DÜNYADA BİR İLK AKAN TRAFİĞİN TAM ORTASINDA HABER BÜLTENİ SUNDU

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.06.2017 - 22:11, Güncelleme: 24.06.2017 - 22:11
 

DÜNYADA BİR İLK AKAN TRAFİĞİN TAM ORTASINDA HABER BÜLTENİ SUNDU

Manisa’nın en köklü yerel Televizyonu olan ETV, Ramazan Bayramına saatler kala ilginç bir farkındalık hareketinin öncüsü oldu. Dünyada ilk kez bir Ana Haber Bülteni trafiğin tam ortasından sunuldu. Bu ilginç farkındalık hareketinin ekran yüzü ise; yaptığı toplumsal eylemler ve lokomotif güç oluşturucu sosyal faaliyetleri ile Manisalıların takdirini kazanan, genç politikacı ve haber spikeri Mustafa Başgülşen.
Nurgül YILMAZ Yaptığı toplumsal eylemler ve lokomotif güç oluşturucu sosyal faaliyetleri ile Manisalıların takdirini kazanan genç politikacı ve haber spikeri  Mustafa Başgülşen, bu sefer Ramazan Bayramı’nda olması muhtemel trafik kazalarının önüne geçebilmek amacıyla; ilginç bir farkındalık hareketine daha imza attı. ‘BU BAYRAM KAZA HABERİ SUNMAK İSTEMİYORUM’ Mustafa  Başgülşen trafiğin en yoğun  ve kazaların çoğunlukla yaşandığı İstanbul-İzmir karayolunun tam ortasında; akan trafikte ‘Bu Bayram Kaza Haberi Sunmak İstemiyorum’ sloganıyla ETV’nin Ana Haber Bültenini sundu. 70 SANİYELİK KIRMIZI IŞIKLARDA SUNDU Mustafa Başgülşen ETV Ana Haber Bülteninin spiker sunumlarını  ve doğaçlamalarını 70 saniyelik kırmızı ışıklarda yaptı. Araçlara yeşil yandığında ise   kürsüsünü kenara çekip, araçların trafikteki akışına normal seyrinde devam etmelerini sağlayan Mustafa Başgülşen, bu hareketiyle trafik kazalarına dikkat çekmeyi amaçladı. AMAÇ SÜRÜCÜLERİ TRAFİK KURALLARINA UYMALARI KONUSUNDA UYARMAK ETV Ana Haber Bültenini akan trafiğin ortasında sunmasındaki amacının sürücüleri trafik kurallarına uymak konusunda uyarmak ve farkındalık yaratmak olduğunu ifade eden Mustafa Başgülşen, “Manisa’da her gün en az 2 trafik kazası oluyor. Türkiye geneli verileri ise korkunç rakamlara ulaşıyor. Emniyet teşkilatımız ve trafik polislerimiz görevlerini yapıyor ama medya kuruluşu olarak bizde, ilgi çekecek bir çalışma ile sürücülere bayram öncesinde trafik kurallarını yeniden hatırlatalım dedik. Önce ETV, Denge Gazetesi Genel Müdürü Velihan Yumrukaya ve Manisa Denge Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nurgül Yılmaz ile bu farkındalık hareketinin,  trafik kazalarının  önlenmesinde katkısı olup olmayacağını istişare ettik. Ve yararlı olabileceğine karar verdik. Bende ETV Ana Haber Bültenini akan trafiğin tam ortasında sundum.  Ve gördüm ki bu kararı almakla iyi yapmışız. Çünkü yararlı olduğumuzu daha orada anladım.  Haber sunarken tüm sürücüler bana kornaları ile destek verdiler. Kırmızı Işıklarda durduklarında bana,  ‘bu bayram bizde trafik kazası haberi okumak ve izlemek istemiyoruz’ diye seslendiler. Bu Bayramda trafik kurallarına riayet edeceklerini belirttiler. Anladım ki yaptığımız iş, doğru işti” ifadelerine yer verdi. YUSUF ONAT YOL ORTASINDA BAYRAM TEDBİRLERİNİ ANLATTI Yoldan geçen araç sürücülerinin kornalarıyla destek verdiği haber bültenine Manisa Trafik Tescil ve Denetleme Müdürü Yusuf Onat'ta katılarak, bayram boyunca alınan tedbirleri anlattı. Yusuf Onat, “sürücülerimizden özellikle ricamız emniyet kemerleri taksınlar. Hız sınırlarına uysunlar. Seyir halinde iken cep telefonlarıyla görüşme yapmasınlar. Uykulu araç kullanmasınlar. Gidecekleri yere zamanında yetişebilmek için evlerinden yarım saat önce çıksınlar” diye konuştu. İŞTE O HABERE BÜLTENİ Bülteni buradan izleyebilirsiniz:  https://www.youtube.com/watch?v=o0t_NXa-N98
Manisa’nın en köklü yerel Televizyonu olan ETV, Ramazan Bayramına saatler kala ilginç bir farkındalık hareketinin öncüsü oldu. Dünyada ilk kez bir Ana Haber Bülteni trafiğin tam ortasından sunuldu. Bu ilginç farkındalık hareketinin ekran yüzü ise; yaptığı toplumsal eylemler ve lokomotif güç oluşturucu sosyal faaliyetleri ile Manisalıların takdirini kazanan, genç politikacı ve haber spikeri Mustafa Başgülşen.
Nurgül YILMAZ
Yaptığı toplumsal eylemler ve lokomotif güç oluşturucu sosyal faaliyetleri ile Manisalıların takdirini kazanan genç politikacı ve haber spikeri  Mustafa Başgülşen, bu sefer Ramazan Bayramı’nda olması muhtemel trafik kazalarının önüne geçebilmek amacıyla; ilginç bir farkındalık hareketine daha imza attı.

‘BU BAYRAM KAZA HABERİ SUNMAK İSTEMİYORUM’
Mustafa  Başgülşen trafiğin en yoğun  ve kazaların çoğunlukla yaşandığı İstanbul-İzmir karayolunun tam ortasında; akan trafikte ‘Bu Bayram Kaza Haberi Sunmak İstemiyorum’ sloganıyla ETV’nin Ana Haber Bültenini sundu.
70 SANİYELİK KIRMIZI IŞIKLARDA SUNDU
Mustafa Başgülşen ETV Ana Haber Bülteninin spiker sunumlarını  ve doğaçlamalarını 70 saniyelik kırmızı ışıklarda yaptı. Araçlara yeşil yandığında ise   kürsüsünü kenara çekip, araçların trafikteki akışına normal seyrinde devam etmelerini sağlayan Mustafa Başgülşen, bu hareketiyle trafik kazalarına dikkat çekmeyi amaçladı.

AMAÇ SÜRÜCÜLERİ TRAFİK KURALLARINA UYMALARI KONUSUNDA UYARMAK

ETV Ana Haber Bültenini akan trafiğin ortasında sunmasındaki amacının sürücüleri trafik kurallarına uymak konusunda uyarmak ve farkındalık yaratmak olduğunu ifade eden Mustafa Başgülşen, “Manisa’da her gün en az 2 trafik kazası oluyor. Türkiye geneli verileri ise korkunç rakamlara ulaşıyor. Emniyet teşkilatımız ve trafik polislerimiz görevlerini yapıyor ama medya kuruluşu olarak bizde, ilgi çekecek bir çalışma ile sürücülere bayram öncesinde trafik kurallarını yeniden hatırlatalım dedik. Önce ETV, Denge Gazetesi Genel Müdürü Velihan Yumrukaya ve Manisa Denge Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nurgül Yılmaz ile bu farkındalık hareketinin,  trafik kazalarının  önlenmesinde katkısı olup olmayacağını istişare ettik. Ve yararlı olabileceğine karar verdik. Bende ETV Ana Haber Bültenini akan trafiğin tam ortasında sundum.  Ve gördüm ki bu kararı almakla iyi yapmışız. Çünkü yararlı olduğumuzu daha orada anladım.  Haber sunarken tüm sürücüler bana kornaları ile destek verdiler. Kırmızı Işıklarda durduklarında bana,  ‘bu bayram bizde trafik kazası haberi okumak ve izlemek istemiyoruz’ diye seslendiler. Bu Bayramda trafik kurallarına riayet edeceklerini belirttiler. Anladım ki yaptığımız iş, doğru işti” ifadelerine yer verdi.

YUSUF ONAT YOL ORTASINDA BAYRAM TEDBİRLERİNİ ANLATTI

Yoldan geçen araç sürücülerinin kornalarıyla destek verdiği haber bültenine Manisa Trafik Tescil ve Denetleme Müdürü Yusuf Onat'ta katılarak, bayram boyunca alınan tedbirleri anlattı. Yusuf Onat, “sürücülerimizden özellikle ricamız emniyet kemerleri taksınlar. Hız sınırlarına uysunlar. Seyir halinde iken cep telefonlarıyla görüşme yapmasınlar. Uykulu araç kullanmasınlar. Gidecekleri yere zamanında yetişebilmek için evlerinden yarım saat önce çıksınlar” diye konuştu.




İŞTE O HABERE BÜLTENİ

Bülteni buradan izleyebilirsiniz:  https://www.youtube.com/watch?v=o0t_NXa-N98
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.