretmen olarak çalışan, sanayide işçi olarak çalışan bu insanlar için bir mekan olacağını dile getirdi. Engelli insanlar için yeni merkezin engelsiz bir mekan olacağını kaydeden Soykök, engellilerin rahat bir şekilde faydalanabileceğini vurguladı. Manisa’nın hayırsever bir topumdan oluştuğunu belirten Soykök, hayırsever insanların sayesinde binanın tamamlanacağını söyledi. HAYIRSEVERLERDEN BÜYÜK DESTEK  Manisa Vali Yardımcısı Aydın Memük, devlet millet iş birliğinin en güzel örneğini burada gördüklerini söyledi. Memük, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra hayırseverlerin de büyük desteği olduğunu belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, temel atma törenine katılması beklenen ancak programı nedeniyle katılamayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın selamlarını iletti. Bircan, mevcut müftülük binasının yeterli olmadığını ifade ederek, Manisa Müftülüğü tarafından çok güzel bir külliyenin kazandırılacağını vurguladı. İl Müftü Yardımcısı Ömer Kayhan tarafından dua edildi. Protokol üyeleri butona basarak ilk temeli attı.
Manisa İl Müftülüğü Din Hizmetleri Merkezi binasının temeli dualarla atıldı. Etv Organizasyon’un katkılarıyla gerçekleşen törene Manisa protokolü geniş katılım sağladı.

Manisa Adalet Saray yanında devlet ve millet iş birliği ile yapılacak olan binada Manisa İl Müftülüğü ve Yunusemre İlçe Müftülüğü hizmet binaları, 4-6 yaş Kur’an kursu, hafızlık takip ofisi, gençlik merkezi, ihtiyaç odaklı Kur’an kursu, aile ve dini rehberlik merkezi, diyanet engelsiz merkezi, kütüphane, diyanet yayınevi, hac umre eğitim salonu, sosyal medya stüdyosu, aşevi, tatbikat camii, konferans salonu, otopark bulunacak. 

PROTOKOL DİYANETİ YALNIZ BIRAKMADI

Temel atma törenine Manisa Vali Yardımcıları Aydın Memük, Mevlüt Özmen, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hüseyin Köroğlu, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Manisa İşkur İl Müdürü Eşref Aslan, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak, hayırseverler katıldı. Program Köy Hizmetleri Cami İmam Hatibi Osman Akkuş’un okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

“ŞEHRİN MANEVİ HAYATINA YÖN VERECEK”

Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, 8 yıllı mazisi olan bir projeyi Besmele ile hayata geçireceklerini söyledi. Soykök, bu hayırlı hizmetin şehrin manevi hayatına yön vereceğini belirterek, “Toplam kapalı alan olarak 8100 metrekarelik bir alana sahip. 4 bloktan oluşacak. Uncubozköy’de camiye ihtiyacımız var. Cami ihtiyacımızı da hayırseverlerimizin destekleriyle gidereceğiz” dedi. 

ENGELLER KALKACAK

Binanın manevi danışmanlık merkezi olarak hizmet vereceğini açıklayan Müftü Soykök, gençlik merkezinin, kütüphanenin bulunacağını belirtti. Hafızlık Takiplik Ofisinin yer alacağını söyleyen Soykök, hafızlık belgesi aldığı halde Milli Eğitimde öğretmen olarak çalışan, sanayide işçi olarak çalışan bu insanlar için bir mekan olacağını dile getirdi. Engelli insanlar için yeni merkezin engelsiz bir mekan olacağını kaydeden Soykök, engellilerin rahat bir şekilde faydalanabileceğini vurguladı. Manisa’nın hayırsever bir topumdan oluştuğunu belirten Soykök, hayırsever insanların sayesinde binanın tamamlanacağını söyledi.

HAYIRSEVERLERDEN BÜYÜK DESTEK 

Manisa Vali Yardımcısı Aydın Memük, devlet millet iş birliğinin en güzel örneğini burada gördüklerini söyledi. Memük, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra hayırseverlerin de büyük desteği olduğunu belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, temel atma törenine katılması beklenen ancak programı nedeniyle katılamayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın selamlarını iletti. Bircan, mevcut müftülük binasının yeterli olmadığını ifade ederek, Manisa Müftülüğü tarafından çok güzel bir külliyenin kazandırılacağını vurguladı. İl Müftü Yardımcısı Ömer Kayhan tarafından dua edildi. Protokol üyeleri butona basarak ilk temeli attı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.