DOLARDAKİ ARTIŞ HURMAYI DA VURDU

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.05.2018 - 06:44, Güncelleme: 12.05.2018 - 06:44
 

DOLARDAKİ ARTIŞ HURMAYI DA VURDU

Ramazan ayının olmazsa olmazı hurma, Manisa’daki tezgahlarda yerini aldı. Geçen yıl kilosu 45 liraya satılan Medine hurmasının bu yıl 60 liraya satıldığı görüldü.
Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden, protein, lif, 15 farklı mineral bulunan ve vitaminler açısından zengin olan hurma, bu yıl cep yakmaya başladı. Manisa'da hurma satışı yapan esnaftan Fatih Yükçü, özellikle ramazan ayı öncesinde ve ay boyunca hurmaya talebin arttığını ifade etti. Bu yıl dolardaki artış nedeniyle hurma fiyatlarının da zamlandığını dile getiren Yükçü, "Fiyatlar hurma çeşitlerine göre farklılık gösteriyor. Medine ile Kudüs hurmaları aşırı pahalandı mesela. İran hurmaları o kadar pahalanmadı, daha az miktarda zam geldi. İran hurmasının kilosunu 12 liradan satıyoruz. Geçen sene 10 liraydı. Ancak geçen yıl 45 liraya satılan Medine ve Kudüs hurmalarının fiyatları bu yıl 60 liraya tırmandı" diye konuştu.   HURMANIN YARARLARINA DEĞİNDİ Ramazan ayı dışında aktarlarda da satılan ve talep gören hurmanın yararlarına değinen aktar Halil Gürcan ise, "Hurma insanı tok tutan bir meyvedir. Kansızlık, güç, kuvvet, direnç için birebir bir meyve. Demir eksikliğinin giderilmesinde faydası olur. B1, B2 açısından zengin olan hurma karaciğer için faydalıdır. İçerdiği B6 vitamini sayesinde kas ve sinir sistemi için faydalıdır. Hurma yüksek oranda lif içeren meyve olduğu için sindirimi düzenleyerek kabızlığa iyi gelir" dedi.  
Ramazan ayının olmazsa olmazı hurma, Manisa’daki tezgahlarda yerini aldı. Geçen yıl kilosu 45 liraya satılan Medine hurmasının bu yıl 60 liraya satıldığı görüldü.
Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden, protein, lif, 15 farklı mineral bulunan ve vitaminler açısından zengin olan hurma, bu yıl cep yakmaya başladı. Manisa'da hurma satışı yapan esnaftan Fatih Yükçü, özellikle ramazan ayı öncesinde ve ay boyunca hurmaya talebin arttığını ifade etti. Bu yıl dolardaki artış nedeniyle hurma fiyatlarının da zamlandığını dile getiren Yükçü, "Fiyatlar hurma çeşitlerine göre farklılık gösteriyor. Medine ile Kudüs hurmaları aşırı pahalandı mesela. İran hurmaları o kadar pahalanmadı, daha az miktarda zam geldi. İran hurmasının kilosunu 12 liradan satıyoruz. Geçen sene 10 liraydı. Ancak geçen yıl 45 liraya satılan Medine ve Kudüs hurmalarının fiyatları bu yıl 60 liraya tırmandı" diye konuştu.
 
HURMANIN YARARLARINA DEĞİNDİ
Ramazan ayı dışında aktarlarda da satılan ve talep gören hurmanın yararlarına değinen aktar Halil Gürcan ise, "Hurma insanı tok tutan bir meyvedir. Kansızlık, güç, kuvvet, direnç için birebir bir meyve. Demir eksikliğinin giderilmesinde faydası olur. B1, B2 açısından zengin olan hurma karaciğer için faydalıdır. İçerdiği B6 vitamini sayesinde kas ve sinir sistemi için faydalıdır. Hurma yüksek oranda lif içeren meyve olduğu için sindirimi düzenleyerek kabızlığa iyi gelir" dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.