DSİ’DEN İZMİR, MANİSA VE UŞAK İLİNE 12 BARAJ DAHA

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.04.2018 - 10:28, Güncelleme: 17.04.2018 - 10:28
 

DSİ’DEN İZMİR, MANİSA VE UŞAK İLİNE 12 BARAJ DAHA

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, 2018 yılı içerisinde İzmir-Manisa ve Uşak’ta 12 yeni barajın temelini atacak. Proje doğrultusundaEge Bölgesi’nin tarımının kalkındırması hedefleniyor. Proje kapsamında Manisa’da temeli atılacak yerler; Gördes Kobaklar, Alaşehir Horzum-Alayaka Barajı ve Demirci Kuzuköy Barajları olacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun EGE Gelişim Projesi ( EGEGEP) doğrultusunda, bölge tarımının kalkındırılması hedefleniyor.DSİ 2018 yılı yatırımlarından İzmir-Manisa ve Uşak da nasibini alacak. Toplamda 37 bin 310 dekar arazi modern sulama ile buluşacak. Projeler bittiğinde Egeli çiftçilerinin her yıl yaklaşık 30 milyon lira daha fazla kazanması bekleniyor.Devlet Su İşleri GenelMüdür  MuratAcu, 2018 yılı yatırımlarından Manisa’nın da faydalanacağının altını çizerek “Manisa’da Gördes Kobaklar, Alaşehir Horzum-Alayaka Barajı ve Demirci Kuzuköy Barajlarının inşaatına start verilecektir.”dedi. SPİL’İN ZİRVESİNE GÖLET Bölge turizminin kalkınması için Efes Antik Kanal Projesi’nin bu yıl ilk kısım inşaatına başlamayı hedeflediklerini kaydeden DSİ Genel Müdürü Murat Acu, “Ayrıca Spil Dağı’nın zirvesindeki reklarasyon alanına bu yıl içerisinde bir de gölet yapacak. Yayla turizmini canlandırmayı hedefleyen gölette 15 bin m3 su tutulacaktır.” diye konuştu. 8 ADET TAŞKIN KORUMA PROJESİ Murat Acu, İzmir, Manisa ve Uşak’ta taşkın riskini azaltmak için yeni projelerin hazırlandığını belirterek, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü; “2018 yılı içerisinde İzmir’de 3, Manisa’da 4, Uşak’ta ise 1 taşkın koruma projesinin daha inşasına başlayacağız. Bununla birlikte Beydağ Barajı İlave Su temini Projesi ile de Büyük Menderes Ovası’na her yıl ortalama 14.5 milyon m3 daha fazla su verilecektir.” EN BÜYÜK PROJE İZMİR BERGAMA’YA  DSİ Genel Müdürü Murat Acu, temeli atılacak 12 projelerden 7’si İzmir, 3’ü Manisa, 2’si ise Uşak’ta bulunduğunu belirterek,“ 2018 yılı içerisinde inşasına başlanacak 12 yeni projenin en büyüğü İzmir Bergama’da yer alıyor.”diye konuştu.      
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, 2018 yılı içerisinde İzmir-Manisa ve Uşak’ta 12 yeni barajın temelini atacak. Proje doğrultusundaEge Bölgesi’nin tarımının kalkındırması hedefleniyor. Proje kapsamında Manisa’da temeli atılacak yerler; Gördes Kobaklar, Alaşehir Horzum-Alayaka Barajı ve Demirci Kuzuköy Barajları olacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun EGE Gelişim Projesi ( EGEGEP) doğrultusunda, bölge tarımının kalkındırılması hedefleniyor.DSİ 2018 yılı yatırımlarından İzmir-Manisa ve Uşak da nasibini alacak. Toplamda 37 bin 310 dekar arazi modern sulama ile buluşacak. Projeler bittiğinde Egeli çiftçilerinin her yıl yaklaşık 30 milyon lira daha fazla kazanması bekleniyor.Devlet Su İşleri GenelMüdür  MuratAcu, 2018 yılı yatırımlarından Manisa’nın da faydalanacağının altını çizerek “Manisa’da Gördes Kobaklar, Alaşehir Horzum-Alayaka Barajı ve Demirci Kuzuköy Barajlarının inşaatına start verilecektir.”dedi.



SPİL’İN ZİRVESİNE GÖLET
Bölge turizminin kalkınması için Efes Antik Kanal Projesi’nin bu yıl ilk kısım inşaatına başlamayı hedeflediklerini kaydeden DSİ Genel Müdürü Murat Acu, “Ayrıca Spil Dağı’nın zirvesindeki reklarasyon alanına bu yıl içerisinde bir de gölet yapacak. Yayla turizmini canlandırmayı hedefleyen gölette 15 bin m3 su tutulacaktır.” diye konuştu.



8 ADET TAŞKIN KORUMA PROJESİ
Murat Acu, İzmir, Manisa ve Uşak’ta taşkın riskini azaltmak için yeni projelerin hazırlandığını belirterek, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü; “2018 yılı içerisinde İzmir’de 3, Manisa’da 4, Uşak’ta ise 1 taşkın koruma projesinin daha inşasına başlayacağız. Bununla birlikte Beydağ Barajı İlave Su temini Projesi ile de Büyük Menderes Ovası’na her yıl ortalama 14.5 milyon m3 daha fazla su verilecektir.”

EN BÜYÜK PROJE İZMİR BERGAMA’YA
 DSİ Genel Müdürü Murat Acu, temeli atılacak 12 projelerden 7’si İzmir, 3’ü Manisa, 2’si ise Uşak’ta bulunduğunu belirterek,“ 2018 yılı içerisinde inşasına başlanacak 12 yeni projenin en büyüğü İzmir Bergama’da yer alıyor.”diye konuştu.
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.