DOĞALGAZ VE ELEKTRİK ZAMLANINCA VATANDAŞ KÖMÜRE YÖNELDİ; ANCAK O DA ZAMLI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.10.2018 - 06:01, Güncelleme: 02.10.2018 - 06:01
 

DOĞALGAZ VE ELEKTRİK ZAMLANINCA VATANDAŞ KÖMÜRE YÖNELDİ; ANCAK O DA ZAMLI

Son zamanlarda doğalgaz ve elektriğe gelen zamlar vatandaşı kış soğuğundan korunmak için kömüre yöneltti. Ancak kömüre de zam gelince;  geçen sene 660 TL olan yerli kömür bu sene 850 olurken; 900 olan ithal kömür 1400 TL civarı oldu. Yetkililer, bu fiyatlar karşısında ucuz kömüre yönelen vatandaşları “Ucuz kömüre yönelerek sağlığınızdan olmayın” diye uyarıyor.  
Ekonomide yaşanan dalgalanmayla birlikte son günlerde elektrik ve doğalgaza üst üste zam geldi. Son olarak elektriğe gelen yüzde 9'luk zam vatandaşları kara kara düşündürüyor. Kış aylarında elektrikle veya doğalgazla ısınmayı tercih eden vatandaşlar kömüre yöneldi. Ancak Dolar’daki artış kömür fiyatlarında da yükselmeye neden oldu. Kömürcüler Sitesi Başkanı Hamza Erese, kömür bulmakta bu yıl da sıkıntı yaşadıklarını belirtti.   “KÖMÜRDE SAHTEKARLIK YAPIYORLAR”   Piyasada merdiven altı sahte kömürlerin satıldığını belirten Erese, kömür satımları için istikrarlı bir denetim istediklerini dile getirerek,  “Piyasada şu anda Soma kömürleri var. Ama Soma’dan aldığımız fiyattan daha ucuza satan kişiler var. Soma’dan aldığımız fiyatın yüzde 20’si oranında düşük fiyata satıyorlar. Bakkal, manav ve tüpçü kömür satıyor. Biz bu durumdan dolayı sıkıntıdayız. Kömürde sahtekarlık yapıyorlar. Sıkı bir denetim yapılmasını istiyoruz. İçine koydukları şeyi bilmiyoruz. Ancak insan sağlığı açısından çok zararlı olabilir. Manisa’da kış aylarında yaşanan kirlilik bu sahte kömürlerden kaynaklanıyor” diye konuştu.   ERESE, YERLİ KÖMÜRÜ TAVSİYE ETTİ   Dolar’daki yükselişin kömür fiyatlarını da etkilediğini dile getiren Hamza Erese, özellikle ithal kömürde fiyat artışı olduğunu söyledi. Erese, “İthal kömür Dolar’a bağlı olarak çok yükseldi. İthal kömürün ton fiyatı 1300 Lira ile 1400 Lira arasında değişiyor. Geçen yıl ton fiyatı 900 Lira civarındaydı. Genellikle Sibirya’dan geliyor. Dolar’da geçtiğimiz günlerde yaşanan düşüşle bu fiyatlar gerçekleşti. Yoksa tonu 1500 Lirayı geçmişti. Yerli kömüre bir kaç ay önce gelen zamlarla birlikte tonu 850 Lira oldu. Geçen yıl yerli kömürün tonu 660 Lira civarındaydı” dedi.  Hamza Erese, dışa bağımlı olmamak için yerli kömür kullanımını tavsiye etti.- Özlem ŞAHİN
Son zamanlarda doğalgaz ve elektriğe gelen zamlar vatandaşı kış soğuğundan korunmak için kömüre yöneltti. Ancak kömüre de zam gelince;  geçen sene 660 TL olan yerli kömür bu sene 850 olurken; 900 olan ithal kömür 1400 TL civarı oldu. Yetkililer, bu fiyatlar karşısında ucuz kömüre yönelen vatandaşları “Ucuz kömüre yönelerek sağlığınızdan olmayın” diye uyarıyor.  
Ekonomide yaşanan dalgalanmayla birlikte son günlerde elektrik ve doğalgaza üst üste zam geldi. Son olarak elektriğe gelen yüzde 9'luk zam vatandaşları kara kara düşündürüyor. Kış aylarında elektrikle veya doğalgazla ısınmayı tercih eden vatandaşlar kömüre yöneldi. Ancak Dolar’daki artış kömür fiyatlarında da yükselmeye neden oldu. Kömürcüler Sitesi Başkanı Hamza Erese, kömür bulmakta bu yıl da sıkıntı yaşadıklarını belirtti.
 
“KÖMÜRDE SAHTEKARLIK YAPIYORLAR”
 
Piyasada merdiven altı sahte kömürlerin satıldığını belirten Erese, kömür satımları için istikrarlı bir denetim istediklerini dile getirerek,  “Piyasada şu anda Soma kömürleri var. Ama Soma’dan aldığımız fiyattan daha ucuza satan kişiler var. Soma’dan aldığımız fiyatın yüzde 20’si oranında düşük fiyata satıyorlar. Bakkal, manav ve tüpçü kömür satıyor. Biz bu durumdan dolayı sıkıntıdayız. Kömürde sahtekarlık yapıyorlar. Sıkı bir denetim yapılmasını istiyoruz. İçine koydukları şeyi bilmiyoruz. Ancak insan sağlığı açısından çok zararlı olabilir. Manisa’da kış aylarında yaşanan kirlilik bu sahte kömürlerden kaynaklanıyor” diye konuştu.
 
ERESE, YERLİ KÖMÜRÜ TAVSİYE ETTİ
 
Dolar’daki yükselişin kömür fiyatlarını da etkilediğini dile getiren Hamza Erese, özellikle ithal kömürde fiyat artışı olduğunu söyledi. Erese, “İthal kömür Dolar’a bağlı olarak çok yükseldi. İthal kömürün ton fiyatı 1300 Lira ile 1400 Lira arasında değişiyor. Geçen yıl ton fiyatı 900 Lira civarındaydı. Genellikle Sibirya’dan geliyor. Dolar’da geçtiğimiz günlerde yaşanan düşüşle bu fiyatlar gerçekleşti. Yoksa tonu 1500 Lirayı geçmişti. Yerli kömüre bir kaç ay önce gelen zamlarla birlikte tonu 850 Lira oldu. Geçen yıl yerli kömürün tonu 660 Lira civarındaydı” dedi.  Hamza Erese, dışa bağımlı olmamak için yerli kömür kullanımını tavsiye etti.- Özlem ŞAHİN
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.